Hyundai i10 vs Ford Fiesta – Hva er bedre?

Er Hyundai i10 en god bil?

Hyundai i10 og Ford Fiesta er to subcompact hatchbacks designet primært for intercity bruk. Dette betyr ikke at disse ikke kan gjøre motorvei og andre typer langdistansereiser, men de fleste har en tendens til ikke å bruke dem på den måten. Med et så lite fotavtrykk er en subcompact hatchback rimelig, effektiv, enkel å bruke, og har en tendens til å være veldig populær.

Hyundai i10 ble først introdusert tilbake i 2007 og har siden skapt tre forskjellige generasjoner. Den nyeste i10 ble introdusert i 2019/2020, noe som betyr at det ikke er den mest moderne Hyundai-modellen der ute. Ford Fiesta ble først introdusert i 1976 og har siden skapt syv forskjellige generasjoner.

I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvordan disse to små bilene sammenligner seg med hverandre og hvorfor du bør gå for den ene over den andre. Vi vil sammenligne motorer, design, pålitelighet, kjøreopplevelse, verdi, praktisk, sikkerhet, effektivitet og hvor komfortable og «luksuriøse» de er.

Uansett kan vi allerede si at begge disse bilene er gode på det de gjør, og du kan egentlig ikke ta en feil beslutning her.  Så, Hyundai i10 vs Ford Fiesta – Hvilken er bedre?

Hyundai i10

Hyundai i10 ligger i Hyundais rimeligste hatchback-segment, noe som betyr at i10 er en inngangsnivå Hyundai generelt. Motormessig kan du velge mellom to forskjellige drivlinjer, som alle er bensindrevne. Innstegsmodellen får en 1.0L 3-sylindret motor med enten 67 hk eller 100 hk eller den større 1.2L 4-sylindrede som tilbyr 84 hk.

Designmessig er ikke i10 noe spesielt, men det er å forvente for de fleste biler i dette segmentet.  Den nyeste i10 ser finere ut enn tidligere i10-generasjoner, men du kan virkelig ikke forvente at en så liten bil som dette skal være noe spesielt når det gjelder design.  Interiøret er velutstyrt, men heller ikke noe å skryte av.

  Vanlige problemer med Hyundai Tucson

Kjøreopplevelsen er enkel, avslappende og ganske grei, da i10 ikke prøver å være dynamisk i det hele tatt.  Påliteligheten  er utmerket, slik tilfellet er med de fleste Hyundai-modeller på dagens marked.  Verdiene av disse har en tendens til å være sterke i lang tid som i10 ikke svekkes så raskt som noen større Hyundai hatchbacks.

Praktisk er på nivå med andre biler fra dette segmentet, noe som betyr at disse ikke er designet for å frakte passasjerer så ofte.  Vi må også nevne at i10 strengt tatt er en FWD-bil, og at de fleste av dem kommer med   en manuell mens en automatisk er tilgjengelig som et alternativ.

Ford Fiesta

Ford Fiesta koster noen tusenlapper mer enn Hyundai i10 på stort sett alle trinn og sammenlignbare utstyrsnivåer, men Fiesta byr på mer enn i10 når det gjelder motorvalg.  Du kan velge mellom en mindre 1.0L  3-sylindret eller en 1.1L 3-sylindret med begge mellom 75 hk og 125 hk for den kraftigere EcoBoost-motoren.

Fiesta kommer imidlertid også i den ytelsesorienterte «ST» -formen med sin 1.5L EcoBoost 4-sylindrede motor som tilbyr imponerende 200 hk.  Alle Fiesta-modeller kommer også med et falloddsystem og en manual, mens automatisk er et alternativ. Designmessig ser nye Fiesta veldig fin ut takket være et flott ansikt, men er heller ikke noe spesielt som helhet.

  Er Hyundai i30 en god bil?

Interiøret i den nye Fiesta er pent innredet, kanskje til og med litt bedre enn i10, men fortsatt ikke noe spesielt.  Der Fiesta gjør en forskjell er kjøreopplevelsen, da selv den vanlige Fiesta føles ganske dynamisk, for ikke å snakke om den ytelsesorienterte ST-modellen.   

Påliteligheten er også veldig bra, mens avskrivninger ikke er dårlige i det hele tatt.  Praktisk er like dårlig som med i10, noe som betyr at disse bilene ikke er designet for å transportere mennesker uansett.

Bedømmelse – Ford Fiesta er bedre

Grunnen til at du valgte Fiesta for å vinne denne kampen er at den gir en mer sammenhengende opplevelse som helhet. For det første kommer Fiesta med mer spennende og kraftige motorer. Vi må også nevne at Ford Fiesta er i stand til å returnere opptil 51MPG mens i10 klarer å returnere opp til 48MPG i henhold til noen få troverdige online kilder.

Designmessig føles Fiesta bare litt mer kontinuerlig, spesielt på innsiden der rommet er mye mer en vare enn i  i10.  Kjøreopplevelsen er også bedre med Fiesta, enn si ST-modellen.  I10 er også en utmerket bil, og det er egentlig ikke mye mellom de to.

I10 er den mer pålitelige bilen, den er billigere, den kommer med mer sikkerhetssett som standard, og den føles bedre utstyrt på visse sammenlignbare trimnivåer.

FAQ-seksjon

Er Hyundai i10 mer luksuriøs enn Ford Fiesta?

Dette spørsmålet er litt vanskelig å svare på fordi vi ikke kan si at noen av disse to er luksuriøse. I10 føles noen ganger som et avansert produkt, men velutstyrte modeller er stort sett de samme. Jeg vil si at det beste du kan gjøre er  å ikke vurdere noen av disse for å være luksuriøse på noen måte, form eller form.

  Ford Bronco Sport Pålitelighet

Disse er designet for å være rimelige, og det er egentlig ikke noen virkelig luksuriøse biler i dette segmentet, bortsett fra kanskje Audi A1.

Er Hyundai i10 tryggere enn Ford Fiesta?

Det virker som om Hyundai i10 klarer å være en tryggere bil sammenlignet med Ford Fiesta, spesielt ettersom noen utsalgssteder kaller Ford Fiesta for å være en ganske usikker bil generelt. Alt i alt er Ford Fiesta også en 5-stjerners vurdert bil, noe som betyr at den er trygg generelt, selv om noen aspekter av Ford Fiesta ikke er de beste.

I10, derimot, er en av de sikreste bilene i dette segmentet, og den kommer også med anstendig sikkerhetssett fra fabrikken.

Er Hyundai 10 mer ønskelig enn Ford Fiesta?

På steder som Storbritannia hvor begge disse er veldig populære, klarer Ford Fiesta å selge mye bedre, noe som gjør det mer ønskelig som helhet. i10 er også en av de mest solgte bilene i dette segmentet, men ikke på langt nær så mye som Fiesta.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter