Er Peugeot Traveller en god bil?

Peugeot Traveller

Peugeot Traveller en van/MPV som deler hele plattformen som ganske mange andre Stellantis-eide modeller som Citroen SpaceTourer, Vauxhall Vivaro og til og med Toyota ProAce Verso.  Med så mange modeller som bruker samme plattform, forventer du at den skal være veldig bra, men er Peugeot Travelen god bil?

I virkeligheten er Peugeot Travell er  en veldig god bil, men det er noen få ting som langt fra er gode.  For det første er ikke Peugeot spesielt rask med å erstatte dagens modell med en ny. For det andre er det langt fra å være pålitelig, og derfor ble det tilbakekalt så mye som 40 ganger allerede.  Forståelig nok er dette mer enn de fleste biler, men det er ikke så uvanlig når dette skjer.

Motorpaletten med Traveller er omfattende og  består av diesel-  og helelektriske motorer. Utseendet  er greit, men det er ingen attraktive varebiler generelt.  Interiøret i Traveller er litt mer spennende som det ser like bra ut som stort sett alle andremoderne Peugeot-modeller.

Kjøreopplevelsen er ikke noe spesielt, mens verdiene av brukte eksempler har kommet ned med ganske god margin.  The Traveller har plass til opptil ni personer ombord, mens bagasjerommet også er mer enn tilstrekkelig.  Reliability-aspektet er ikke det beste, men hvis det vedlikeholdes riktig,  bør den reisende kunne vare ganske lenge.

Peugeot Traveller – drivlinjen

 Dieselmotorpaletten starter med 1. 6 L 4-sylindret motor som skyver ut enten 95 hk eller 1 16 hk  mens mellomspesifisert bensinmotor  er 1.6L 4-cylinder  som skyver ut  100 hk eller 120 hk.  Toppspesifikasjonsmotoren er den 2.0L 4-sylindrede motoren som kommer i forskjellige tilstander fra  140 hk, 150 hk, 177 hk eller 180 hk.

  Alt om 2023 Peugeot e-Rifter

Det er ingen bensinmotorer med Traveller som garantert vil endre seg snart Peugeot sa at de dropper alle dieselmotorer for nye modeller fra og med 2023.   Traveller kommer imidlertid i to elektriske varianter som håper å erstatte bensinmotormodellene helt.

Du kan få e-Traveller med enten et 50kWh eller et 75kWh batteri.  Disse batteriene er bundet til en enkelt elektrisk motor som skyver ut 136 hk.   75kWh-modellen er vurdert for 205 miles, men den kan faktisk gjøre nærmere 180 miles. 50kWh-modellen kan gjøre anslagsvis 140 miles, men de virkelige tallene er nærmere 110 miles. Begge disse modellene tilbyr mangelfull kjørelengde for å være helt ærlig, og det er grunnen til at mange klaget over det.

Peugeot Traveller – Design og kjøring

Designspråket til  Traveller er  ikke noe spesielt spesielt, men det er tilfelle med nesten alle biler fra dette segmentet. Disse bilene er designet for å brukes, ikke sett på. Interiøret er litt bedre da det gir mye plass og er på linje med andre moderne Peugeot-interiører.

Kjøremessig er Traveller like uinspirerende, men det er også å forvente. Det er ikke å si at det ikke er tilstrekkelig behagelig, men mer om det faktum at det ikke er dynamisk eller spennende i seg selv.  Som sådan er det mer et verktøy, og det er slik de fleste av disse blir brukt.

Peugeot Traveller – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, er ting en hel masse mer kompleks, da Traveller rett og slett ikke er så pålitelig generelt. Nyere modellår ser ut til å være mye bedre enn de første, men er fortsatt utsatt for et anstendig antall problemer.  Med mer enn 40 forskjellige tilbakekallinger  har den reisende vært gjennom mye,  og derfor er riktig vedlikehold et must.

  Vanlige problemer med Peugeot 107

De vanligste problemene inkluderer problemer med at bremsene svikter, problemer med det elektriske, problemer med at bilen ikke vil starte opp, og problemer med   varmesystemet.

Peugeot Traveller – Verdi og praktisk

The Traveller var alltid på den billigere siden, i hvert fall sammenlignet med noe som en Mercedes V-klasse som tilbyr en lignende opplevelse.  Brukte eksempler har svekket seg ganske mye gjennom årene  og er veldig populære blant små og større bedrifter i Europa som flåtebiler.

Praktisk er denne varebilens sterke drakt, da den kan sitte opptil ni personer om gangen. Det finnes to varianter av Traveller, en reisende i standardstørrelse  eller en stor reisende.  Begge tilbyr god sikt  , og mye innvendig lagringsplass, og er veldig bra for familiebruk.

FAQ-seksjon

Er Peugeot e-Traveller  bedre enn diesel Traveller?

I dagens dag og alder er det ikke så populært å sammenligne en diesel med en elektrisk, da de fleste automatisk vil anta at den elektriske varianten er bedre. Realiteten er imidlertid at dieselvarianten er mye bedre, da den tilbyr hundrevis på hundrevis av miles på en full tank mens tanking tar 5 minutter.

Dette betyr at langdistansereiser med den elektriske modellen tar mye lengre tid, og det er grunnen til at mange bedrifter holder seg unna disse.  Peugeot sa at neste generasjons e-Traveller kommer til å tilby et bedre estimert utvalg, men vi må vente og se.

  Alt om nye Peugeot-modeller 2023

Er Peugeot Traveller bedre enn Citroen SpaceTourer, Vauxhall Vivaro eller Toyota ProAce Verso?

Forskjellene mellom disse varebilene  er relativt ubetydelige, og det er grunnen til at de fleste people kjøper dem på grunn av å få en god avtale eller på grunn av merkelojalitet.  Jeg vil si at Peugeot ser best ut, mens alle andre bortsett fra SpaceTourer ser ganske overveldende ut.

Vivaro er den  billigste mens Peugeot er den dyreste, men forskjellene her er også ganske små.

Bør jeg kjøpe Peugeot Traveller?

Hvis du vil ha en veldig romslig, relativt rimelig og anstendig komfortabel varebil som kan brukes til både familie- og forretningsformål, er Peugeot Traveller et godt valg. Det er kanskje ikke mesteren i pålitelighet, men det tilbyr klasseledende sikkerhetsvurderinger og er heller ikke for dyrt å vedlikeholde.

Mercedes Benz V-klasse er dyrere mens de tre andre Stellantis-eide motpartene er veldig like. Alt i alt, hvis du liker Peugeot-merket og du ikke har noe imot å ha / eie en varebil til personlig bruk, vil du sannsynligvis glede deg over Traveller  hvis du vedlikeholder den godt nok.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter