Kan du starte en Tesla?

Tesla er et avansert elbilmerke med noen av de beste bilteknologiene på markedet. Men som vanlige biler kan Tesla også gå tom for juice uventet. Så er det mulig å starte en Tesla hvis batteriet dør? 

Ja, du kan starte en Tesla ved hjelp av en forbrenningsmotor, men ikke en annen elbil. Bare sørg for å koble teslaen som anbefalt av produsenten og ha nok strøm til å ta deg til neste ladestasjon eller superladernettverk. 

Likevel, som nevnt ovenfor, bør du ikke starte en Tesla ved hjelp av en annen EV eller Tesla. Du risikerer å skade Tesla-batteriet for godt, noe som er veldig kostbart å erstatte. Alternativt kan du også bruke en litium-ion-starter for å starte Teslaen din. 

Slik starter du en Tesla

Trinn 1: Begynn med å forberede en 12V hoppstarter 

Trinn 2: Deretter spretter du ut slepeøyedekselet ved å trykke øverst til høyre på dekselet til det skyver inn, og deretter trekker du dekselet i din retning. Dette er plasseringen av tilhengerfestet. 

Trinn 3: Avhengig av Tesla-merket og modellen din, vil du legge merke til to ledninger koblet til øyeslepdekselet, eller de vil være inne i hullet, og du vil bli tvunget til å trekke dem ut nøye. 

Trinn 4: Ta 12V hoppstarterens røde positive kabel og koble den til Teslas røde positive kabel. Gjør det samme for den svarte kabelen. 

Trinn 5: Bruk strøm med hoppstarteren din for å poppe frunk av Tesla åpen

Trinn 6: Etter at du har åpnet frunken, kobler du fra den svarte og senere på de røde kablene. 

Trinn 7: Koble deretter ledningene tilbake til slepeøyedekselet og plasser slepedekselet ved å plassere ledningene i åpningen. Deretter justerer du dekselet på plass, starter med nedre venstre hjørne og skyver det på plass. 

  Vil en Tesla vare i 10 år?

Trinn 8: Fjern det store plastpanelet som dekker batteriet. Du vil se et svart hytteinntakspanel som du enkelt kan fjerne ved å trekke oppover. 

Trinn 9: Koble den røde kabelen til den røde terminalen på batteriet og det svarte negativet til den svarte negative terminalen. 

Trinn 10: Slå på den eksterne forsyningen og vent i omtrent 10 minutter på at bilen skal slå på datamaskinene sine. Etter en stund vil du se Tesla-berøringsskjermen slå seg på. 

Trinn 11: Gi den litt tid til å lade, koble den deretter fra fra den svarte kabelen og senere den røde. 

Trinn 12: Installer de svarte panelene du hadde fjernet tidligere ved å poppe dem tilbake på plass. Sørg alltid for at panelene er riktig justert før du skyver inn, da de kan bryte raskt. 

Trinn 13: Til slutt kjører du til nærmeste ladestasjon og lader Teslaen din. Når 400v-batteriet er fulladet, vil det begynne å lade 12V-batteriet. 

FAQ

Hvorfor kan ikke en Tesla-motor brukes til å starte en forbrenningsmotor?

En Tesla-motor kan ikke brukes til å starte en annen Tesla eller en forbrenningsmotor fordi den mangler kraften som kreves for å starte en annen bil. Tesla- eller elbilbatterier har også lav spenning, noe som kan ende opp med å skade bilen hvis du bruker den til å starte en annen bil. 

Hvilke andre alternativer kan jeg bruke til å starte Min Tesla bortsett fra en annen vanlig bilmotor?

Hvis Tesla-batteriet dør midt i ingenmannsland, kan du fortsatt starte bilen selv når det ikke er noen bil i nærheten. For at dette skal skje, må du imidlertid ha en litium-ion hoppstarter for hånden. Denne hoppstarteren kommer med kabler for å starte biler. 

  Er Tesla bedre enn en Ferrari?

Så enten du eier en Tesla eller en tradisjonell ICE-bil, kan du bruke litium-ion-hoppstarteren til å starte ditt døde batteri. Bare sørg for å koble den ordentlig til og start bilen. Dette er et utmerket alternativ, da du ikke trenger en annen bil for å starte bilen. 

Hva skjer når Tesla går tom for strøm?

Før Tesla-batteriene dør helt, starter bilen med å foreslå nærmeste ladestasjoner eller Supercharger-nettverk. På toppen av det vil den også gi deg beskjed når bilen din vil gå tom for rekkevidde og gjøre en brå stopp hvis du ikke lader batteriet. 

Deretter starter Tesla med å bremse ned til ca 15 mph. Det vil også varsle sjåføren om at den ikke vil kunne kjøre like før den kommer til et stopp og parkerer seg ved veikanten. Når dette skjer, vil du bli tvunget til å ringe Tesla veihjelp hvis du er innenfor rekkevidde. Men hvis ikke, må du ringe etter en bergingsbil. 

Det er viktig å unngå å kjøre Tesla-batteriet under 20%. Dette skader ikke bare batteriet, men påvirker også levetiden. Så hvis du har tenkt å reise langt eller har mange ærend å kjøre med bilen din, er det viktig å sikre at du har nok juice i bilen til å vare turen (e). 

Hvor mye koster det å bytte ut et Tesla-batteri?

I 2019 hevdet Elon Musk at utskifting av batterimodulene vil koste rundt $ 5,000 til $ 7,000. Vær oppmerksom på at dette er kostnaden for batterimodulene og ikke hele batteripakken. Så avhengig av batteriet som er montert på bilen din, kan en enkelt batteripakke inneholde opptil 16 modeller, noe som er ganske kostbart. 

  Aiways vs BMW - som er bedre?

Leveres Tesla med et 12V-batteri?

Ja, Tesla leveres med et 12V-batteri. I motsetning til Teslas viktigste trekkraftbatteri, som er 400V-batteriet, kjører 12V-batteriet hjelpesystemer på Tesla. Noen av disse funksjonene inkluderer kollisjonsputer, frontlykter, åpne dører, ABS bremsesystem, viskermotorer, vifter, AC, varmeapparat, vaskemaskinvæskepumper og mye mer. 

Arbeidet til hovedstrømbatteriet er å kjøre motoren. Så 12V-batteriet driver viktige elektronikk- og hjelpefunksjoner. 12V-batteriet er svært viktig, da hovedstrømbatteriet normalt slås av i tilfelle en ulykke. Som et resultat er 12V-batteriet det som distribuerer kollisjonsputen og farelysene. 

Sammendrag 

Hvis du har lurt på om du kan starte en Tesla eller ikke, er det ikke nødvendig å bekymre deg lenger. En Tesla kan startes av en ICE-bil, men ikke en annen Tesla eller elbil. På toppen av det er det også startet av en litium-ion hoppstarter, som er enkel å beholde og bruke. 

Å starte teslaen din ved hjelp av en annen Tesla eller elektrisk bil kan forårsake skade på motoren. Dette er fordi Teslas og andre elbiler har lavspenningsbatterier som mangler den nødvendige kraften til å starte en annen bil. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter