Hvilken er bedre: Polestar eller Tesla?

Hvis du leter etter en kvalitet og luksuriøs elbil på startnivå, er det stor sjanse for at du kommer over Polestar- eller Tesla-kjøretøyene. Begge disse bilene tilbyr høytytende og luksuriøse biler. Men hvilken bil er bedre mellom Polestar og Tesla?

Det kommer an på hva du leter etter. Hvis du vil ha hastighet, høy ytelse og utmerket rekkevidde, er Tesla det beste valget for deg. Men hvis du vil ha en komfortabel, luksuriøs og trygg bil, er Polestar det bedre valget. 

Totalt sett er Tesla den bedre bilen som vi vil finne ut senere i dette innlegget. Takket være det brede spekteret av modeller og varianter å velge mellom. Polestar kan være godt designet med et førsteklasses interiør, men de har bare en elektrisk modell, «Polestar 2» som tilbys. Polestar 1 er en plug-in hybridbil. 

Hvilken bil er bedre mellom Polestar 2 og Tesla Model 3?

Den beste sammenligningen for å hjelpe oss med å vite hvilken bil som er bedre er mellom Polestar 2 og Tesla Model 3. Polestar 2 ble opprettet for å konkurrere med Tesla Model 3. Ikke bare koster det nesten samme pris, men det kommer også med lignende funksjoner som gir Tesla et løp for pengene sine. 

Utseende 

Dette er ganske utfordrende, da begge disse bilene er vakkert designet med en moderne design. En nærmere titt setter imidlertid Polestar 2 litt foran Tesla Model 3. Dette inkluderer både interiøret og utsiden av bilen. 

Polestar 2 har et stilig, moderne og komfortabelt interiør enn Tesla Model 3. Dessuten tilbyr den brukeren flere tilpasningsalternativer med forskjellige pakker. Så kjøpere kan endre interiøret i henhold til deres smak og preferanse. 

  Er Tesla-batterier resirkulerbare?

Prestasjon 

Tesla presterer mye bedre enn Polestar 2. Først og fremst akselererer Tesla Model 3 fra 0 til 60 på 5,3 sekunder med en toppfart på 140 mph. På den annen side akselererer Polestar 2 fra 0 til 60 på 7,4 sekunder med en toppfart på 127 mph. Vær oppmerksom på at ytelsesvarianter fra begge bilene akselererer enda raskere. 

Rekkevidde 

Noe av det Tesla overgår de fleste elbiler med, er det utmerkede utvalget. Tesla har det beste utvalget av helelektriske biler. Tittelen på elbilen med det beste utvalget går imidlertid til Mercedes-Benz EQS. 

Men i dette tilfellet har Tesla Model 3 et lavere rekkevidde enn Polestar 2. Tesla Model 3 Standard Range dekker maksimalt 263 miles, mens ytelsesvarianten har en maksimal rekkevidde på 515 miles. Tvert imot har Polestar 2 en rekkevidde på opptil 535 miles. 

Sikkerhet 

Polestar er jo den tryggere bilen. Polestar 2-bilen er laget av Volvo, som er populær for sine trygge biler, og er også trygg. Likevel er Tesla Model 3 ikke langt unna, da det også er supersikkert med selvkjørende funksjon. Men hvis du vil ha generell sikkerhet, er Polestar 2 det beste alternativet.  

FAQ

Er Polestar et luksusmerke?

Ja, Polestar er et luksusbilmerke. Polestar ble dannet gjennom et joint venture mellom den svenske giganten «Volvo» og Geely Holding fra Kina. Dette merket ble opprettet for å konkurrere med andre luksuriøse elbilmerker som Tesla og dets kolleger i Tyskland. 

Kan Polestar 2 bruke Tesla-ladere?

Ja, Polestar 2 kan bruke Tesla-ladere. Alt du trenger å ha er en Type 2-kontakt for å lade bilen. Det eneste problemet er at Polestar 2 bare vil akseptere 150 kW strøm. Så hvis du bruker Tesla Supercharger eller en annen DC-lader, trenger du bare å vente opptil 78 minutter. 

  Tesla VS Porsche – Hvilken er bedre?

Likevel, hvis du bestemmer deg for å bruke en typisk NEMA 5-15 stikkontakt, vil det ta omtrent 48 timer. Tvert imot, hvis du bestemmer deg for å bruke NEMA-kontakt 14-50 stikkontakt, lader du litt raskere, og det kan ta omtrent 11 timer og 17 minutter. 

Hvilken bil er tryggere – Tesla eller Volvo?

Volvo er populært kjent som det sikreste bilmerket på markedet. Ja, Tesla Model 3 er den sikreste elbilen på markedet, men Volvo er fortsatt det sikreste bilmerket på markedet. Derfor kommer biler som Volvo V90, V60, S90 og S60 vanligvis til listen over de 10 sikreste bilene på markedet. 

Noe av det som gjør Volvo ekstremt trygg, er at den tilbyr flere standard sikkerhetsfunksjoner som varsel om frontkollisjon, blindsoneovervåking, kjørefeltsassistanse med avgangsadvarsel og automatisert nødsituasjon. Bilen scorer også høyt i IIHS- og NHTSA-tester. 

Hvilken elbil har lengst rekkevidde?

Dessverre har ikke Tesla Model S det beste utvalget på markedet. Den tittelen går til Mercedes EQS, som er en av de nyeste aktørene i elbilmarkedet. Denne bilen har en lang rekkevidde på 755 miles, noe som er eksepsjonelt. 

Nummer to på listen over biler med lengst rekkevidde er Mercedes EQC, som er den elektriske versjonen av Mercedes-Benz E-klasse. Den har en enestående rekkevidde på 650 km. Tesla Model S kommer på tredjeplass på listen over bilene med lengst rekkevidde. Den leverer 650 km. 

  Er Tesla en pålitelig bil?

Hvilken bil er billigere – Tesla Model 3 eller Polestar2? 

Hvis du vil spare penger, men fortsatt få den beste elektriske sedanen på startnivå, er Tesl Model 3 den billigere og bedre bilen. Den 2021 Tesla Model 3 Standard Range har en startpris på $ 31,190, mens 2021 Polestar 2 har en startpris på $ 59,900.

Polestar 2still kvalifiserer imidlertid for den føderale skattekreditten, noe som betyr at du kan ende opp med å betale lavere enn dette beløpet. Dessuten har Polestar kuttet prisen på Polestar 2-modellen fra 2022, som vil selge til nesten samme pris som Tesla Model 3. 

Avsluttende tanker 

Polestar og Tesla er opptatt av å skape noen av de mest avanserte elbilene på markedet. Selv om Polestar nylig begynte å lage fulle elbiler, er det fast bestemt på å konkurrere med elbilgiganten, sier Tesla og gir dem et løp for pengene sine. 

Men for øyeblikket har Tesla en fordel over Polestar på så mange måter. Tesla-biler er mer avanserte, raskere, har utmerket rekkevidde og presterer utmerket. På den annen side er Polestar ideell for enkeltpersoner som leter etter en komfortabel, trygg og luksuriøs elbil. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter