Porsche vs. Range Rover: Pålitelighet

Porsche og Range Rover er ligaer fra hverandre når det gjelder pålitelighet. Og grunnen til det er at Porsche prøver så mye som mulig å tilby en pålitelig bil. Den gjennomsnittlige Porsche-kunden er noe av en entusiast som tar utmerket vare på bilene sine.

På den annen side ønsker Land Rover unikhet, spesialitet og eksklusivitet. Som sådan ønsker ikke Land Rover å dele deler med noen, og det er en av grunnene til at en Range Rover er så upålitelig. I tillegg bryr folk som kjøper Range Rovers ikke så mye om pålitelighet.

Ifølge en 2020 mest pålitelig merkevarestudie av J.D. Power, plasserte Porsche4 th  med 104 problemer rapportert per 100 biler. På den annen side endte Land Rover sist med 220 problemer per 100 biler. Pålitelighetsforskjellen mellom disse to merkene er enorm.

Men slike undersøkelser forteller ikke alltid hele historien, da det er mye viktigere å vite hvordan en bestemt eier behandler bilen sin. Porsche-eiere er vanligvis mye mer begeistret for biler, noe som betyr at de tar bedre vare på bilene sine.

Porsche-pålitelighet

For noen tiår siden var ikke Porsches så pålitelige. Men takket være økte nivåer avoppmerksomhet på detaljer, sofistikertFoU og sterkt forbedrede produksjonsmetoder, har Porsche-kjøretøy blitt noen av de mest pålitelige modellene på markedet.

Ifølge et par Porsche-innsidere er hovedårsaken til at Porsches er så pålitelige at Porsche-ansatte prøver utrolig hardt å øke nivåene av raffinement av hver eneste del, så ofte som menneskelig mulig.

Dette betyr at Porsche er stolt av å vite at folk virkelig elsker Porsches. Knapt noe annet merke der ute har en slik kultfølging og en så lojal kundebase som Porsche har. Når det er sagt, tar en gjennomsnittlig Porsche-eier bedre vare på bilene sine, spesielt sammenlignet med en Range Rover-eier.

  Er Porsche Boxster en pålitelig bil?

Den mest pålitelige Porsche-modellen er 911. Årsaken er at 911 hele tiden har blitt forbedret de siste par tiårene. 911-plattformen er så god som den kan være, og selv etter så lang tid i kontinuerlig produksjon klarer Porsche fortsatt å finne nye måter å forbedre den på.

Range Rover pålitelighet

Faktum er at Range Rovers sannsynligvis ikke er så upålitelige som alle tror de er, fordi det virkelig virker som Range Rovers er fullstendig søppel når det gjelder pålitelighet. Men folk kjøper dem fortsatt, og folk liker dem fortsatt med hver nyere generasjon.

Det er rart at et selskap med så lav pålitelighet fortsatt anses som en stift av britisk luksus. Men det er fordi Land Rover tok en annen tilnærming gjennom markedsføring og smart produktplassering og kjendisgodkjennelser.

Range Rovers er utrolig komplekse, så mye at det virkelig ikke er noen overraskelse at de er upålitelige som et resultat. En moderne Range Rover er en fantastisk luksus-SUV med masse plass, teknologi og luksus. Men samtidig tilbyr den også klasseledende off-roading evner som sjelden er tilfelle med ekte luksus SUVer.

Og hvis du parer det med ikonisk design, kjendisgodkjennelser og den generelle galskapen over SUVer, blir Range Rovers fortsatt solgt til venstre og høyre. Men etter et par år har folk en tendens til å selge sine luksuriøse SUV-er etter at alle garantiene utløper, og det er da ekte helvete bryter løs.

  Er Porsche 996 Turbos pålitelig?

Hva betyr luksus virkelig, og hvorfor kjøper folk Range Rovers?

Det er en vanlig misforståelse der ute at luksus tilsvarer kvalitet. Luksus betyr ikke nødvendigvis kvalitet; luksus handler mer om eksklusivitet. Tross alt, hvis vi alle kjørte Range Rovers, ville ingen være spesiell, noe som er en av grunnene til at Range Rovers er så populære.

Range Rovers tilbyr fantastisk luksus, komfort, praktisk, off-roading evner, og så videre. Ekte ingeniørarbeid streber etter å innlemme de enkleste løsningene på problemer, og disse løsningene er vanligvis ganske pålitelige. Range Rover ser imidlertid ut til å være det motsatte.

Det er sikkert ikke en overraskelse at Range Rovers er upålitelige, siden de har hatt det ryktet i lang tid. Likevel er de eksklusive statussymboler, og folk vil at andre skal vite at de har penger til å ha råd til en slik SUV, selv om det koster mer.

Porsches er litt like hvis du vurderer Cayenne og Panamera, men disse to er langt mer pålitelige. På den annen side kjøpes 911s av sportsbilelskere, og en gjennomsnittlig 911 eier er mest sannsynlig en bilentusiast i en eller annen form eller mote.

FAQ

Prøver Land Rover å lage mer pålitelige biler?

Selvfølgelig er de det, alle prøver å lage pålitelige produkter. Men forskjellen her er at Land Rover ikke prioriterer pålitelighet, da pålitelighet ikke prioriteres av den typiske Land Rover-kunden.

På samme måte som Toyota prioriterer pålitelighet fordi Toyota-kunder prioriterer pålitelighet, prioriterer Land Rover stil, luksus og status fordi en Range Rover-kunde prioriterer stil, luksus og mote.

  Er Volvo mer pålitelig enn Tesla?

Lager Land Rover mer luksuriøse biler enn Porsche?

Mellom de to merkene er Porsche den mer luksuriøse ettersom nivåene av raffinement og teknologi er overlegne i de fleste Porsche-modeller. Selv om en Range Rover er luksuriøs og eksklusiv, lager Porsche hyperbiler, så det er egentlig ingen sammenligning.

Hvis luksus er eksklusivitet (og det er det), er en Porsche 918 Spyder uovertruffen når det gjelder luksus. Eksklusivitetsfaktoren gjentas ytterligere av en prislapp på millioner dollar.

Lager Porsche bedre SUV-er sammenlignet med Land Rover?

Det kommer an på hva du er ute etter. Hvis du vil ha en sporty SUV med overlegen pålitelighet og teknologi, kan du gå for Porsche Cayenne. Hvis du verdsetter stil, status, komfort og terrengkjøring, kan du gå for Range Rover. Og den samme historien går gjennom hele SUV-seriene til begge produsentene.

Mellom de to er det vanskelig å argumentere med den ikoniske statusen en Range Rover har, selv om påliteligheten ikke er i nærheten av å støtte det. På den annen side er Porsche 911 også et ubestridt ikon, men med solid pålitelighet for å sikkerhetskopiere det.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter