Vanlige Ford 1.6 EcoBoost-motorproblemer

Ford EcoBoost-familien av motorer ble først introdusert tilbake i 2010 med 1.6L EcoBoost-motoren som tilbyr mellom 148 hk og 197 hk. Denne motoren finnes i mange Volvo- og Ford-modeller og er en av de mest utbredte Ford EcoBoost-motorene noensinne. Med tanke på at 1.6L EcoBoost har eksistert i 12 år, kan vi vurdere påliteligheten riktig.

Kort sagt, 1.6L EcoBoost er en ganske pålitelig motor som kan vare en god del tid. Ford har gjort noen justeringer av det gjennom årene for å gjøre det mer i tråd med den nåværende epoken i bilindustrien. Ford introduserte også 1.5L EcoBoost noen år senere, som var løst basert på 1.6L, noe som også betyr at den deler visse pålitelighetsegenskaper med 1.6L-motoren.

Når det gjelder vanlige Ford 1.5 EcoBoost-motorproblemer, må vi nevne problemer med registerreimen, problemer med kjølesystemet, problemer med karbonoppbygging og problemer med tennplugger og tennspoler. 1.6L EcoBoost er en direkteinnsprøytningsmotor, noe som betyr at noen av disse problemene er direkte knyttet til det.

Alt i alt er 1.6L EcoBoost en veldig god motor,  og den bør tjene deg godt i årene som kommer.  Tidligere 1.6L-enheter var mye mer problematiske, men Ford klarte å løse de fleste problemer til dette punktet. Imidlertid er ingen motor perfekt, og vi skal fortelle deg hva som er galt med 1.6L EcoBoost i denne artikkelen.

Ford 1.6L EcoBoost – Problemer med registerreim

1.6L EcoBoost opplever ingen problemer med registerreimen i seg selv, men problemet her er måten motoren er konstruert på. Det er noe overlapping i hvordan ventilene og stemplene beveger seg, noe som kan være et stort problem hvis beltet svikter.  Hvis beltet faktisk svikter, vil  det føre til at stemplene og ventilene kommer i kontakt med hverandre, og det kan lett føre til alvorlig motorskade.

  Vanlige problemer med Hyundai Tucson

For å unngå dette, må du bytte registerreim hvert 10. år eller 150,000 XNUMX miles. Dette er et ganske langt erstatningsintervall, noe som betyr at Ford virkelig er trygg i sin registerreimdesign.  Uansett må du inspisere registerreimen fra tid til annen, da ikke alle 1.6L-enheter er bygget perfekt. Nøkkelen her er å legge merke til problemer med registerreim tidlig nok, slik at du kan avoid eventuelle problemer nedover linjen.

Ford 1.6L EcoBoost – Problemer med kjølesystemets

Det verste problemet som kan plage 1.6L EcoBoost er det som er forbundet med kjølesystemet. Dette problemet forårsaket til og med en haug med tilbakekallinger, servicebulletiner og til og med et gruppesøksmål mot Ford.  Det virker som om problemet skyldes et sprekkende topplokk som kjølevæsken kan unnslippe og senere forårsake svært lave kjølevæskenivåer.

Dette kan forårsake korrosjon, motorfeil, eller til og med fullstendig motorsvikt, noe som absolutt er noe å bekymre seg for. Ford oppdaterte 1.6L-motoren i løpet av levetiden og erstattet en haug med deler for å hindre at dette skjer. Vi er imidlertid ikke 100% hvis dette problemet løses fullstendig ettersom søksmål fortsatt fortsetter å komme.

Ford 1.6L EcoBoost – karbonoppbygging

Motorer med direkte innsprøytning har noen betydelige fordeler, for eksempel et mer presist drivstoffleveringssystem som favoriserer bedre drivstoffeffektivitet og mer kraft. Dette gjør det også mulig for bilprodusenten å lage en mindre, lettere motor og ytterligere forbedre bilens dynamikk og effektivitet. Motorer med direkte innsprøytning er også bra for miljøet, da mindre drivstoff går til spille.

  Vanlige problemer med Peugeot 107

Imidlertid kommer denne designen med noen ulemper, så vel som direkte injeksjonsmotorer har en tendens til å føre til at karbonavleiringer bygger seg opp på ventilene og begrenser luftstrømmen som går inn i motoren. Dette vil sannsynligvis ikke forårsake alvorlige motorproblemer, men det kommer til å senke den totale effekten. For å takle dette, sørg for å betale noen hundre dollar for en motor Walnut sprengningsrengjøringsteknikk.

Ford 1.6L EcoBoost – Problemer med tennplugg og tennspole

Allegassmotorer krever tennplugg og tennspolevedlikehold  , noe som betyr at dette ikke nødvendigvis er et problem. Men fordi 1.6L EcoBoost er både en turboladet og en direkte injeksjonsmotor, er både pluggene og spolene under mer belastning i motsetning til ikke-turboladede indirekte injeksjonsmotorer.

Forbrenningsprosessen krever en sterkere gnist og fører dermed til at disse to essensielle komponentene slites ut raskere. Ford sier at du må erstatte disse hver 90k miles eller så, men mange eiere klaget over å erstatte dem så tidlig som etter 50k miles.

FAQ-seksjon

Hvor lenge kan Ford EcoBoost 1.6L-motoren vare?

Tidligere Ford 1.6 EcoBoost-motorer er ikke like pålitelige som senere enheter, noe som betyr at de sannsynligvis vil vare hvor som helst mellom 100k og 200k miles i beste fall uten å trenge noen større overhalinger. Senere enheter kommer med oppgraderte systemer som skjermer motoren fra mange problemer fra tidligere produksjonsmodeller, og dermed kan disse vare lenger.

  Vanlige problemer med Mercedes GLB 250

Alt avhenger av hvor godt du tar vare på motoren og om du misbruker den eller ikke. Hvis du er forsiktig og utfører service på bilen riktig og regelmessig, bør du være mer problemfri i veldig lang tid.

Kan jeg stille inn Ford 1.6L EcoBoost-motoren?

Det virker som det er mange mennesker der ute tuning 1.6L EcoBoost motoren, noen ganger opp til 400hp eller så. Dette må gjøres på en virkelig sofistikert måte, da slike utgangseffekter kan skade 1.6L-motoren alvorlig.

Noen sier at EcoBoost kan tåle opptil 25PSI av boost i lagerform, alt over det kommer til å kreve mer betydelige oppgraderinger som sannsynligvis vil koste mye penger. Videre vil overføringen også trenge forsterkning for å takle slike dreiemomentøkninger.

Hvor effektiv er Ford EcoBoost 1.6L-motoren?

Ford EcoBoost-motorer lover opptil 30% bedre utslipp i motsetning til eldre Ford med stort slagvolum naturlig aspirert motors.  Ford sier at 1.6L EcoBoost kan returnere opptil 46MPG, men testing i den virkelige verden har vist at din virkelige gjennomsnittlige MPG er et sted mellom 35MPG og 40MPG kombinert.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter