Jeep Compass vil ikke starte – årsaker og hvordan du fikser det

Jeep Compass

Jeep Compass er en av de mest pålitelige Jeeps på markedet. Men som de fleste biler utvikler den også flere problemer etter å ha lagt på seg flere mil. Et av problemene som Jeep Compass-eiere kan oppleve er at bilen ikke starter. Så vi skal se på hva som forårsaker at Jeep Compass ikke starter og hvordan du fikser det.

Vanlige årsaker til at Jeep Compass ikke starter er et dødt batteri, en dårlig dynamo, en mislykket starter, et tilstoppet drivstoffilter, en blåst sikring, en tom bensintank, utslitte tennplugger, en ødelagt startbilde, en feil i det elektriske systemet og korrosjon på batteripoler.

Hvorfor starter ikke Jeep Compass? Hvordan løser jeg problemet?

Dødt batteri

Den vanligste skyldige i at Jeep Compass ikke starter, er et dødt batteri. Hvis bilen din har vært inaktiv i noen tid, eller hvis natten var ekstremt kald og bilen ikke starter, er det stor sjanse for at du har et svakt eller dødt batteri.

Du kan fikse dette ved å starte bilen din. Finn en annen bil med fungerende batteri og startkabler. Deretter kobler du startkablene til batteriene til begge bilene. Du kan nå starte bilen. Hvis den ikke starter, kan det hende du må bytte ut batteriet.

Dårlig dynamo

Generatorens arbeid er å levere strøm til batteriet og starte motoren. Etter noen års bruk kan dynamoen imidlertid bli defekt og ikke levere strøm til batteriet og motoren. I motsetning til et dødt eller svakt batteri, må du bytte ut dynamoen for å løse problemet. 

Mislykket starter

Bortsett fra et dødt batteri og feil, kan en mislykket startpakke også forårsake startproblemer med Jeep Compass. Startmotoren mottar det elektriske signalet for å skru opp motoren. Dermed, hvis det er feil, vil ikke motoren starte.

  Vanlige problemer med Jeep Renegade

For å løse dette problemet må du bytte ut den defekte starteren. Merk at en forrett er litt komplisert å fikse, derfor kan det hende du trenger en profesjonell til å hjelpe deg.  

Tett drivstoffilter

Arbeidet med drivstoffilteret er å skjerme ut forurensninger som smuss, støv, rusk og rustpartikler fra drivstoffet. Så hvis drivstoffilteret er tilstoppet, starter ikke motoren. Dette skyldes at forurensningene hindrer strømmen av drivstoff til motoren. Du kan fikse dette ved å tette drivstoffilteret eller bytte det ut hvis det er gammelt eller utslitt. 

En ødelagt forrett

En startpakke hjelper motoren til å starte. Derfor, hvis den er ødelagt, starter ikke Jeep Compass. Merk at startere har en levetid på mellom 100.000 og 150.000 miles. Derfor, hvis Jeep Compass er innenfor dette området, er den beste løsningen å bytte ut den utslitte eller ødelagte starteren.

Korrosjon på batteripoler

Et annet oversett problem som fører til at Jeep Compass ikke starter, er korrosjon på batteripoler. Hvis det er korrosjon på kontaktene til bilbatteriet, vil det være tap av kontakt og redusert strømstrøm. Som et resultat vil ikke motoren starte.

For å løse dette problemet må du rengjøre de korroderte batteripolene og koble til batteriet på nytt.

Blåst sikring

Sikringen er ment å beskytte elektriske ledninger i kjøretøy. Så hvis sikringen blåses, vil ikke den elektriske strømmen strømme, noe som vil beskytte bilen mot å starte. Likevel bør du få en profesjonell til å sjekke dette problemet, da det er veldig delikat. Hvis du har en blåst sikring, må du bytte den ut for å løse problemet.

  Alt om 2023 Jeep Grand Cherokee 4xe

Feil i det elektriske anlegget

En feil i det elektriske systemet kan også føre til at bilen ikke starter. For eksempel, hvis jordkabelen har et problem, kan det hende at bilen din ikke starter. Denne kabelen kobler den negative terminalen på bilbatteriet til bilens karosseri.

For å løse dette problemet må du bytte ut de skadede kablene eller andre ledninger i det elektriske systemet.

Tom bensintank

Jeep-kompasset ditt kan heller ikke starte hvis du går tom for drivstoff. Derfor er det veldig viktig å alltid sjekke drivstoffnivået før du forlater hjemmet eller arbeidsplassen din. Hvis dette er problemet, må du fylle drivstofftanken for å få bilen til å starte på nytt.

Utslitte tennplugger

Tennplugger tenner forbrenningen for å starte bilen. Imidlertid er de ikke veldig holdbare, da de vanligvis trenger å byttes ut hver 30.000 til 40.000 miles. Så hvis bilen din har klokket mer enn 50,000 XNUMX miles og du ikke har byttet tennplugger, kan de være årsaken til startproblemene.

For å løse dette problemet må du bytte ut de utslitte tennpluggene.

FAQ

Er Jeep Compass pålitelig?

Sammenlignet med andre kompakte Jeep-modeller, ja Jeep-kompasset er pålitelig. Men sammenlignet med de fleste av konkurrentene, er Jeep Compass ikke veldig pålitelig. Samlet sett er Jeep Compass vurdert litt over gjennomsnittet av de fleste pålitelighetsbyråer. For eksempel ga JD Power den en litt over pålitelighetsscore på 81 av 100, noe som er ganske bra.

  Vanlige problemer med Jeep Wrangler

Er det dyrt å fikse et Jeep Compass?

Ja, å fikse Jeep Compass er langt dyrere sammenlignet med andre kompakte crossover SUVer. I gjennomsnitt vil det koste Jeep Compass-eieren rundt $ 526 for å vedlikeholde bilen årlig. Tvert imot koster de fleste kompakte SUVer rundt $ 521 for å vedlikeholde årlig.

Hvorfor starter ikke Jeep Compass med et nytt batteri?

Hvis du har byttet ut et gammelt eller skadet batteri med et nytt på Jeep Compass, skal bilen fungere fint. Hvis det ikke fungerer, bør du inspisere batterikablene, da de kan være løse. Andre ting du bør sjekke ut er ledningene fra batteriet til starteren, starteren og nøytralbryteren og nøkkelbrikken. 

Konklusjon

Hvis Jeep Compass har problemer med å starte, kan det skyldes et av problemene som vi har diskutert ovenfor. Sørg for å besøke en profesjonell mekaniker eller tekniker for å diagnostisere bilen og finne det virkelige problemet. Likevel, med riktig pleie og vedlikehold, kan de fleste av de ovennevnte problemene unngås.

Alt i alt er Jeep Compass en eksepsjonell kompakt crossover SUV. Det er også stilig, lett å vedlikeholde, drivstoffeffektivt og en flott offroader. Hvis den vedlikeholdes riktig, kan denne bilen vare i mer enn 200,000 XNUMX miles.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter