Peugeot 1.2 PureTech 130 problemer

Peugeot 1.2 PureTech 130

Peugeot PureTech 1.2L 3-sylindret motor med 130hp blir brukt på et bredt utvalg av Peugeot, Open, Citroen og DS biler. Når det først kom ut, folk var virkelig overrasket over hvordan Peugeot klarte å lage en motor så liten som denne for å tilby 130hp uten å bryte fra hverandre. Dette gir litt mening som motoren begynte sin bruk tilbake i 2016 da det faktisk vant et par «Engine of the year awards».

Imidlertid, som årene gikk av problemer begynte å hope seg opp, og mange mennesker nå anser 1.2 L PureTech å være ganske upålitelig. Den verste 1.2L PureTech problemet er knyttet til registerreim som kan ryke og forårsake en rekke andre problemer. Den 1,2 L lider også av topplokk tilstopping som kan føre til at bilen til å oppleve «check engine lights».

Den 1.2L er også utsatt for å forbruke litt for mye motorolje som til slutt vil føre deg til å legge til mer olje oftere. Til slutt, vi trenger også å nevne et par motor kontroll modul problemer som vil be opp et par velkjente varsellamper og føre til at bilen til å miste strøm eller be opp sjekk motor lys.

Alt i alt, 1.2 L PureTech trenger rettidig og riktig vedlikehold, uten det, vil det oppleve en haug av problemer. Hvis du gjør alt du bør gjøre, er motoren mer enn god nok for en bedre del av 200.000 miles.

Problemer med registerreim

Først og fremst må vi snakke om registerreimproblemer som kan føre til at remmen ryker. Problemet her er at beltet på 1.2L kan bli ganske fet og forverres raskere enn normalt. Dette betyr at de anbefalte utskiftningsintervallene ikke vil være gyldige, og at remmen mer enn sannsynlig vil ryke.

  Vanlige problemer med Fiat 500X

Hvis dette skjer, kan det være en rekke andre problemer med motoren og dens nærliggende systemer, hvorav noen vil være ekstremt dyre å fikse. Selv om dette er sant, må vi nevne at Peugeot mener at dette skyldes feil oljetype / vedlikeholdsplaner. Med andre ord, hvis du kan vise en oversikt over rettidig vedlikehold og riktig oljebruk, vil de løse problemet for deg.

Tilstopping av topplokk

1.2L PureTech-motoren er kjent for å oppleve litt «rykk» her og der, noe som enten kan skyldes inkonsekvente førerinnganger eller potensielt pre-gnisttenning. Hvis disse rykkene ledsages av en kontrollampe, er sjansen stor for at din 1.2L PureTech lider av et problem som kalles pre-spark-tilstand, som vanligvis er relatert til tilstopping av topplokk.

For å løse problemet må du først inspisere oljenivåene, sylindertettheten, eventuelle oljerester i manifolden eller inntaksventilen som lekker. Hvis alle disse er berørt, må du rengjøre topplokket ved å injisere små perler i topplokket.

Høyt oljeforbruk

Sannsynligvis det mest omtalte problemet med 1.2L er et relatert til at bilen drikker for mye olje. Dette problemet er faktisk todelt. Den første er på grunn av en defekt oljenivå separator som kan be opp motorolje varsellampe selv før nødvendig. Det andre er relatert til lekkasjer som ikke er spesielt vanlige, men som faktisk kan skje.

For å vite hva som må gjøres, må du prøvekjøre bilen grundig etter at du har etterfylt oljenivået riktig. Hvis du kommer over en lekkasje, bytt ut den skadede delen, og alt skal være i orden. Hvis det ikke er lekkasjer og trykket ser ut til å være i orden, skyldes problemet sannsynligvis den nevnte oljenivåutskilleren som må byttes ut.

  Fiat 1.3 firefly motorproblemer

Problemer med motorstyringsmodulen

1.2L PureTech kan oppleve noen bemerkelsesverdige programvareproblemer, hvorav de fleste er knyttet til bilens motorstyringsmodul. P1137-koden fører vanligvis til problemer med tennspolene mens P1338 fører til en defekt kamakselposisjonssensor. Til slutt er P1339 relatert til glødepluggmodulen.

Virkeligheten ser ut til å peke mot at ECU er den sanne skyldige her, da alle de nevnte komponentene faktisk kan være i orden, men bilen vil fortsatt fortsette å liste opp alle slags koder. Hvis dette faktisk skjer, sørg for å tilbakestille motorstyringsmodulen som har en tendens til å løse alle de ovennevnte og mer.

Ofte stilte spørsmål

Er Peugeot 1.2L PureTech En God Motor?

Peugeot 1.2L PureTech-motoren er akkurat det miljøvernere ønsker fra en toppmoderne bensinmotor. Siden det er bare en liten 3-sylindret med 1.2L liter slagvolum, det er mer enn i stand til å kjede deg i hjel på spesifikasjonsarket, men i daglig driver programmer, 1.2L PureTech er faktisk en veldig god motor.

Realiteten er at det tilbyr en anstendig mengde kraft, samtidig som den er veldig effektiv. Den 1.2 L er nesten aldri kommer til å drikke for mye drivstoff, uansett hvordan du kjører den. Til slutt, det er billig å vedlikeholde det som de fleste reservedeler er lett å få tak i.

Gjør 1.2 L Peugeot PureTech Motor Bruk En Turbolader?

Ja, det gjør den. Det ville være ganske vanskelig for en motor for å være i stand til å tilby 130hp uten noen form for tvungen induksjon. Den 1.2 L kom i et par varianter som ikke kommer med en turbolader, men disse har lenge vært glemt siden de er mye mindre kraftig og derfor mye mindre interessant for både Peugeot og dens kjøpere.

  Jeep Renegade dekksensorproblemer - årsaker og hvordan du fikser det

Med 130hp, du virkelig ikke får en verdensklasse opplevelse makt-messig, men effektivitet-messig, det er virkelig vanskelig å slå 1.2 L PureTech motor.

Er PureTech 1.2 L Underdrevet For Store Biler?

Alt avhenger av hvordan du spør. Hvis du spør en familie mann som er vant til å kjøre familie biler med små motorer og små forsikringspremier, 1.2L PureTech er ikke underpowered. Men hvis du spør en bilentusiast eller noen som foretrekker store luksusbiler, vil de si at 1.2L PureTech faktisk er underdrevet for store biler.

Peugeot med 1,2 PureTech 130

  1. Peugeot 208 kombi 1.2 PureTech 130 Allure
  2. Peugeot 308 Halvkombi 1.2 PureTech 130 GT Linje
  3. Peugeot 2008 SUV 1.2 PureTech 130 Allure
  4. Peugeot 3008 SUV 1.2 PureTech 130 Allure
  5. Peugeot 5008 SUV 1.2 PureTech 130 Allure
  6. Peugeot 508 SW 1.2 PureTech 130 Allure
  7. Peugeot Rifter MPV 1.2 PureTech 130 Allure
  8. Peugeot Traveller MPV 1.2 PureTech 130 Allure
Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter