Er Porsche 944 pålitelig?

En Porsche 944 er en 2-seters sportsbil produsert fra 1982-1991. 994 representerer en annen tilnærming til å bygge en Porsche sportsbil fordi disse modellene er frontmotormontert, i motsetning til en mellommotormontert Cayman / Boxster eller en bakmotor montert 911.

994 var en av de mest vellykkede Porsche sportsbilene i historien, med mer enn 163k biler produsert. Det er også ganske rimelig å vurdere en sporty 944 for daglige kjøreoppgaver. Mens 944 er sterkt datert når det gjelder teknologi og komfort, er påliteligheten og påliteligheten fortsatt ganske robust.

De 944 modellene var opprinnelig ment for masseproduksjon, og Porsche ønsket at disse bilene skulle kjøre i mange år fremover. Noen eiere har rapportert at turboversjonene av 944 ikke er så pålitelige som en naturlig aspirert 944, men selv turboen er allment ansett som en pålitelig bil.

Hvis du vil kjøpe en 944, kan du prøve å finne en som har blitt opprettholdt riktig, fordi uansett hvor pålitelig en bestemt plattform er, kan det hende at den spesifikke bilen du ser på ikke deler disse egenskapene. Når det er sagt, er en 944 daglig sjåfør et fint prospekt.

Kropp, interiør og elektronikk: Steder å sjekke på Porsche 944

Det er ganske trygt å si at Porsche 944 er pålitelig, men det er noen aspekter av 944 som krever mer oppmerksomhet. Først av alt er 944 eldre biler. Dette betyr at du alltid bør sjekke bilen ut for tegn på rust eller korrosjon, og en 944 har noen få utpekte problemer flekker, for det meste på de synlige delene av karosseriet.

En av de definerende egenskapene til 944 er popup-frontlyktene, og disse ble ansett som ganske høyteknologiske tilbake på dagen. Etter en stund kan de begynne å forårsake problemer, så vær klar til å sjekke mekanikken før du tar noen beslutninger.

  Mest pålitelige europeiske biler gjennom tidene

Et blikk på skinnsetene kan fortelle deg mye om bilen, og i de fleste tilfeller tilbyr alle Porsche-modeller et godt bygget, robust interiør som tåler tidens test veldig bra, spesielt sammenlignet med mange andre tyske produsenter.

Undersøk forsiktig takluken, fordi det er noen få rapporterte tilfeller av vanninntrengning rundt takluken. En hette på 944 kan for eksempel noen ganger koste oppover $ 1300, så sørg for at alle kroppshullene stemmer overens.

Mekanikk, drivlinje og fjæring på en Porsche 944

En Porsche 944-motor vil lett vare deg mer enn 250 000 miles, hvis den vedlikeholdes riktig. Dette betyr at din første drivlinjeprioritet bør være en forsiktig motorinspeksjon. Porsche 944s er ikke de mest verdifulle Porsches der ute, så noen eiere har kanskje ikke vært så opptatt av å opprettholde dem ordentlig.

Noen eiere har rapportert turborøyking eller rumbling i noen tilfeller, men de generelle motor- og turbokonfigurasjonene er ganske pålitelige. Mens 944 motorer generelt er lekkasjefrie, må du alltid se etter lekkasjer, og bevis på riktig vedlikehold er alltid verdsatt.

Suspensjonen av 944 har alltid vært pålitelig, men det er noen tilfeller av rapportert slitasje på kuleledd. Overføringen av 944 er anstendig selv i dag, men utslitte synkroner, sutring og oljelekkasjer er ganske dyre å gjenoppbygge.

Porsche 944: Verdi- og vedlikeholdskostnader

Hvis du ender opp med å bestemme deg for å kjøpe en Porsche 944, hvor mye bør du bruke for en anstendig en? Tross alt er en billig Porsche ikke akkurat en vanlig ting. Mange tror imidlertid at Porsches er som god vin, de eldes godt, selv om de kan gi deg noen hodepine.

  VW vs. Mercedes: Pålitelighet

En anstendig Porsche 944 vil koste rundt $ 30k, og hvis du vil ha en auksjonsbetingelse 944, ser du på rundt $ 50k. Hvorvidt en 944 er en god langsiktig investering er uklart på dette tidspunktet, men rundt 944 modeller har opplevd en fin verdidump.

En 944 er pålitelig og relativt billig å kjøpe, men er det billig å kjøre? Det er ganske uvanlig å komme over en Porsche-modell som ikke krever en årlig vedlikeholdskostnad på $ 1000+ . Selv om en 944 er en masseprodusert Porsche-modell, er de årlige vedlikeholdskostnadene for 944 fortsatt et sted rundt $ 1000-regionen til å begynne med.

En årlig vedlikeholdskostnad på $ 1000 er sannsynligvis det beste scenarioet hvis du velger et godt vedlikeholdt lavere kjørelengdekjøretøy. Hvis du kjøper en $ 20-30k 944, kan du doble eller til og med tredoble de årlige vedlikeholdskostnadene ganske enkelt.

FAQ

Hvilken er den beste Porsche 944-modellen?

Stort sett alle Porsche 944-modeller anses som gode, men den beste 944-modellen er sannsynligvis den senere produksjonsversjonen av Porsche 944 Turbo Cabriolet. Bare 625 ble solgt, og appellen er for det meste takket være 250hp turbo-motoren.

Porsche 944 S2 Coupe fra 1990 er også høyt rost på grunn av 3L-motoren. Denne versjonen av 944 var den dyreste på grunn av ytelses-, komfort- og stylingoppgraderinger. Porsche 944 S Coupe fra 1988 var også ganske avansert for 1988, og mange entusiaster mener at 944 S Coupe er den beste 944 der ute.

  Beste takstativ for Porsche Cayenne

Er Porsche 911 bedre enn en 944?

Dette er et veldig vanskelig spørsmål å svare på, men noen Porsche-entusiaster tror at 944 er en allsidig bedre bil sammenlignet med en 911. 944 var tregere sammenlignet med en 1983 911, men det ga mer komfort og bedre teknologi.

Det er vanskelig å velge en vinner fordi begge disse er veldig elsket i bilentusiastsamfunnet. Hvis vi måtte velge, er en 911 en bedre sportsbil, og 944 er en bedre bil totalt sett.

Går Porsche 944-modellene opp i verdi?

Å forutsi verdien av en bil er ganske vanskelig og noen ganger umulig. Det er ganske trygt å si at Carrera GT eller en 2.7RS vil gå opp i de kommende årene, men en 944 er ikke så kjent som noen 911 modeller er. Når det er sagt, har rundt 944 modeller doblet eller til og med tredoblet seg i pris.

Per nå er en 944 fortsatt noen ganger et flott kjøp. De godt vedlikeholdte 944 modellene vil sannsynligvis gå opp i verdi i de kommende årene, men verdsettelsesnivåene er vanskelige å forutsi. Noen entusiaster mener at 944 allerede er altfor dyrt til å bli ansett som et sportsbilkjøp.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter