Kjøp av en brukt Volvo XC90 – ting du bør sjekke

2023 Volvo XC90

Å kjøpe en bruktbil har sine egne fordeler og ulemper. For en gangs skyld vil du spare massevis av penger ved å kjøpe brukt fordi de fleste premiumbiler som Volvo XC90 er kjent for å svekkes kraftig etter noen års bruk. Ved å kjøpe brukt får du dessuten lavere forsikringspriser, økonomisk fleksibilitet og et stort utvalg.

På den annen side betyr kjøp av bruktbil at du ikke får en ny bil. Det betyr også at du ikke får noen garanti (i de fleste tilfeller), og at du aldri kan vite om det er noe galt med bilen. Så hvis du er på utkikk etter en brukt Volvo XC90, bør du lese artikkelen vår «Kjøpe en brukt Volvo XC90 – ting du bør sjekke»!

Det første du må se etter er servicehistorikk og sjekke om bilen har blitt vedlikeholdt i hele sin levetid. Du bør også se etter problemer på noen få områder der XC90 ikke har vært helt optimal, for eksempel det elektriske anlegget, bremsene, vannlekkasjer, problemer med oljeforbruk og hjuloppheng.

Det beste du kan gjøre, er å foreta en fullstendig inspeksjon før kjøpet som beskriver alle potensielle problemer med akkurat din XC90, og som gir deg en bred forståelse av hva som kommer til å trenge utbedring i nær fremtid.

Det kan også være lurt å lese vårt innlegg om Volvo XC90-problemer, og om det er noen år du bør unngå når du kjøper en Volvo XC90.

Servicehistorikk

Hvis det er mulig, bør du alltid insistere på en ren servicehistorikk for enhver bil, spesielt en som er så kompleks som XC90. Sørg for å sjekke om alle de hyppige serviceintervallene har blitt utført på riktig måte, og om den forrige eieren brukte originale reservedeler hvis noe ble byttet ut.

  Vanlige problemer med Volvo C70

Det er også en fordel å velge biler som har vært til service hos Volvo-forhandlere eller andre autoriserte verksteder. Forsikre deg om at den forrige eieren ikke har forsømt bilen på noe område, se etter tegn på underlige reparasjoner, og prøv å få tak i alle kvitteringer og annen brukbar informasjon om hvordan den forrige eieren har vedlikeholdt bilen.

Elektriske problemer

Volvo XC90 har vært beryktet for elektriske problemer helt siden den kom ut på markedet, så sørg for å inspisere alle funksjoner og deler som er kjent for å svikte. Dette omfatter blant annet den sentrale elektroniske modulen, som kan ha korroderte jordinger eller feilkoblinger.

Kontroller også klimaanlegget for å se om det kjøler og varmer opp bilen som det skal. Sjekk alle elektriske vinduer, elektriske låser, åpning og lukking av soltaket, frontlyktene, baklyktene og spesielt de elektrisk justerbare setene, da disse er kjent for å svikte på ganske mange av disse.

Problemer med bremsene

Bremsene på XC90 har også vært et problem i mange år, så pass på å sjekke at bremsene virker mens du kjører bilen. Etter en prøvetur bør du inspisere bremseledningene, hvor lang levetid det er igjen på bremseklossene og om noen av komponentene har korrodert.

Se også etter tegn på skjevheter eller skader på rotorene, da dette kan føre til at bremsene svikter, noe du ikke ønsker på en stor SUV. Til slutt må du ikke overse parkeringsbremsen, for du bør sjekke om den aktiveres umiddelbart, og om den i det minste gjør det noen ganger på rad.

  Er Volvo-hybrider gode?

Vannlekkasjer

Det sies at noen Volvo XC90-modeller fra 2015-2018 er kjent for å ha vannlekkasjer øverst på frontruten i nærheten av bakspeilet og på C-stolpen i det bakre lasteområdet. Disse problemene er ikke så vanlige, men kan påvirke bilens verdi drastisk, så husk å teste dette ved å vaske bilen eller kjøre den i regnvær.

Disse problemene oppstår som regel hvis bilen har stått parkert på en skråning i kraftig regnvær, og hvis frontruten lekker, kan vannet trenge inn i det elektriske anlegget på dashbordet og forårsake en masse problemer.

Problemer med oljeforbruket

Hvis en motor forbrenner for mye olje under drift, betyr det at pakningene og tetningene i motorens innvendige deler er utslitt. Dette er et alvorlig problem, siden det kan føre til at motoren sulter på olje hvis du ikke er klar over det, men det kan også føre til feiltenning hvis det kommer for mye olje inn i forbrenningskammeret.

Disse problemene er for det meste forbundet med XC90-er som har gått langt på literen, så sørg for å ta en forbrukstest.

Problemer med fjæringen

Hvis XC90-bilen du ser på har luftfjæringssystem, bør du teste det og se om bilen klarer å holde en bestemt høyde når du velger dette. Hvis luftfjæringssystemet svikter eller har en lekkasje, kan det bli svært dyrt å reparere/erstatte det.

  Er Volvo mer pålitelig enn Tesla?

FAQ-seksjonen

Er Volvo XC90 en god bruktbil?

  1. generasjon av Volvo XC90 er en utmerket bruktbil, noe som sannsynligvis er grunnen til at så mange er interessert i å kjøpe en. Med tanke på størrelse og plass er XC90 en veldig god familiebil fordi den er komfortabel, trygg og likevel ganske luksuriøs.

Bare sørg for å sjekke så mange ting du kan før du kjøper den, og hvis eieren er motvillig til å la deg sjekke bilen grundig, er det best å droppe den helt.

Hvilken Volvo XC90 bør jeg kjøpe?

Selv om den er mer kompleks og dyrere, er en Volvo XC90 Recharge PHEV sannsynligvis det beste valget, men bare hvis du ikke er ute etter et eksemplar som har gått altfor mange kilometer. Disse er veldig billige i drift, og de koster lite i avgifter på grunn av det lave CO2-utslippet.

Dessuten er de også de kraftigste modellene du kan velge, samtidig som de er mer effektive enn andre biler med tilsvarende effekt.

Bør jeg kjøpe Volvo XC90 Inscription eller XC90 Momentum?

Volvo XC90 Inscription er designet for å være toppmodellen, noe som betyr at den får ting som Momentum ikke får. Dette inkluderer blant annet ventilerte forseter, oppvarmet ratt, treverk med ekte struktur og ambientebelysning.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter