Kan en Tesla betjenes hvor som helst?

I motsetning til ICE-biler trenger ikke Tesla regelmessig vedlikehold. Dette er fordi den har færre bevegelige deler, noe som minimerer voldsom sammenbrudd med ICE-biler. Uansett, er det greit å betjene en Tesla hvor som helst? 

Ja, du kan betjene Teslaen din hvor som helst. Likevel kan noen tjenester gjøres hvor som helst, mens andre tjenester må gjøres på et Tesla-servicesenter. Men hvis du bestemmer deg for å utføre service utenfor et Tesla-servicesenter, kan du annullere garantien.

Så hvis du tar teslaen din utenfor et Tesla-servicesenter, er det få tjenester som ikke-Tesla-teknikere og mekanikere kan håndtere. De fleste av dem kan bare utføre generelle vedlikeholdstjenester, for eksempel dekkutskiftinger og rotasjoner. Når det gjelder alvorlige problemer som batterireparasjon, bør dette imidlertid gjøres i et Tesla-servicesenter. 

En annen hovedutfordring med å ta bilen din til et ikke-Tesla-servicesenter er at det kan være ganske vanskelig å finne reservedeler. De fleste Tesla-deler som finnes i ettermarkedet er vanligvis fra brukte Tesla-biler. Hvis du vil ha Tesla-deler, må du kjøpe direkte fra selskapet. 

Dessuten er Tesla en høyt konstruert bil som trenger spesiell oppmerksomhet ved håndtering. Derfor er det viktig å skaffe seg tjenestene til spesialiserte Tesla-ingeniører for å håndtere bilen din. På toppen av det har Tesla spesialverktøyene som trengs for riktig reparasjon og vedlikehold av bilen din. 

Hvordan planlegger jeg en Tesla-serviceavtale gjennom Tesla-appen?

Hvis du vil planlegge en serviceavtale via Tesla-appen, er her trinnene du bør følge: 

  • Åpne Tesla-appen og klikk på ‘Service’
  • Velg emnene du vil like adressert
  • På «Detaljer» -skjermen inkluderer du en forseggjort beskrivelse av hva bilen din gjennomgår. På toppen av det inkluderer du bilder som er koblet til emnet. Likevel er bilder valgfrie. 
  • Fyll inn adressen til servicesenteret som du ønsker at bilen skal få service på. 
  • Bekreft dagen og klokkeslettet som fungerer best for deg 
  • Kontroller at informasjonen du oppgir, er oppdatert. Hvis du vil få automatiserte SMS-oppdateringer, bør du inkludere telefonnummeret ditt. 
  Er en Tesla bedre enn en Lamborghini?

Likevel kan du fremdeles planlegge, avbryte eller legge til mer informasjon i serviceavtalen på nytt hvis du vil. Bare følg de riktige trinnene for å gjøre det.  

Hvordan fungerer Tesla-mobiltjenesten? 

Bortsett fra å velge et fysisk Tesla-servicesenter, kan du også velge Tesla-mobiltjenesten. Teslas mobiltjeneste dekker imidlertid ikke alle tjenestene. Men hvis tjenesten du ønsker kan utføres av en Tesl Mobile Service Technician, vil bilen din bli betjent der det er mest praktisk for deg. 

For at du skal få Tesla Mobile Service, må du bekrefte om den tilbys i ditt område. Hvis ikke, må du velge et Tesla-servicesenter. For å planlegge mobiltjeneste må du gå inn i Tesla-mobilappen. Appen vil lede deg til å velge dato, klokkeslett og adresse der du vil at tjenesten skal utføres. 

FAQ

Trenger Tesla en årlig vedlikeholdstjeneste?

Nei, Teslas trenger ikke en årlig vedlikeholdstjeneste. Produsenten anbefaler imidlertid forskjellige Tesla-modeller som skal vedlikeholdes etter en viss periode. For eksempel anbefaler Tesla Model S-eiere å betjene bilene sine etter hvert annet år, Model X &Y etter hvert fjerde år og Model 3 etter hvert 6. 

Dessuten, hvis du føler at bilen din har et problem eller noe er galt, kan du ta Teslaen din til service når som helst du føler for det. Siden Tesla ikke krever regelmessig vedlikehold som ICE-biler, er det billigere å vedlikeholde denne bilen i det lange løp sammenlignet med konkurrentene. 

  Hva er ulempene med en Tesla?

Den eneste delen av en Tesla som trenger årlig inspeksjon eller vedlikehold er bremsekaliperne. Tesla anbefaler sine kunder å rengjøre eller smøre bremsekalipere hver 12 måneder eller 12,500 miles. Det er viktig å merke seg at dette gjelder Tesla-kunder i kalde områder. Hvis du er i en varm region, er dette ikke noe problem. 

Har Tesla servicesentre?

Ja, Tesla har flere butikker og servicesentre over hele verden. For øyeblikket har Tesla totalt 100 servicesentre og 438 butikker over hele verden. Dette tallet er ganske lavt med tanke på antall Tesla-biler som bygges årlig. Derfor må mange Tesla-kunder vente i dager eller måneder for å få bilene sine betjent. 

Tar Tesla betalt for mobiltjeneste?

Ja, Tesla tar betalt for mobiltjeneste. Du kan betale serviceregningen ved hjelp av firmaets søknad. Dessuten er mobiltjeneste en problemfri opplevelse som sparer deg for tid og lar deg diagnostisere problemet raskere enn å besøke et Tesla-servicesenter. 

Den eneste utfordringen er at Teslas mobiltjeneste for tiden er begrenset til Nord-Amerika. Likevel vokser denne tjenesten raskt og vil snart være på alle områder. 

Er Tesla dyrt å fikse? 

Tesla bryter kanskje ikke ned ofte som bensindrevne biler, men når det gjør det på grunn av en ulykke eller annen grunn, er reparasjoner alltid dyre. Videre kan det ta dager eller måneder før bilen din blir reparert, da Tesla har begrensede servicesentre. 

  Hva er så spesielt med Tesla?

Trenger Tesla en oljeskift? 

Nei, Teslas krever ikke oljeskift. I tillegg trenger du ikke å bytte drivstofffiltre, tennplugger eller til og med gjøre utslippskontroller som ICE-biler. Siden Teslas er elbiler, trenger de ikke engang utskifting av bremseklosser, da de ikke slites ut raskt på grunn av regenerativ bremsing som returnerer energi til batteriet. 

Bunnlinjen 

Alt i alt kan Tesla betjenes hvor som helst. Tesla har imidlertid ikke en forhandler da de driver sine butikker og servicesentre. Likevel kan ikke alle Tesla-problemer diagnostiseres av en tredjepartstekniker, derfor kan det hende du må ta teslaen din til et Tesla-servicesenter hvis bilen din trenger seriøse tjenester som batteribytte. 

Men hvis du vil gjøre en dekkutskifting eller rotasjon, kan du ta bilen din til en tredjeparts mekaniker. Det eneste problemet er at du risikerer å annullere garantien hvis noe går galt. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter