Porsche vs. Ferrari Pålitelighet – Hvilken er bedre?

Både Porsche og Ferrari er i ferd med å lage spennende, eksklusive og raske luksus- og eksotiske biler. Imidlertid går de om det på helt forskjellige måter. Porsche beregnes. Dens konservative, men uttrykksfulle. Og viktigst av alt, det er mer tilgjengelig, som en Omega-klokke.

Ferrari, derimot, er en legende. Dens oppmerksomhetssøkende og eksklusive, akkurat som en Rolex-klokke. Sjansene for å oppdage en Ferrari på daglig basis er ganske sjeldne, bortsett fra i et par superbilinfisert byer som Monaco. Porsches er imidlertid mye mer vanlige og det er mindre anledning til å oppdage en.

Slike kvaliteter spiller en viktig rolle når det gjelder pålitelighet. De fleste Porsches er laget for å bli kjørt dag inn og dag ut. Du kan stole på at en jevn tysk Porsche er pålitelig, uansett forhold eller kjørelengde.

Ferraris, derimot, er italienske. Som sine landsmenn er de mye mer temperamentsfulle. Man vet aldri hva som kan skje med en Ferrari. Uten en skygge av tvil er Porsches faktisk mye mer pålitelige, men Ferraris har noen triks som jevner ut spillefeltet litt.

Porsche prioriterer pålitelighet

Ifølge mange bilpålitelighetsindekser de siste par årene er Porsche der oppe med de beste. Dette var ikke tilfelle for et tiår eller to siden da Porsche slet med å lage pålitelige biler som korresponderte med prislappen som vanligvis er forbundet med en Porsche.

Men de siste par årene har Porsche klart å brette opp ermene og nå en nummer 2-posisjon på J.D. Power pålitelighetsindeksdiagrammer, slått bare av Lexus. Ifølge Porsches innsidere er grunnen til at Porsches er så pålitelige, det faktum at Porsche-personalet gjør pålitelighet til en viktig prioritet.

  Porsche mot BMW: Pålitelighet

En annen grunn til at Porsches er så pålitelige er det faktum at mange Porsche-eiere opprettholder bilene sine som tiltenkt. Riktig vedlikehold spiller en viktig rolle når det gjelder langsiktig pålitelighet, og Porsche-kunder vet det, selv om Porsche-vedlikeholdskostnader noen ganger er astronomiske.

Den mest pålitelige Porsche-modellen er Porsche 911, takket være flere tiår med prøving og feiling og en utrolig kunnskapsrik og vedvarende lojal kundebase. Den minst pålitelige Porsche-modellen er Boxster, men nivåene av pålitelighet er fortsatt over bransjegjennomsnittet.

Ferrari er morsommere enn pålitelig

Ferrari pålitelighet er rett og slett ikke på nivå med Porsche fordi Porsche har VAG, og Ferrari har Ferrari. Når det er sagt, blir Ferraris kjøpt med følelser og drevet med følelser, og under slike omstendigheter er nivåene av pålitelighet og brukervennlighet noe uskarpe.

Og det burde de være hvis du kjører en midtmotor rosa Corsa Ferrari superbil. Når det er sagt, bør Ferraris også kjøres regelmessig for å fungere ordentlig, men det er sjelden tilfelle fordi verdiene knyttet til Ferrari er svært avhengige av bruksnivåene og akkumulerte miles.

Dette betyr at mange Ferraris bare blir tatt ut for spesielle anledninger, noe som kan være skadelig for noen mekaniske og elektriske aspekter av en Ferrari. For eksempel bør alle Ferrari-modeller kobles til en trickle-lader, ellers vil batteriet gå tomt raskt.

Hvis dette skjer, kan flere forskjellige komponenter mislykkes, noe som kan føre til ublu reparasjonskostnader. Ferraris er laget for å levere spenning og ytelse, mens Porsches er litt mer «vanlige» i de fleste tilfeller. Dette spiller en stor rolle i pålitelighets- og vedlikeholdskostnader.

  Beste sykkelstativ for Porsche 911

Porsche vedlikeholdskostnader er dyre, Ferrari’s er skyhøye

Generelt er både Ferrari og Porsche noen av de dyreste merkene når det gjelder vedlikehold. Men mellom de to koster Ferraris mye mer å kjøpe og vedlikeholde. Selv om Porsches også er dyre å vedlikeholde, er de ikke i nærheten av Ferraris.

En Ferrari er det ultimate statussymbolet, spesielt hvis du vurderer vedlikeholdskostnadene. Men det Ferrari gjør riktig er at med hvilken som helst ny Ferrari du kjøper, får du en gratis 7-års service- og vedlikeholdsplan inkludert i prisen, og du kan utvide denne planen i opptil 15 år.

Planutvidelsen koster vanligvis $ 4-5k, og de 8-sylindrede modellene vil koste mindre sammenlignet med en 12-sylindret bil, spesielt en mellommotor V12 superbil. Porche tilbyr ikke en så lang vedlikeholdspakke, men vedlikeholdskostnadene er ikke så høye.

Når det er sagt, er det å kjøpe en Ferrari som ikke er dekket med en slik pakke et mulig økonomisk selvmord, spesielt hvis du eier noen av de mer begrensede klassiske Ferrari-modellene. Porsche reservedeler er lett tilgjengelig i de fleste tilfeller, noe som ikke er tilfelle med en Ferrari.

FAQ

Hva er kjerneforskjellen mellom Ferrari og Porsche?

Ferraris er mer eksklusive, mer luksuriøse, mer ønskelige og dyrere. Porsches er mer praktiske, mer pålitelige, billigere å kjøpe, men likevel luksuriøse.

Hver Ferrari der ute er klassifisert som en superbil, mens Porsche lager et par modeller som lett forveksles med en Audi eller en BMW. Ferrari gjør ikke det, og det er en av grunnene til at Ferrari-merkenavnet er en av de mest verdifulle på planeten.

  Porsche vs. Lexus: Pålitelighet

Er Ferrari raskere enn Porsche?

I motsetning til populær tro er Porsches raskere 0-60 mph, men Ferraris tar kaken når det gjelder toppfart. En Porsche 911 Turbo S gjør 0-60 mph på mindre enn 2,5 sekunder, og knapt noen Ferrari der ute kan noen gang matche det.

Men Ferraris er bedre i den øverste enden med mange modeller som lett strekker seg over 210 mph, hvis du har plass til å gjøre det selvfølgelig.

Hva er de mest verdifulle Porsche- og Ferrari-modellene som noen gang er laget?

For en stund var den dyreste Ferrarien som noen gang er solgt en Ferrari 250 GTO racerbil fra 1963 som ble solgt for en astronomisk 52 millioner dollar i 2013. En annen 250 GTO klarte å selge for en iøynefallende 70.2 millioner dollar i 2018.

Det har vært ganske mange multi-million-dollar Porsches solgt gjennom årene, men 1970 Le Mans Porsche 917K holder rekorden til en measly 14 millioner dollar, som er absolutt peanøtter sammenlignet med en 250 GTO.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter