Er Ford B Max en god bil?

Ford B Max

Ford B Max er en kompakt MPV med skyvedører og mangel på B-søyler. Som et resultat er det en fin og enkel bil å kjøre og ha det gøy med. Men er Ford B Max en god bil?

Det kommer an på hva du leter etter i en bil. Ford B Max er en god bil for folk som ønsker en pålitelig, økonomisk, rimelig og praktisk bil. Men hvis du leter etter en høy ytelse, smidig og sofistikert bil, er dette ikke bilen for deg.

Ford B-Maxs historie

Ford B Max er en mini MPV som har vært i produksjon av Ford fra 2012 til 2017. Denne bilen ble spesielt produsert av Ford Europe. Dessuten er denne bilen basert på Ford Fiesta, og de viktigste konkurrentene er Nissan Note, Fiat 500L og Citroen C3 Picasso.

I tillegg kommer Ford B Max med 5-dørs. På toppen av det har den tre bensinmotorer og to dieselmotorer. Selvfølgelig er dieselmotorer kraftigere enn deres bensinmotpart. Så hvis du vil ha bedre ytelse, kan du vurdere å gå med 1,6-liters Duratorq I4 TDCi-motoren .

Det er også viktig å merke seg at Ford B Max ikke lenger er i produksjon. Ford avviklet denne modellen i 2017. Så hvis du vil ha en Ford B Max-modell, må du se etter en kvalitets brukt modell i markedet.

Funksjoner av Ford B-Max

Utseende     

Når det gjelder utseende, er Ford B Max ikke blant de flotteste bilene i sin klasse. Bilen har et enkelt utseende, men interiøret er greit. Interiøret kunne også vært bedre hvis Ford brukte kvalitet og tiltalende materialer. Totalt sett ser bilen bra ut inne og ute, men det er ikke så tiltalende.

  Ford Edge pålitelighet

Prestasjon

Ford B Max ble ikke bygget for ytelse. Uansett har den fortsatt forskjellige motoralternativer for folk som vil ha den best presterende bilen i linjen. Dessuten har den tre trims, som inkluderer Studio, Zetec og Titan trims.

Titan-trims er den best presterende varianten med maksimalt 103 hk, og en topphastighet på 112 mph, annonse den kan akselerere fra 0 til 60 på 11,7 sekunder. Likevel er det også den dyreste.

Komfort og lasterom

Til tross for å være en MPV, kan denne bilen være vert for opptil fem personer. Ja, det er mer romslig enn de fleste tror. På toppen av det kommer det med god lasteplass, og dette kan økes ved å brette baksetene. Den kommer med 318 liter, men dette kan utvides til 1386 liter når setene er brettet.

Dette er imidlertid ganske mindre sammenlignet med sine rivaler som Citroen C3 Picasso med 500 liter før setene brettes.

Drivstoffeffektivitet

Ford B Max er en veldig effektiv bil. Du kan imidlertid til og med spare mer penger ved å velge modellene med Ecoboost-motoren . For eksempel kommer 1,6-liters bensin med en vurdering på 44.4 mpg, mens den 1.4-liters bensinmodellen har en vurdering på 47.1 mpg.

På den annen side, hvis du velger 1,6-liters Ecoboost-motoren , vil du få 55.4 mpg og 57.5 mpg for 1.4-liters Ecoboost-modellen .

Pris

Dette er en av de billigste og mest økonomiske mini MPV-ene du finner på markedet. Så hvis du vil bruke mindre på en rimelig bil, er Ford B Max det ideelle valget. Og siden Ford ikke lenger lager nye Ford B Max-modeller, må du nøye deg med en brukt enhet. Prisene varierer mellom $ 14,000 og $ 25,000. 

  Vanlige problemer med Ford Puma

FAQ

Er Ford B-Max verdt å kjøpe?

Ja, Ford B Max er verdt å kjøpe hvis du ønsker en rimelig, økonomisk, billig og morsom bil å kjøre. Det er også pålitelig og holder opp verdien godt. Imidlertid kan denne MPV være unappealing til enkeltpersoner som søker etter en raskere, høy ytelse eller luksuriøs bil. I tillegg er bakdører tunge å flytte, noe som kan være uegnet for barn.

Hva er de vanlige problemene med Ford B-Max?

Hvis du planlegger å kjøpe en Ford B-Max, må du vite noen av problemene du vil møte underveis. Vanlige problemer med Ford B-Max er problemer med batteriavløp, problemer med styresystemet, elektriske problemer, DPF-problemer, automatiske girkasseproblemer og defekte bakvinduer.

Er Ford B-Max større enn Ford Fiesta?

Selv om Ford B-Max er basert på Ford Fiesta-plattformen, vil du bli overrasket over at den er større. Ford B Max leveres med en akselavstand på 98,0 tommer, en lengde på 160,5 tommer, en bredde på 68,9 tommer og en høyde på 63,1 tommer.

På den annen side har Ford Fiesta en akselavstand på 98,1 tommer, en lengde på 160,2 tommer, en bredde på 70,2 tommer og en høyde på 59,0 tommer. Som du kan se, er Ford B Max litt lengre enn Ford Fiesta, mens Ford Fiesta er bredere. Dessuten er Ford B Max også høyere eller høyere enn Ford Fiesta.

Hvor fort går Ford B-Max?

Ford B-Max er ikke en bil med høy ytelse. Så hvis du leter etter en raskere bil, er dette ikke et godt alternativ. Den raskeste Ford B-Max, som er den 1,6-liters Titanium-modellen, tilbyr en topphastighet på 112 mph, og den kan akselerere fra 0 til 60 på 12,1 sekunder. Dette er ganske raskere enn basismodellen som tar 13,8 sekunder å akselerere fra 0 til 60 mph.

  Er Ford Fiesta Ecoboost en god bil?

Hvilken type motor bruker Ford B-Max?

Ford B-Max bruker forskjellige motorer. Den har tre bensinmotorer og to dieselmotorer å velge mellom. Bensinmotorene er 1,0-liters Ecoboost turbo I3, 1.4 Duratec I4 og 1.6 Duratec I4 motorer. Dieselalternativene er 1,5-liters Duratorq I4 TDCi – og 1,6-liters Duratorq I4 TDCi-motorer .

Konklusjon

Ford B Max er en liten, romslig, økonomisk, pålitelig og praktisk bil. Det er også billig å vedlikeholde, men mangler hastighet og kvalitet. Som de fleste biler har den flere problemer som brukere bør forvente å håndtere, for eksempel automatiske girkasseproblemer, styresystemproblemer, DPF-problemer og elektriske problemer.

Til tross for at Ford B Max har noen mangler, er det en utmerket bil og veldig billig å ha. Takket være sin billige veiavgift og utmerkede drivstoffeffektivitet. Det er en god familiebil og daglig sjåfør.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter