Polestar vs Volvo pålitelighet – som er bedre?

Polestar er et  navn som først ble brukt til et svensk racingteam som stilte volvobiler på 90-tallet. Polestar ble senere kjøpt opp av Volvo som Volvos interne tuningavdeling, så Polestar var til Volvo hva AMG er for Mercedes nå.

I dag er navnet Polestar assosiert med elbiler fordi Volvo og Geely  som er de to selskapene som eier Polestar mener at det er den rette veien å gå. Polestar er derfor nå 100 % fokusert på luksuselektriske biler, mens Volvo  fokuserer  på både elbiler og ICE-biler.

Å sammenligne disse to er som å sammenligne deg med et speil, de er nesten identiske. Volvo og Polestar deler deler med  hverandre selv om Polestar teknisk sett er et annet merke. Dette ligner ikke på hva Audi og resten av VAG gjør fordi nivåene av deldeling mellom Volvo og Polestar  er  mye større.

Som sådan er disse to like, om ikke det samme når det gjelder pålitelighet. Den eneste nevnelige forskjellen her er at Polestar utelukkende fokuserer på elbiler som i teorien er mer pålitelige enn ICE-biler. Som sådan er det lett å antyde at Polestar gjør mer pålitelige biler generelt.

Volvo-pålitelighet – Gjennomsnitt opp til over gjennomsnittet

Ifølge flere kilder på nettet plasserer Volvo i toppsjiktet av luksusbiler  pålitelighet, noe som betyr at Volvo bester de fleste av sine tyske premiumkonkurrenter når det gjelder pålitelighet. Som sådan kan Volvo betraktes som et pålitelig merke selv om de ikke leder listene på noen måte.

Tatt i betraktning det faktum at de fleste nye Volvo-modeller er komplekse,er t hans et veldig godt resultat. Volvo  XC90 er en av de mest pålitelige Volvo-modellene med de fleste diagrammer som plasserer den i topp echelon av de fleste luksuriøse SUV pålitelighet konkurranser.

  Hva er den best brukte Volvo å kjøpe?

Selv om XC90 bruker en ganske kompleks plattform basert på en 4-sylindret motor som både er superladet og turboladet, samtidig som den økes av en elektrisk motor, ser motoren ut til å være både effektiv og pålitelig. Det koster mer penger å vedlikeholde sammenlignet med de fleste motorer der ute, men dette er å forvente med en slik bil.

Til slutt kommer Volvo-biler med en fabrikk 3-års lang / ubegrenset miles garanti gratis som kan utvides opp til 6 år eller 120k miles.

Polestar-pålitelighet – Sannsynligvis bedre enn Volvos

Det er ikke nok Polestar-modeller der ute i god tid, noe som betyr at det er ganske vanskelig å forutsi Polestars gjennomsnittlige pålitelighet. De fleste kilder på nettet oppgir at Polestars pålitelighet skal være ganske lik Volvo med den forskjellen polestar bare lager elbiler.

Som sådan bør elbiler i seg selv være mer pålitelige fordi de tilbyr færre bevegelige deler, samtidig som de trenger mindre vedlikehold. Imidlertid er elbiler fortsatt litt av en blandet kamp fordi vi egentlig ikke vet hvor godt EV-batterier gjør det etter noen betydelige kilometer på kilometertelleren.

Elbiler leveres også med EV-spesifikke komponenter som regenerative bremsemotorer og alle slags EV-orientert teknologi som ikke testes til samme mengde som de fleste ICE-systemer er. Bare tiden vil fortelle hvor godt Polestar-modeller gjør det når det gjelder pålitelighet, men det er trygt å antyde at de kommer til å ligne på Volvos elbiler.

  Hva er den mest pålitelige BMW-modellen?

Vedlikehold – Viktig aspekt ved pålitelighet

De fleste pålitelighetsdiagrammer der ute gir bare mening hvisdu vedlikeholder bilen i henhold tilprodusentens anbefalinger. Dette er fordi det er for mange faktorer som  påvirker  bilens  pålitelighet, og disse kan ikke  redegjøres for i de fleste pålitelighetsdiagrammer der ute, spesielt med tanke på at Polestar-modeller nettopp begynner å nå markedet.

Volvo-modeller er over gjennomsnittet dyre når det gjelder vedlikehold, noe som ikke kommer som noen overraskelse med tanke på hvor komplekse de er. Polestar-modellene skal være ganske like, noe som betyr at vedlikeholdskostnadene mellom Volvo og Polestar-elbiler skal være like.

Volvo er imidlertid fortsatt fokusert på å lage ICE-biler som faktisk er dyrere å vedlikeholde fordi de krever regelmessig vedlikehold som ikke er nødvendig for en EV. Et perfekt eksempel på det er behovet for utskifting av motorolje som ikke finnesien EV.

Delen Vanlige spørsmål

Er Volvo-biler mer luksuriøse enn Polestar-biler?

Både Volvo og Polestar regnes som luksusbiler, og forskjellene mellom de to er minimale, så det er trygt å si at disse to er like luksuriøse. Imidlertid vil trimnivået du går for sannsynligvis være det viktigste aspektet av bil luksus, så jo høyere trim – jo mer luksuriøs bilen er.

Komfortmessig er det trygt å si at Volvo fortsatt tilbyr mer komfortable biler med tanke på eksistensen av Volvo XC90 og Volvo S90. Polestar har fortsatt ingen sammenlignbare modeller med disse to bilene i full størrelse som er rettet mot ytterste nivåer av luksus og raffinement.

  Hvor lenge varer en Volvo-motor?

Er Polestar en av de beste elbil-bilprodusentene der ute?

Per nå er Polestar absolutt et konkurransedyktig EV-merke, men det er ikke den beste elbil-bilprodusenten i verden fordi den æren går til Tesla og Porsche. Tesla er uten tvil det beste EV-merket der ute hvis du vurderer ønskelighet og bekvemmelighet som dine primære referansepunkter.

På den annen side gjør Porsche,Mercedes  og Audi mer sofistikerte, mer komfortable  og mer luksuriøse elbiler enn Tesla, spesielt hvis du vurderer å bygge kvalitet og interiørmaterialevalg. Polestar er absolutt der oppe med de beste, men det er fortsatt ikketidlig å si hvorgodt Polestar-elbiler vil gjøre det i fremtiden.

Hvor mange modeller har Polestar?

Det er bare to nåværende Polestar-modeller på markedet, og det er Polestar 1 og Polestar 2. Polestar 1 er en mer luksuriøs halo-bil for Polestar, da den viser hva Polestar er istand til    hvis penger ikke er noe objekt. Som sådan ble Polestar 1  designet for å heve Polestar-merkenavnet og ikke selge  som en vanlig bil ville.

Polestar 2 er rettet mot masseproduksjon, noe som betyr at den konkurrerer med Tesla Model 3 og Tesla Model Y. Polestar kommer også ut med Polestar 3 i 2022 og 3 nyere modeller vil følge etter det.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter