Mazda 5 Pålitelighet

Mazda, akkurat som flere andre japanske bilmerker, er et av de mest pålitelige merkene i verden. Mazda 5 er en kompakt MPV, som er en 7-passasjer bil med sine 3 rader. Bilen ble introdusert i 1999, men den ble avviklet i 2018.

Oversikt

Mazda 5 er også rebranded som Mazda Premacy i noen land. Den tredje generasjonen ble introdusert i 2010, som var den siste generasjonen av denne bilen. Mazda 5 kom i 3 modeller i USA, og alle hadde en 2.0 L I4-motor, som ble produsert i 157 hk.

Pålitelighet

Pålitelighet er ofte en viktig bekymring for folket før de kjøper bil, og Mazda betegnes som et av de mest pålitelige bilmerkene. Det har også et godt rykte i pålitelighet, og det rangert på femte mest pålitelige merke av 32 bilmerker. Mazda 5, akkurat som mange andre Mazda biler, har en stor pålitelighet vurdering av 4.0 ut av 5.0 av RepairPal.

Sikkerhet

Når det gjelder sikkerhetsalternativer, har Mazda hatt noen anstendige rangeringer gjennom fortiden. Bilene krasjer også regelmessig. Mazda 5 er imidlertid ikke den sikreste bilen av Mazda med sine gjennomsnittlige rangeringer av IIHS. Sikkerhetsfunksjonene inkluderer kollisjonsputer, bremseassistent, elektronisk stabilitetskontroll, etc.

Avskrivningssats

Mazda biler har stor videresalg verdi på grunn av deres store pålitelighet og holdbarhet. Mazda biler har en gjennomsnittlig avskrivningsrate på rundt 40% etter 5 år. Mazda 5 har også god videresalgsverdi med sin avskrivningsrate på 55% etter 6 år.

  Mazda CX-5 Pålitelighet

Vedlikehold og reparasjon

Vedlikehold og reparasjon er viktige faktorer for påliteligheten til biler. Jo mindre vedlikeholdskostnaden er, jo større er påliteligheten til en bil. Mazda biler har en gjennomsnittlig årlig vedlikeholdskostnad på nesten $ 450. Mazda 3 har en gjennomsnittlig vedlikeholdskostnad på $ 581 årlig, men det kan også øke avhengig av tilstanden til bilen.

FAQ

Er Mazda 5 en forhjulsdrift, bakhjulsdrift eller all-hjulet-stasjonen bil?

Mazda 5 er en forhjulsdrevet bil.

Hvor mange seter er det i Mazda 5?

Mazda 5 er en bil med 6 seter. EPA-klassifiseringen for denne bilen er: 2WD Minivans

Hva er hestekreftene i en Mazda 5 og har den en turbo?

Mazda 5 har 157 hestekrefter og 163 lb-ft av dreiemoment. Motoren er en vanlig blyfri I-4 med en forskyvning på 2,5 l Drivstoffsystemet er: Sekvensiell MPI.

Hvor mye bakkeklaring har Mazda 5?

13,97 cm (5,5 tommer)

Hvilken type hjul har den?

Mazda 5 har 17 X 6.5 tommers aluminium forhjul og 17 X 6.5 tommers aluminium bakhjul.

Hva er det beste året for Mazda5?

Vi anbefaler Mazda5 2012 + som det er mer pålitelig. Den hadde en sterkere suspensjon, og var mindre utsatt for rustproblemer. Regelmessige oljeskift er tilstrekkelig for å sikre at 2.5L-motoren i Mazda5 2012 + er sterk og varer lenge.

Har Mazda5 overføringsproblemer?

Mazda automatgir, Mazda 3, 5, 6, CX-7 og CX-9, har vært svært pålitelig, med svært få overføringsproblemer, fra 2005 til 2020. Dette betyr ikke nødvendigvis at Mazda overføringer aldri vil mislykkes. Mazda kjøretøy som ikke er riktig vedlikeholdt eller tauer er mer sannsynlig å ha sin automatgir mislykkes.

  Er en brukt Porsche Cayenne pålitelig?

Hvor lenge varer en Mazda5-overføring?

I gjennomsnitt har Mazda 5-overføringen vart mellom 130.000 og 180.000 miles. Hvis alle designproblemer er korrigert og kjøretøyet vedlikeholdes, kan en erstatningsoverføring av høy kvalitet vare mye lenger.

Hvor mange miles vil en Mazda-motor vare?

Hvis den vedlikeholdes riktig, bør en Mazda5-motor vare i minst 150 000 miles. Det er rapporter om at Mazda5-motorer kan vare lenger enn dette. For å holde motoren jevn, sørg for å bytte olje hver 3000-5000mil.

Er Mazda5 en minivan?

Mazda5 er ikke en minivan eller vogn. Det er en forhjulsdrift, liten varebil som kan skyve bakdører og har nok plass til seks. Mazda5s kompakte utvendige dimensjoner skjuler det indre rommet. Den har tre rader med sitteplasser, akkurat som vanlige minibusser.

Har min Mazda5 adaptiv cruisekontroll?

Ja, de fleste Mazdas har adaptiv cruise kontroll. Adaptiv cruisekontroll bruker radarteknologi for å måle avstanden mellom deg og andre kjøretøy fremover. Hvis det er et annet kjøretøy nærmer seg, øker eller reduseres hastigheten på Mazda automatisk til du når ønsket marsjhastighet.

Har Mazda 5 en turbo?

Nei, Mazda5 har ingen turbolader. Noen Mazdas har imidlertid turboladede versjoner. For eksempel har Mazda6 en 2,3 liters firesylindret motor med turbolader.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter