Porsche vs. Lexus: Pålitelighet

Både Porsche og Lexus har alltid vært helt i topps ende av bilindustrien når det gjelder pålitelighet og pålitelighet. J.D. Power posisjonerte Lexus som det mest pålitelige merket på markedet med 106 problemer i gjennomsnitt, og uavgjort for andreplass er Porsche og Toyota med 108 problemer i gjennomsnitt.

De siste åtte årene på rad har Lexus vært den ubestridte pålitelighetsmesteren, selv om antall rapporterte problemer per kjøretøy har fortsatt å klatre, fra 99 til 106. Lexus foreldremerke Toyota har også vært helt på topp i lang tid.

Porsche var derimot en blandet pose frem til for ti år siden. Siden da har Porsche klart å opprettholde sin stabile pålitelighet de siste årene, og Porsche 911 er ofte kåret til den mest pålitelige bilmodellen på planeten.

Mellom de to er Lexus et mer pålitelig merke, men Porsche er et veldig nært sekund. Så mye at vedlikehold av begge disse merkene er avgjørende for riktig pålitelighet. Hvis du tar vare på bilen din, vil den ta vare på deg.

Lexus: Pålitelighet og luksus kombinert

Hovedårsaken til at Lexus er så pålitelig er at den deler mange av delene sine med morselskapet Toyota. På grunn av det faktum at Lexus er et luksusmerke, er nivåene av utførelse og utvikling betydelig høyere sammenlignet med Toyota.

Når biler blir laget, går de gjennom mange test- og kvalitetskontrollpunkter. Et luksusmerke har en høyere prislapp, noe som betyr at merkevaren har mer penger å spille med under slike tester og utviklingsstadier.

Toyota lager noen av de beste motorene noensinne for å se dagens lys, og en viktig grunn til at Lexus alltid topper listene, er at mange andre luksusmerker ikke er like pålitelige. Toyota prioriterer pålitelighet og levetid over luksus og kompleksitet.

  Alt du trenger å vite om Porsche 911 motornummerkontroll

Når du kombinerer en så pålitelig og pålitelig plattform med luksus og teknologisk kompleksitet, får du en Lexus. En annen grunn til at Lexus er så pålitelig er at Lexus ikke er opptatt av å endre systemene sine med hver nyere generasjon. Hvis den ikke er ødelagt, hvorfor fikse den?

Porsche er en ny konge av pålitelighet

For ikke så lenge siden var ikke Porsches pålitelige. Bare i løpet av det siste tiåret eller så, har merkevaren klart å klatre seg opp pålitelighetskartene. Ifølge folk som faktisk jobbet i Porsche, er det fordi Porsche-ansatte prøver veldig, veldig vanskelig å være pålitelig.

Selv om du kanskje forventer at hvert luksusmerke gjør dette, er det rett og slett ikke sant. De fleste luksusmerker er først og fremst fokusert på effektivitet, teknologi og bevegelige enheter. De bryr seg ikke om langsiktig pålitelighet så mye som Porsche gjør.

Det er fordi Porsche kundebase er annerledes. Folk som kjøper Porsches, spesielt 911 er bilentusiaster, og de pleier å ta vare på bilene sine mye mer enn en gjennomsnittlig Mercedes Benz S-klasse eier gjør.

I den forstand er en S-klasse noe som et verktøy som blir erstattet etter at den nyere modellen kommer ut, mens en 911 nesten alltid vil bli verdsatt og holdt fast av en entusiast. Dette betyr at nivåene av øm kjærlighet og omsorg en 911 får er utenfor listene sammenlignet med de aller fleste andre luksuriøse tyske merker.

  Aston Martin Vantage Pålitelighet

Hvor dyrt er Porsche og Lexus å vedlikeholde?

Pålitelighet kommer ikke billig. Både Lexus- og Porsche-modellene er kjent for å koste en liten formue når det gjelder vedlikehold. Dette er kanskje ikke noe problem de første 3 årene eller så når bilen er dekket av garanti, men senere er vedlikeholdskostnadene forbundet med Porsche og Lexus veldig høye.

Mellom disse to er Porsches dyrere å vedlikeholde i de fleste scenarier. Porsches er dyrere å kjøpe og vedlikeholde, spesielt de mer ytelsesorienterte modellene. Gjennom hele spekteret tilbyr begge disse merkene lignende kjøretøy.

For eksempel er Porsche 911 en stor tourer sportsbil med en 3-4L flat-seks motor, og Lexus LC500 er også en sports grand tourer som tilbys enten med en naturlig aspirert V8 eller en hybrid drivlinje. Begge disse er dyre, men 911 har oversolgt LC500 dusinvis av ganger, og totalt sett er 911 langt bedre.

FAQ

Hva er de mest og minst pålitelige Lexus-modellene?

Selv om Lexus generelt er pålitelig, er det ganske stor forskjell mellom visse modeller. De mest pålitelige Lexus-modellene er Lexus IS, Lexus GS og Lexus LS. Alle tre av disse er flaggbærerne av Lexus pålitelighet og grunnen til at Lexus holdes i så høy grad når det gjelder pålitelighet.

På den annen side er Lexus RX, for eksempel, ikke så pålitelig som noen av disse tre. RX er imidlertid fortsatt over bransjens standard pålitelighetsmessig, noe som bare ytterligere gjentar det faktum at andre luksusmerker ikke er i nærheten av Lexus når det gjelder pålitelighet.

  Er Porsche Boxster en pålitelig bil?

Hva er de mest og minst pålitelige Porsche-modellene?

Porsche Boxster var og er fortsatt noe av en blandet pose når det gjelder pålitelighet. En kompakt Porsche sportsbil roadster med en midtmotoret konfigurasjon virker som en probleminnsamler, men nivåene av problemer er heller ikke så ille som med noen konkurrerende modeller fra andre merker.

På den annen side er kongen av Porsche pålitelighet 911. Og dette er ganske forventet ettersom 911-plattformen er flere tiår gammel, og en gjennomsnittlig 911-eier opprettholder en 911 riktig.

Hvor nøyaktige er indeksdiagrammer og undersøkelser for merkevarepålitelighet?

Noen stiller spørsmål ved legitimiteten til slike undersøkelser fordi de er altfor utbredt til å være aktuelle for en enkelt person. Og tross alt er alt vi bryr oss om hvor pålitelig bilen vår er. Og det er svært avhengig av flere forskjellige aspekter.

Men vær trygg, hvis du vedlikeholder bilen riktig, bør en Lexus eller en Porsche sports- / luksusbil aldri forlate deg strandet. Hvis de gjør det, må du sørge for at du rapporterer det slik at undersøkelsene kan gjenspeile den sanne tilstanden.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter