Påvirker kaldt vær Tesla-batteriet?

Teslas popularitet har vokst jevnt gjennom årene, og det er en av de mest bemerkelsesverdige elbilene på markedet. Imidlertid har et stort antall mennesker som lever i kaldt klima hatt noen klager på effektiviteten. Dette bringer oss til spørsmålet – påvirker kaldt vær en Tesla?

Definitivt, ja. Kaldt vær påvirker også Tesla-batterier og andre EV-batterier. Ifølge AAA mister elbilbatterier rundt 40% av rekkevidden i ekstremt kalde omgivelser. Derfor, hvis du skal kjøre i kaldt vær, kan du forvente at kjøretøyets rekkevidde reduseres drastisk.

Temperaturen påvirker batteriområdet

Bortsett fra kalde temperaturer, kan ekstremt varme temperaturer også påvirke rekkevidden til batteriene dine. Effekten av varmt vær på batteriets rekkevidde er imidlertid ikke så kraftig som kaldt vær.

AAA fant ut at å kjøre elbil ved 20 grader F vil føre til et rekkeviddetap på 12% når kabinvarmeren ikke påføres. Men når du slår på en kabinvarmer, faller rekkevidden raskt fra 12% til 41%.

Ved 95 grader F falt området med 4 % når A/C ikke brukes, men det falt ytterligere til 17 % når A/C brukes. Videre uttalte studien at Teslas rekkevidde da den var fulladet leverte 239 miles, men den reduserte til 91 miles ved 20 grader F.

Tesla hevder derimot at rekkevidden bare reduseres med bare 1% i kaldt vær, noe mange forbrukere i kaldt vær har bestridt. Alt i alt er det tydelig at Teslas rekkevidde reduseres i kaldt vær etter hvert som batteriets effektivitet påvirkes. 

Slik maksimerer du Tesla EV-rekkevidden din i ekstreme temperaturer

Den gode nyheten er at Tesla forstår kampen til elbiler i kaldt vær, og det er derfor de tilbyr flere tips for å maksimere bilen din i ekstremvær. Noen av tipsene om kaldt vær inkluderer:

  • Har planlagt avgang – Tesla råder sjåfører i kalde områder til å ha en planlagt avgang, da det bidrar til å spare energi.
  • Forutsetning bilen din – Dette bidrar til å forhåndsvarme kjøretøyet ditt når du aktiverer forutsetnings- eller avrimingsfunksjonen i Tesla-appen.
  • Spar energi på veien – Forståelig nok vil hytta være kald i kaldt vær, men du bør gjøre ditt beste for å redusere energitapet ved å begrense energibruken. Du kan gjøre dette ved å unngå hyppig og rask akselerasjon eller bruke setevarmere i stedet for å varme opp hele hytta.
  • Bruk vinterdekk og tilbehør – For å unngå stress på batteristrøm og tap, sørg for å bruke vinterdekk om vinteren, da de gir mer trekkraft og grep. De vil også gjøre det enkelt og trygt å kontrollere bilen din.
  Bryter Tesla ofte sammen?

Hvilken Tesla Model er best for kaldt vær?

Tesla Modell Y

Ikke alle Tesla-modeller vil prestere enestående i kaldt vær. Så hvis du bor i en region der det er kaldt mesteparten av året, vil du ha det bedre med Tesla Model Y. Dette er en elektrisk crossover med en startpris på rundt $ 53,000 XNUMX.

Tesla Model Y bruker interiøret, chassiset og drivverket fra den mindre Tesla Model 3. Imidlertid er det ganske romslig med et ekstra lasteområde. Den har også flere tredje rad seter og SUV styling, noe som gjør at den skiller seg ut fra Model 3.

Dessuten er kraften fra Model Ys doble innebygde elektriske motorer enorm, slik at den kan akselerere fra 0 til 60 på bare 3,5 sekunder. Kjøpere har valget mellom å velge forskjellige drivlinjer, da basismodellen for standardserien har RWD, mens de langtrekkende og ytelsesmodellene har et AWD-system.

Alle disse fancy funksjonene finnes i de fleste Tesla-modeller. Men det som gjør Tesla Model Y perfekt for kaldt vær, er tilsetningen av en varmepumpe. Denne pumpen er en game-changer når det gjelder vintervær.

Siden de fleste Tesla-modellene kan miste nesten 40% av rekkevidden om vinteren, bidrar varmepumpen til å løse dette problemet. De fleste Tesla bruker resistiv oppvarming, noe som skaper en varmeenhet fra hver energienhet som holdes i batteriet.

Med dette konseptet vil varmepumpen fungere for å maksimere effektiviteten da den fjerner varmen fra utsiden og pumper den inn i kjøretøyet ditt. Kort sagt, bilen din vil ikke generere varme som vil redusere rekkevidden til batteriet, men i stedet flytte varmen rundt.

  Trenger Tesla å varme opp?

Vær oppmerksom på at varmepumpen kan produsere 2 til 3 kW varme for hver 1 kW energi som brukes til å pumpe den. Så Tesla Model Y vil ikke tømme så mye varme som andre Tesla-modeller uten denne funksjonen.

FAQ

Hva påvirker Teslas batterieffektivitet i kaldt vær?

I likhet med gassdrevne kjøretøy påvirker flere faktorer Teslas rekkevidde. Disse inkluderer terrenget, føreradferd, passasjerbelastning, utetemperatur og hastighet. Så hvis du har tenkt å kjøre i kaldt vær, bør du vurdere alle disse faktorene før du beregner batteriets rekkevidde.

Hvis du har tenkt å kjøre bilen din i kaldt vær, er det viktig å ha en Tesla-modell med en batteripakke som har mer strøm. Jo lengre rekkevidde, jo bedre. For eksempel er det bedre å ha en Tesla Model S med en rekkevidde på 412 miles enn å ha en Tesla Model 3 med en rekkevidde på 236 miles.

Hva er den beste temperaturen for et Tesla-batteri?

Prøv å holde Tesla-batteriet over 40 grader F. Hvis de kommer under denne temperaturen eller over 115 grader F, vil batteriene ikke fungere optimalt. De mest effektive temperaturområdet er mellom 60 og 80 grader F.

Kan du kjøre en Tesla i regn?

Ja, det kan du. Du kan kjøre hvilken som helst Tesla-modell i regn eller til og med snø. Faktisk presterer Tesla usedvanlig bra i regn, sammenlignet med de fleste ICE-biler. Faktisk er Tesla-biler mer værbestandige enn de fleste biler på markedet. Likevel, forvent at rekkevidden vil falle litt i ugunstige værsituasjoner.

  Trenger Teslas olje?

Hold motoren i å bli for kald

Til slutt påvirker kaldt vær Teslas batteri. Tesla-batterier yter på sitt beste mellom 60 og 80 grader F. Så hvis temperaturen faller under 40 grader F, blir batteriet mindre effektivt og begynner å miste rekkevidde. Jo kaldere temperaturen er, jo verre er rekkevidden. Du kan imidlertid bruke flere tips for å prøve å begrense batteriets energitap mens du kjører i kaldt vær.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter