Hyundai Tucson vs Kia Sportage – Hva er bedre?

Er Hyundai Tucson en god bil?

Både Hyundai Tucson og Kia Sportage er noen av de mest populære kompakte til mellomstore SUV-ene på markedet akkurat nå. Selv om de er basert på stort sett de samme underlagene, ser de radikalt forskjellige ut. Så, Hyundai Tucson vs Kia Sportage – Hvilken er bedre?

Fra og med motorene er begge disse veldig like, noe som betyr at kraft, drivstoffeffektivitet og raffinement er nesten identiske. Designmessig kom Hyundai ut med den nye Tucson for modellåret 2022, mens Kia nylig redesignet Sportage. Interiørdesign er også veldig moderne med begge disse, noe som betyr at dette kommer til å bli en tøff samtale.

Pålitelighetsmessig klarer disse to SUV-ene å tilby en ganske problemfri opplevelse, men vi må vente og se før vi kan dømme dem på lang sikt. Når det gjelder kjøreopplevelsen, får du stort sett den samme opplevelsen med de to. Begge er tilgjengelige med AWD, noe som betyr at de kan brukes hele året uten problemer.

Verdimessig er  det bare noen få kroners forskjell når det gjelder  stjerneprisen, men Kia bør kunne holde verdien litt bedre siden det er en helt ny bil.  Praktisk sett tilbyr Tucson en slightly større bagasjerom mens   den indre plassen er den samme.

Hyundai Tucson

Den nye Hyundai Tucson ble avslørt i fjor, noe som betyr at det fortsatt er en veldig fersk bil. Du kan velge mellom en 1.6L 4-sylindret bensinmotor med 150hp eller en hybrid 1.6L 4-sylinder som øker effekten opp til henholdsvis 230hp eller 265hp.  Alle amerikanske modeller leveres med automatgir, mens enkelte markeder (EU) får både manuell og automatic.  Drivstoffeffektiviteten er vurdert til 29MPG.

  Hyundai Genesis Coupe Pålitelighet

Designmessig representerer Tucson et massivt avvik fra den forrige modellen da Hyundai endelig begynte å lage attraktive biler.  Et relativt rundt utseende med diamantformede bretter gjørat Tucson ser ut som den er skåret ut av stein. Interiøret ser også veldig fint ut takket være  omgivende belysning og en 10,25-tommers skjerm.

Kjøreopplevelsen er ikke noe spesielt, noe som betyr at Tucson er designet for brukervennlighet og komfort. Påliteligheten er utmerket ettersom Tucson klarer å være en av de mest pålitelige bilene i dette segmentet.  Startprisen er vurdert til $ 27 000, noe som representerer virkelig god verdi. Praktisk er veldig bra for dette segmentet, noe som betyr at Tucson ikke mangler plass.

Kia Sportage

Kia Sportage er en litt nyere bil enn Tucson, men disse to er veldig like hele veien. Når det gjelder motorer, får Kia Sportage den samme  1.6L 4-sylindrede 150hp motoren  som  standard bensinmodell og 1.6L 4-sylindret hybrid som tilbyr henholdsvis 230hp eller 265hp. Som sådan er drivlinjen nøyaktig den samme som Tucson.  MPG er imidlertid vurdert til 28MPG.

Designmessig ser Sportage faktisk enda mer futuristisk og banebrytende ut takket være en fremmed front. Interiøret er også veldig moderne og pent lagt ut med et sammenlignbart større 12,3-tommers instrumentpanel. Interiøret er også utstyrt med alle moderne pyntegjenstander som omgivende belysning og en rekke andre fantastiske funksjoner.

Påliteligheten bør være ganske mye den samme som med Tucson, da disse to deler sine drivlinjer og dermed bør være de samme.  Startprisen er bare noen få hundre dollar mer enn Tucson for inngangsnivåmodellen. Praktisk er det samme som med Tucson.

  Vanlige problemer med Hyundai H1

Bedømmelse – Det er uavgjort

Med biler så like som disse to, er det veldig vanskelig å velge en vinner. Det er imidlertid noen forskjeller mellom de to som kan gjøre en forskjell. Først og fremst ser Kia Sportage bedre ut fra utsiden, da den ser litt mer dristig og boxier ut, som er det foretrukne SUV-designspråket for de fleste.

Imidlertid er interiørdesign litt mer interessant med Tucson, da det ser mer autentisk ut.  Innstegsmodellen på 1.6L er atskilt med bare noen få hundre dollar. Imidlertid koster hybrid Sportage  $ 2,000- $ 3,000 mindre enn Tucson, noe som er en betydelig besparelse.

Alt i alt bør du gå for Sportage hvis du vil ha et litt mer futuristisk design og en litt nyere bil. Tucson er litt dyrere som hybrid, men den er marginalt mer effektiv og har litt større bagasjerom.

Uansett hvordan du ser på det, er disse to nesten identiske.  Som sådan er det ganske umulig å velge en vinner her. Det hele koker ned til hvordan du oppfatter disse to designmessig, da alt annet er stort sett det samme.

FAQ-seksjon

Hvor mye koster det å lease Hyundai Tucson eller Kia Sportage?

En endelig leiekostnad avhenger av mange faktorer, noe som betyr at du egentlig ikke kan sitere dem 100% riktig.  Imidlertid har noen få leasingleverandører gitt ut priser på begge disse, og det virker som Kia Sportage koster rundt $ 265- $ 270  per måned i 36 måneder mens Tucson koster $ 10- $ 15 per måned mindre.

  Er Hyundai Elantra en god bil?

Dette representerer etter min mening hvor identiske disse to er. Kia virker som den mer ønskelige bilen etter min mening, men de er så like at du ikke kan ta en feil beslutning her.

Er Kia Sportage og Hyundai Tucson luksus-SUVer?

Vel, selv om merker som Hyundai og Kia klarer å komme veldig nær å bli ekte luksusmerker, er ikke disse to luksus-SUV-er. Du kan finne en haug med 21 st-century high-end teknologi med begge deler, men det tar mye mer for en SUV å være en ekte luksus SUV.

Som sådan kan vi se disse to som en bro mellom rimelige familie-SUVer og premium luksus-SUVer.  Ekte luksus-SUVer har en tendens til å være dyrere, kraftigere, mer komfortable og mer infisert med teknologi.

Er Kia Sportage og Hyundai Tucson det samme?

Hyundai og Kia deler en haug med deler fra hverandre, noe som betyr at Sportage og Tucson faktisk er de samme.  Identiske motorer, girkasser, drivverk og mange andre komponenter gjør disse SUV-ene til to sider av samme sak.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter