Mazda 3 Pålitelighet

Mazda, akkurat som flere andre japanske bilmerker, er et av de mest pålitelige merkene i verden. Mazda 3 er en kompakt bil med en 5-dørs hatchback og 4-dørs sedan kroppen form. Bilen har blitt oppgradert til fjerde generasjon nylig i 2019.

Oversikt

Bilen er til stede i flere modeller, og de eldre generasjonene er også gode å kjøpe som bruktbil. Den siste er til stede i mange motortyper og premiumnivåer. Basemodellen har en 2.0 L I4-motor, og det er også en hybridmodell av Mazda 3, men ikke i USA.

Pålitelighet

Pålitelighet er ofte en viktig bekymring for folket før de kjøper bil, og Mazda betegnes som et av de mest pålitelige bilmerkene. Det har også et godt rykte i pålitelighet, og det rangert på femte mest pålitelige merke av 32 bilmerker. Mazda 3 har en god pålitelighet score på 74 av 100 av J.D Power og en 4.0 vurdering ut av 5.0 av RepairPal.

Sikkerhet

Når det gjelder sikkerhetsalternativer, har Mazda hatt noen anstendige rangeringer gjennom fortiden. Bilene krasjer også regelmessig. Mazda 3 har blitt krasjtestet av både IIHS og NHTSA, og den har fått perfekte rangeringer av dem for sin sikkerhet. Bilen er også fullpakket med mange sikkerhetsfunksjoner som blindsoneovervåking, smart bremsestøtte, kjørefeltsassistanse, etc.

Avskrivningssats

Mazda biler har stor videresalg verdi på grunn av deres store pålitelighet og holdbarhet. Mazda biler har en gjennomsnittlig avskrivningsrate på rundt 40% etter 5 år. Mazda 3 avskriver rundt 48% etter 5 år, noe som gjør det til en flott bil å kjøpe og deretter selge til en god pris.

  Mazda Tribute pålitelighet

Vedlikehold og reparasjon

Vedlikehold og reparasjon er viktige faktorer for påliteligheten til biler. Jo mindre vedlikeholdskostnaden er, jo større er påliteligheten til en bil. Mazda biler har en gjennomsnittlig årlig vedlikeholdskostnad på nesten $ 450. Mazda 3 har en gjennomsnittlig vedlikeholdskostnad på $ 433 årlig, og den har også gode deler og en mindre sjanse for å få noen store reparasjoner ofte.

FAQ

Er Mazda 3 en forhjulsdrift, bakhjulsdrift eller all-hjulet-stasjonen bil?

Mazda 3 er en forhjulsdrevet bil.

Hvor mange seter er det i Mazda 3?

Mazda 3 er en bil med 5 seter. EPA-klassifiseringen for denne bilen er: Kompakte biler

Hva er hestekreftene i en Mazda 3 og har den en turbo?    

Mazda 3 har 186 hestekrefter og 186 lb-ft dreiemoment. Motoren er en vanlig blyfri I-4 med en forskyvning på 2,5 l Drivstoffsystemet er: Bensin Direkte injeksjon.

Hvor stor er bagasjerommet i Mazda 3?

13,2 kubikkfot ( 0,374 m3 )

Hvor mye bakkeklaring har Mazda 3?

13,97 cm (5,5 tommer)

Hvilken type hjul har den?

Mazda 3 har 18 X 7 tommers aluminium forhjul og 18 X 7 tommers aluminium bakhjul.

Hvilke problemer har Mazda3?

  • Problemer med belysningssystemet.
  • Infotainmentsystem som ikke fungerer som det skal.
  • Bremseproblemer.
  • Løse, bøyde eller rustne Sway-stolpekoblinger.
  • Overdreven vibrasjon.
  • Feil termostat.
  • Varsellys for opplyst kollisjonspute.
  • Overføringsproblemer.

Hvilket år Mazda3 er best?

I 2009 ble første generasjon Mazda3 avviklet. Den andre generasjonen av Mazda3 fikk en liten oppdatering i 2010. Vi anbefaler ingen Mazda3s fra denne generasjonen. En ren modell fra 2008 eller 2009 med lav kjørelengde og dokumenterte serviceposter ville imidlertid være den beste.

  GMC Yukon pålitelighet

Har Mazda 3 overføringsproblemer?

Overføringsproblemer er ikke vanlig i den nyeste Mazda 3. Det vanligste overføringsproblemet rapportert for 2010 Mazda 3 er clutch feil i manuell overføring modell.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter