Vil en Tesla vare i 10 år?

Tesla kan være et nytt bilmerke på markedet, men det har eksistert lenge nok til å vite om bilene deres varer eller ikke. Det er flere Tesla-biler som allerede har truffet over 200.000 miles, noe som betyr at bilene deres er holdbare. Men vil Tesla vare i 10 år?

Ja, en Tesla vil vare i 10 til 20 år hvis den opprettholdes riktig. Du bør imidlertid forvente at batteriet forringes i løpet av denne perioden og dekker mindre miles enn før. Likevel har du muligheten til å bytte ut batteriet hvis det begynner å miste betydelig ladning.

De fleste Teslas-batterier  vil yte enestående opptil 150 000 miles. Etterpå vil batteriet miste minst 30% av effektiviteten, noe som betyr at det også vil miste rekkevidden. Vær oppmerksom på at dette varierer fra en Tesla-modell til en annen, da Tesla Model S&X har kraftigere batterier enn Tesla Model 3&Y.

Hva er den mest pålitelige Tesla-modellen?

Overraskende nok er den mest pålitelige Tesla-modellen tilfeldigvis Tesla-modellen med flest problemer. Imidlertid er de fleste av disse problemene mindre og kan enkelt rettes opp sammenlignet med problemene som andre Tesla-modeller opplever.

Den mest pålitelige Tesla-modellen er Tesla Model 3. Dessuten er det også tilfeldigvis den billigste Tesla-modellen på markedet. Dette er ulikt Mercedes, Audi og BMW, der de billigste modellene dobles opp som de minst pålitelige bilene.

Tesla Model 3 er billigere å vedlikeholde enn Tesla Model Y, S og X. Delene er også litt billigere, mer så batteriet. Ifølge Consumer Reports har Tesla Model 3 en gjennomsnittlig poengsum for pålitelighetsvurdering, som er den beste blant Tesla-modeller.

  Er Teslas firehjulsdrift verdt det?

Hvor lang er Teslas batterigaranti?

Teslas batterigaranti varer i ca. 8 år og varierer i kjørelengde mellom Tesla-modeller. Garantien dekker batterisvikt og nedbrytning på grunn av produksjonsfeil, og vil også dekke deler og arbeidskostnader for å erstatte et batteri som faller under 70 % kapasitet før garantien utløper.

Den nyeste Tesla Model S kommer med en 8-års garanti eller 150,000 miles, Tesla Model X kommer med 8 år eller 150,000 miles, Tesla Model Y kommer med 8 år eller 120,000 miles, og Tesla Model 3 kommer med 8 år eller 120,000 miles.

Hvor lenge varer et Tesla-batteri?

Til tross for at Tesla Model 3 er den mest pålitelige Tesla, kommer den ikke med den mest holdbare batteriteknologien. Den tittelen går til Tesla Model S og X. Begge disse  bilmodellene kan dekke over 500 000 miles før batteriene deres forringes til 20%.

Den gjennomsnittlige nedbrytningsgraden for Tesla Model S og Model X er 4% per 100,000 miles. Tvert imot er den gjennomsnittlige nedbrytningsgraden for Tesla Model 3 og Model Y 5% per 100,000 miles. Derfor vil disse to modellene forringes til 20% etter å ha dekket 400,000 MILES.

FAQ

Vil Tesla vare livet ut?

Nei, Tesla vil ikke vare livet ut. De fleste Tesla-biler varer mellom 10 og 20 år. Men med den nye batteriteknologien som Tesla utvikler, kan du forvente at Teslas vil vare i over 30 år hvis den opprettholdes riktig. Når det er sagt, er det dyrt å eie en Tesla med mer enn 10 år, da du kanskje må bytte ut batteriet, noe som er kostbart.

Hvor mange kilometer varer Tesla-batterier?

Tesla-batterier er bygget for å tilby 100 000 til 150 000 miles før de forringer til 70%. Disse batteriene kan imidlertid dekke mellom 300.000 og 500.000 miles før de må byttes ut. Den gode nyheten er at Tesla jobber med å lage et batteri som vil vare en million miles.

  Krever Teslas mye vedlikehold?

Er Teslas  pålitelige lenge?

Selvfølgelig er de det. Tesla er en av de mest pålitelige luksusbilene på markedet. Siden disse bilene ikke kommer med mange bevegelige deler, kan du stole på at de varer lenger. Det eneste du må være bekymret for er at batteriet forringer.

Teslaer bryter ikke lett ned som ICE-biler. Men når de gjør det, som er bak, forvent å gaffel ut mye penger for å reparere eller vedlikeholde bilen. Men når du sammenligner Tesla med andre luksusbiler, vil du oppdage at den er mer pålitelig over lang tid.

Kan en Tesla vare over 160 000 miles?

Ja, de fleste Teslas  vil gjøre over 100 000 miles lett. Hvis du har Tesla Model 3 eller Model Y, bør du forvente at batteriene deres varer i minst 120 000 miles. Men hvis du eier en Tesla Model S eller Model X, bør du forutse at batteriene deres varer i minst 150 000 miles.

Til tross for en estimert levetid på 8 år eller 120 000 til 150 000 miles, vil de fleste Tesla-batterier fortsatt være pålitelige selv etter 8 år eller de anbefalte miles. Dette er fordi de ville ha degradert opptil 10%, noe som ikke er veldig viktig.

Tesla anslår at batteriet ikke vil forringes under 30 % i garantiperioden. Dette betyr at batteriet fortsatt vil holde ladningen betydelig godt selv etter 8 års eierskap. Jo oftere du lader batteriet, jo mer forringes det. Så hvis du vanligvis lader Tesla til full kapasitet, vil batteriet forringes raskere.

  Bruker Tesla spesielle dekk?

Trenger Tesla mye vedlikehold?

Nei, Teslas  krever ikke mye vedlikehold som bensindrevne biler. Hovedårsaken til dette er fordi de har færre bevegelige deler enn bensindrevne biler. For å være presis har Tesla totalt rundt 20 bevegelige deler, mens ICE-biler har over 2000 bevegelige deler.

Uansett må Tesla fortsatt vedlikeholdes, men det kommer ikke med en obligatorisk vedlikeholdsplan. Tesla anbefaler imidlertid intervaller der bestemte tjenester som dekkrotasjon, bremsekaliper og en fullserviceinspeksjon bør gjøres. Følg disse tjenestene for å unngå mindre problemer underveis.

Avsluttende tanker

Teslas er ikke bare svært avanserte og helelektriske, men de er også holdbare. Disse bilene kan vare i mer enn 10 år så lenge de er riktig vedlikeholdt. Likevel vil batteriet begynne å forringes etter 8 år og miste en betydelig kjørelengde.

Likevel kan du fortsatt erstatte det degraderte batteriet med en ny pakke, noe som vil gi et nytt liv til Teslaen din og la den kjøre i 15 til 20 år. Den eneste utfordringen er at Tesla-batterier er ganske dyre og vil koste deg tusenvis av dollar for å få en batteripakke.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter