Vanlige problemer med Peugeot 107

Peugeot 107

Peugeot 107 er den minste bilen Peugeot made og den første generasjonen av 107 kom ut tilbake i 2005. Ansiktsløftningen kom korttid etter i 2009 og  107 ble helt avviklet i 2014 da den ble erstattet av den sammenlignbare nyere og mer moderne Peugeot 108. I denne artikkelen skal vi nevne alle de vanlige problemene med Peugeot 107 og fortelle deg hva du trenger å se etter.

Det første interessepunktet er motoren som kan ha problemer med tomgangsreguleringsventilen og katalysatoren som kan få motoren til å føles litt for høy og landbruksmessig. For det andre må vi også nevne problemer med de elektriske systemene som inkluderer problemer med målerklyngen og batteriet.

Videre har 107 også en tendens til å lide av problemer med styresystemet, vannlekkasjer og problemer med eksosanlegget. Alt i alt kan noen av disse være farlige, for eksempel problemet med styresystemet, mens noen elektriske problemer bare kan være en plage.

Uansett, nå er det på tide å dvele litt dypere inn i hver av disse individuelt og fortelle deg hvordan du nærmer deg å fikse dem!

Motorproblemer

Tomgangsreguleringsventilen på 107 er kjent for å svikte, noe som kan gjøre bilen tomgang. RPM-ene har en tendens til å gå opp og ned på en ukontrollerbar måte og påvirker hvordan det føles inne i bilen. For å fikse dette, må du bytte ut tomgangsventilen med en ny. Det andre motorrelaterte problemet vi nevnte har å gjøre med katalysatoren.

Hvis motoren plutselig blir ekstremt høy og raspende, skyldes det sannsynligvis at katalysatoren sprekker. Varmen fra eksosmanifolden kan påvirke sveisen som holder converter festet til motoren.  For å fikse det, er det beste du kan gjøre å investere i en ny katalysator og en spesialdesignet brakett som vil stoppe dette fra å skje i fremtiden.

  Vanlige Ford 3.5 V6 motorproblemer

Elektriske problemer

Franske biler er kjent for å oppleve ulike elektriske problemer, hvorav de fleste bare er irriterende og ikke er for farlige.  Et slikt problem er når målerklyngen svikter  og den nekter å vise riktig informasjon som kan føre til at du øker hastigheten og ikke vet hvor mye drivstoff som er igjen inne i tanken.  For å fikse dette, må du koble fra og koble til styrings-ECU etter å ha ventet i omtrent 2 minutter, noe som skal løse problemet.

Det andre området der 107 kan svikte, er relatert til batteriet som kan dø relativt tidlig. Dette problemet er noe forbundet med en defekt tomgangsventil som betyr at disse skal inspiseres sammen. En skitten eller skadet reguleringsventil kan stanse bilen og få det til å føles som om noe er galt med batteriet.

Problemer med styring

Peugeot 107 er kjent for å lide av en defekt servostyringspumpe som kan føre til delvis eller periodisk mangel på kraftassistanse, eller det kan noen ganger helt mislykkes.  Dette er et veldig alvorlig problem, da det kan føre til fullstendig mangel på kontroll. Sørg derfor for å inspisere servostyringspumpen når du kan og bytte den ut.

Noen har sagt at en hard banking med en hammer kan få servostyringspumpen til å virvle tilbake i livet, men dette er egentlig ikke noe du vil stole på.

  Vanlige problemer med Fiat 500

Vannlekkasjer

Når det gjelder alvorlige problemer, kan du egentlig ikke slå vannlekkasjer. Sørg for å sjekke dørpakningene og tetningene på kombistammen, da dette er de to mest sårbare stedene.  Vannet har en tendens til å finne veien inn i bagasjerommets bakre passasjerfot, så sørg for å sjekke disse før du gjør noe.

Utskifting av disse bør gjøres så snart som mulig som jo mer vann som kommer inn i bilen, jo vanskeligere blir det å fikse alt. Hvis vannet kommer i kontakt med elektriske ledninger, reléer eller brytere, kan det ødelegge dem. Dessuten kan dette også føre til at bilen ruster fra innsiden, noe som er veldig vanskelig å legge merke til før det er for sent.

Eksos Problemer

Eksosanlegget på 107 er også kjent for å oppleve et bredt spekter av problemer. Vi må først starte med eksosanlegget som avgir høye knurrende lyder, men det kan også lide av rust, spesielt med eldre modeller.

Begge disse vil kreve at du bytter ut enten boksen eller enderøret som ikke er for dyrt. Hvis eksosen din er rusten, kan du prøve å erstatte den så snart du kan, da rust også kan sette seg på komponenter i nærheten.

FAQ-seksjon

Er Peugeot 107 en pålitelig bil?

Peugeot 107 ser ut til å være en ganske pålitelig bil, da den er bygget for å være enkel. Derfor er de fleste problemene nevnt ovenfor enten forårsaket eller forverret av mangel på riktig vedlikehold, og derfor bør du vedlikeholde hvilken som helst bil der ute, ikke bare 107.

  Vanlige problemer med Citroën C3 Picasso

Jada, bilen har problemer, men det er vanlig for nesten alle biler som eksisterer. 107 er nå en ganske billig bil å kjøpe, samtidig som den er relativt billig å vedlikeholde og kjøre.

Hvorfor erstattet Peugeot 107?

Peugeot erstattet 107 med 108 fordi 108 er i utgangspunktet samme type bil. Det er det samme med 107 som erstattet 106 da den først ble til. 108 ble beholdt til 2021 da den ble helt avviklet på grunn av at Toyota kjøpte en Peugeot-fabrikk i  Tsjekkia.

Hva er den minste bilen Peugeot lager?

Den minste bilen Peugeot gjør er den kompakte hatchback Peugeot 208 som er ganske mye samme type bil som 107. 208 er faktisk en veldig populær bil i Europa av en rekke årsaker. Den er tilgjengelig som diesel, bensinbil eller full-on EV med e-208.

Den 208 er litt større than de 108 som var altfor kompakt for folk flest. 208 kan faktisk transportere folk i ryggen uten nakke- og benskader som egentlig aldri var tilfelle med 107.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter