Aiways vs BMW – som er bedre?

Aiways er et kinesisk oppstartsselskap for elbiler, mens BMW er et av de mest gjenkjennelige bilmerkene på planeten. Som sådan er BMW mye mer ønskelig og tilbyrbiler av høyere kvalitet i alle tenkelige segmenter. BMW tilbyr alle slags  biler, og alle koster mye mer penger og er bedre  på nesten alt de gjør.

Aiways tilbyr for tiden bare to modeller, U5 og coupe SUV, U6. Begge  disse koster betydelig mindre penger enn BMW  iX  som er den nærmeste konkurrenten U5. Aiways  er fokusert på å lage billige og intuitive  elbilerformassene, mens BMW bor i luksusbilsegmentet som er mye dyrere og krevende.

Merkeappellforskjellene mellom disse to er betydelige fordi BMW tilbyr konkurransedyktige premiumbiler i flere tiår i nesten alle segmenter. Å sammenligne disse to er som å sammenligne Samsung med billige kinesiske oppstarts smarttelefonselskaper som ingen vet engang eksisterer.

Det er imidlertid ikke å si at Aiways  lager dårlige biler, tvert imot,  Aiways  lager faktisk biler som gir deg mye valuta for pengene. Uansett kan de ikke matche BMW for komfort, luksus, stil, appell,  kjøring,  sikkerhet, teknologi eller noe annet for den saks skyld.

Aiways – Oversikt over merkevarer

Aiways er en av mange  nykommere  kinesiske  elbil  oppstartsmerker fokusert på å lage billige  elbilerformassene. Selv om  noen negativer er  rundt  Aiways-modeller  som  substandard sikkerhetsvurderinger, er de gode biler generelt, og de fortjener sin plass i  elbilspillet.

De to nåværende Aiways-modellene  skal koste mellom $ 45,000 og $ 50,000 XNUMX når de kommer til det amerikanske markedet om noen måneder. U5 er en mellomstor crossover / SUV mens U6 er en mer coupe-ish  crossover / SUV som er mer eller mindre det samme som U5.

  Den verste BMW å kjøpe brukt

Begge disse kommer med et 63 kWh  batteri som er i stand til rundt 250 WLTP miles mellom ladinger. Det tar rundt 30 minutter å lade U5 fra 20% til 80% hvis du kommer over en rask DC-lader. Hvis du vil bremse ladingen av U5 gjennom en stikkontakt, ser du på 8-10 timers lading.

Alt i alt lager Aiways  konkurransedyktige og billige biler som ser ut til å samle stor interesse for Europa. Imidlertid er de ikke i nærheten så raffinerte ikke ønskelig som BMW-modeller er, og dette vil sannsynligvis forbli slik i mange år fremover.

BMW – Oversikt over merkevarer

BMW er en av de mest populære bilprodusenter i verden generelt, noe som betyr at BMW’s  merkevare appell er ligaer og grenser over noe  Aiways noensinne kan tilby. BMWs merkevare appell er basert på å lage konkurransedyktige luksusbiler i nesten 100 år mens  Aiways bare begynte å lage biler for 3 år siden.

BMW tilbyr for tiden dusinvis av modeller som spenner fra små hatchbacks til luksus SUVer i full størrelse, sportsbiler og  flaggskip sedans i full størrelse. Nesten alle  luksussegmenter tilbyr en konkurransedyktig BMW-modell, og det er en konstant i mange tiår.  

Den nærmeste konkurrenten til U5 er BMW iX som koster $ 83,200  og er bedre enn U5 i nesten alle henseender.   IX  kommer med et massivt  111.5 kWh batteri som skal være nok for en  324-mile rekkevidde som åpenbart er mye bedre ennU5.

Det kommer ikke som noen overraskelse fordi BMW lager luksusbiler som  alltid er fokusert på å presse  boundaries. Selv om  Aiways  virker som et lovende merke, er de ikke i nærheten så ønskelige eller godt-byggetsom BMWs er.

  Hvorfor slites Tesla-dekkene ut så fort?

Luksus elbil merker vs kinesiske billige elbil oppstartsmerker  

BMW, Audi, Porsche, Lucid, Tesla, Polestar  og  Rivian er alle fokusert på å lage  luksuriøse  elbilersom noen ganger koster to, tre,  eller til og med fem ganger så mye som  Aiways  U5. Disse bilene har en tendens til å tilby mye mer rekkevidde, kraft, luksus  og teknologi sammenlignet med alle kinesiske oppstartslektriske  bilmerker.  

Compenring disse to gruppene betyr praktisk talt å sammenligne de aller beste  elbilenepå markedet med de aller billigste  elbilenepå markedet. De er verdener fra hverandre i nesten alle segmenter, og den eneste similarity  mellom disse to gruppene er at de tilbyr et ratt og fire hjul.

Men hvis du ikke er interessert i luksus og bare vil ha en daglig pendler, bør du  velge  Aiways  U5. På den annen side, hvis du vil ha de aller beste, mest avanserte elbilpengenedu kan kjøpe, må du gå through den luksuriøse  elbilruten.

Delen Vanlige spørsmål

Hvorfor bør jeg kjøpe Aiways  U5?

Du bør kjøpe Aiways  U5 hvis du bare vil ha en A-til-B-elbil   som ikke krever spesiell behandling av noe slag. Det er en av de mest verdiorienterte  elbilpengenekan kjøpe akkurat nå, så det er fornuftig å vurdere en for de som ikke er interessert i luksus- og  teknologiaspektet ved      elbileierskap.

Aiways  U5 tilbyr alt du ønsker fra en 2021-bil med tanke på at den kommer med nesten alle  ADAS, samtidig som den koster en god del mindre enn noe annet med et mer luksuriøst merke. Biler som  Aiways  U5 er laget for folk som ikke bryr seg om biler så mye og bare vil ha en A-til-B-transportenhet.

  Hvorfor er det ikke noe reservedekk i en Tesla?

Hvorfor bør jeg kjøpe en BMW iX?

Du bør kjøpe BMW iX  hvis du vil ha en luksus  elbil SUV som kan gjøre alt. Med et massivt batteri tilbyr iX  nok rekkevidde for både langdistansecruising og en ukeslang bypendling. Den leveres også med toppmoderne teknologi fullpakket i en luksuriøs hytte full av kvalitetsmaterialer og alle slags dingser.

Det er en komfortabel og romslig SUV som kan få deg til å føle deg spesiell, og det er noe ingen kinesisk  elbil  oppstartsmerke kan gjøre.

Kommer Aiways  noen gang til å konkurrere med BMW?

Sjansene for at Aiways  lykkes med å konkurrere med BMW i de kommende tiårene er ganske slanke hvis BMW fortsetter å lage luksuriøse  elbiler. Det tar lang tid for et merke å samle nok merkevareappell  til rivaliserende BMW, spesielt hvis de ikke lager luksusbiler.

Tesla er uten tvil det mest ønskelige elbilmerket  på markedet, men selv Tesla kanikkematche BMW for generellmerkevareappell. BMW er et bilikon, og  Aiways  kommer nesten aldri til å nå den statusen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter