Er Porsche 996 Turbos pålitelig?

Porsche 996 Turbo er en 2-seters turboladet flat-6 sportsbil produsert fra 1997-2006. 996-generasjonen av Porsche 911 var mildt sagt kontroversiell, fordi denne generasjonen var den første som brukte vannkjølte motorer, og den legendariske luftkjølte 911-motoren var ikke mer.

I tillegg til motorovergangen introduserte 996 også et nytt 911-design som brakte 911 fast inn i det 21.

I dag begynner 996 modeller å få den kjærligheten de fortjener, og 996 Turbo er absolutt en av de mest utrolige modellene ut av hele 996-serien. Folk har begynt å innse at 996 var, for alle hensikter, en sann 911.

Og påliteligheten til 996-generasjonen var også så god som de får fordi 996-generasjonen, inkludert 996 Turbo, er bygget for å vare, og pålitelighets- og pålitelighetsfaktorene bør ikke være av stor bekymring når det gjelder 996 911.

Mezger-motoren er bygget for å vare

I de tidlige dager var mottaket av en vannkjølt 911 ganske tvilsom, men etter en stund innså de fleste entusiaster at Mezger-motorene i 996 911-modellene var intet mindre enn spektakulære.

Mens noen Mezger-motorer var plaget av IMS-lagerfeil, brukte 996 Turbo en helt annen design og konfigurasjon, noe som resulterte i ingen nevnelige IMS-problemer. Motoren i 996 ble avledet fra en Le Mans-vinnende GT1-racer fra 1998, og ytelseslegitimasjonen til denne motoren er imponerende til denne dagen.

Den 3.6L flate 6 tilbyr 420hp og 415 lb-ft av dreiemoment. Byggingen av denne motoren er også utrolig. 996 Turbo-motoren er utstyrt med et racing-utviklet og racing-testet dry-sump motor smøresystem. Dette systemet er kombinert med Porsche 959-avledede sylinderhoder, noe som betyr at motoren hadde en bunnsolid blokk.

  Hva er de beste luksusbilene for sikkerhet og pålitelighet?

996 Turbo-motoren er en av de mest pålitelige Porsche-motorene gjennom tidene, og noen online publikasjoner har også testet 996 Turbo med nesten 600 000 miles på klokken! En motorpålitelighetspreg som denne er uhørt i superbilverdenen, og den legendariske Hans Mezger-motoren er en av de største moderne klassiske motorene der ute.

996 Clutch og overføring

996-overføringen anses også som pålitelig, og Porsche er en av de ledende produsentene i hele bilindustrien når det gjelder overføringer. Men selv Porsche girkasser er utsatt for sporadiske feil.

De fleste problemene knyttet til en 996 Turbo girkasse skyldes driverfeil som resulterer i en for tidlig feil i girkassen. Et noe konsistent problem for 996 Turbo-modeller er synkroniseringsenhetene i girkassen, og dette problemet er for det meste knyttet til økt misbruk av overføringen.

Et annet overføringsrelatert problem med 996 Turbo er den lekkende slaveakkumulatoren. Det er et ganske vanlig billig problem, men det er et du bør fikse så snart som mulig. Oftere enn ikke vil 996 Turbo-girkasser vare så lenge motoren, men riktig vedlikehold er nødvendig.

Det er også en ekstra overføring bekymring å huske på, og det er gir glidemiddel. Mange eiere unnlater å bytte girsmøring når de blir bedt om det, og på grunn av dette har girsmøre en tendens til å miste viskositetsnivåene, og det mister evnen til å beskytte girene som tiltenkt.

Problemer med ikke-drivverk relatert pålitelighet

Som nevnt tidligere er en 996 Turbo så pålitelig som 911s får, men ingen bil er immun mot potensielle problemer. Dette betyr at du alltid må opprettholde din 996 Turbo for at denne bilen skal nå pålitelighetshøydene den er i stand til. Noen problemer kan gjøre det mer utfordrende å gjøre det.

  Hvilken er bedre, Porsche Boxster eller Cayman?

Radiatorene og A / C-kondensatoren på 996 Turbo er montert på forsiden, de er ikke så godt beskyttet for økte luftstrømsformål, noe som betyr at de er ganske enkle å skade, og de er også tilbøyelige til å tette opp hvis de samler for mye veismuss, blader og rusk.

Dette kan også forårsake rust. Dessverre er dette et vanlig problem for 996-plattformen, men hvis du erstatter en av dem med noen få år eller så, er det ingenting å bekymre seg for.

Interiøret i 996 er av høy kvalitet med gode materialer, og det er ingen spesifikke store problemer med interiøret.

Den bakre vingehydraulikken kan forårsake noen problemer, men disse kan også reduseres med regelmessig vedlikehold. Noen eiere har også rapportert en rattly eksos, men du bør installere en ettermarked eksos på 996 Turbo uansett på grunn av en ganske stille lager eksos.

FAQ

Er Porsche 996 Turbo dyrt å vedlikeholde?

Vel, de fleste Porsches er dyre å vedlikeholde, inkludert 996 Turbo. Dette er ganske forventet fordi du ikke kan nyte overlegen pålitelighet uten å betale for nødvendig vedlikehold. Dette er den generelle historien med mange Porsche-modeller.

Noen eiere og bilpublikasjoner har rapportert et tall på rundt $ 6200 for årlige vedlikeholds- og reservedelerkostnader for en 996 Turbo i god stand. Disse tallene kan virke litt for oppblåste, men en relativt moderne 420 hestekrefter 2-seters sportsbil kommer aldri til å være billig å kjøre.

  Er Porsche god i snø?

Vil en 996 Turbo gå opp i verdi?

Mer sannsynlig enn ikke. Det er verdt å nevne at 996 Turbo allerede har hatt en jevn stigning i verdi, men klatringen har vært ganske treg de siste årene. Det er ganske vanskelig å forutsi verdien av en bil basert på moderne variabler fordi disse kan endre seg om noen år fra nå.

Imidlertid ser 996 Turbo absolutt bra ut takket være utrolig pålitelighet og en ganske legendarisk motor. Utseendet er fortsatt litt kontroversielt, men 996 Turbo har begynt å få rosen det alltid var bestemt å få.

Porsche 996 vs. Porsche 997 911 generasjoner

997 911 er etterfølgeren til 996-generasjonen, og ifølge noen Porsche-entusiaster endte 997 opp med å være det 996 burde ha vært. Designet var mer Porsche-lignende, spesielt frontlyktene på 997, som var mye mer 911-kjent sammenlignet med «stekt egg» 996 frontlykter.

997 økte effekten til alle sammenlignbare modeller, og Porsche introduserte også den banebrytende PDK-girkassen i 2008 som har definert 911-serien siden. 997 er sannsynligvis en bedre bil i de fleste tilfeller, men noen foretrekker faktisk fortsatt 996.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter