Problemer med girkassen i Kia Telluride

Kia Telluride

Kia Telluride er en mellomstor SUV med et romslig og komfortabelt interiør. Den har også rikelig med lasteplass, og den kan frakte opptil åtte personer. Imidlertid kommer den også med flere problemer, inkludert girkasseproblemer. Men hva er Kia Telluride girkasseproblemer?

Vanlige problemer med girkassen i Kia Telluride er forsinket giring, manglende akselerasjon ved innkobling av gir, forsinket innkobling og glidning, og manglende evne til å holde riktig gir. Noen brukere har også registrert at bilen rister på veien, plystrelyder og sliping ved akselerasjon.

Hva er problemene med girkassen i Kia Telluride?

Manglende akselerasjon ved innkobling av giret

Dette problemet er vanlig i 2023 Kia Telluride modellår. Flere brukere har klaget over at bilen nektet å akselerere som om den hadde problemer med girkassen. I de fleste tilfeller nekter den å akselerere i 10 til 20 sekunder. Når brukerne i tillegg satte i gir, hoppet bilen og lagde en høy lyd.

En Kia Telluride-eier fra Utah hadde akselerasjonsproblemer to ganger med bilen som bare hadde kjørt 300 km. Eieren opplyste at mens han akselererte i oppoverbakke, sank turtallet, og akselerasjonen døde. Resultatet var at han måtte kjøre inn til siden av veien. Senere vil bilen slå seg på igjen og rykke fremover for å fortsette å akselerere.

For å løse dette problemet må du sjekke om oljenivået i girkassen er for lavt, om clutchen er utslitt eller om girkoblingen er skadet. Sørg for at en profesjonell mekaniker løser det underliggende problemet.

Forsinket innkobling og glidning

Dette kommer som en overraskelse, for en girkasse som glipper mellom girskiftene er noe som bør skje med biler som har gått minst 150 000 km. Ifølge NHTSA har det kommet inn flere klager som tyder på at girkassen til Kia Telluride angivelig sklir ut av giret og inn i nøytral på egen hånd.

  Alt om BMW batteri drenering problemer

I tillegg til at girkassen sklir, har noen eiere klaget over at motorens turtall umiddelbart økte uten at det ble levert kraft. Men etter å ha slått av og startet bilen, fortsatte den å fungere normalt. Videre har noen brukere rapportert at girkassen har en tendens til å forsinke innkoblingen av enkelte gir.

Hvis du opplever forsinket innkobling eller glidning i girkassen, bør du få inspisert momentomformeren og girmagneten. Hvis noen av delene er skadet, bør de skiftes ut så snart som mulig for å løse problemet.

Manglende evne til å holde riktig gir

Et annet vanlig problem med Kia Telluride-girkassen er manglende evne til å holde riktig gir. Dette problemet er normalt forårsaket av girproblemer. Det kan være en dårlig momentomformer, tilstoppet girfilter, brent clutchskive eller overoppheting av girkassen. I tillegg bør du sjekke oljen i girkassen.

Å fikse det underliggende problemet vil hjelpe deg med å løse dette problemet. Derfor bør du ta bilen til en profesjonell mekaniker for inspeksjon og reparasjon eller utskifting av de berørte delene.

Bilen rister på veien

Flere Kia Telluride-brukere har også klaget på at bilen rister under kjøring. Selv om det er ulike årsaker til at bilen rister under kjøring, kan også girkassen være en årsak til at bilen rister. Hvis du for eksempel har lite girkassevæske, kan bilen begynne å riste under kjøring.

  Vanlige problemer med BMW 350i

Dette problemet kan løses ved å fylle på girkasseolje. Det er viktig at du alltid kontrollerer girkasseoljenivået og -tilstanden, da det er en kilde til mange girkasseproblemer.

Sliping ved akselerasjon

Ulike problemer kan føre til at bilen sliper når du akselererer. Noen av dem kan være et dårlig hjullager, en utslitt motor, problemer med differensialen eller til og med et skadet CV-ledd. Det kan imidlertid også skyldes en dårlig girkasse.

I likhet med at bilen rister når du akselererer, kan for lite girkassevæske også føre til at bilen sliper når du akselererer. Sørg derfor for å fylle på riktig girkassevæske for å løse dette problemet.

Pipelyder

Plystrelyder fra girkassen kan skyldes lavt væskenivå. Så hvis du oppdager at bilen din lager plystrelyder fra girkassen, bør du få den inspisert. I tillegg til å sørge for at girkassevæsken er på det anbefalte nivået, bør du også sørge for at den skiftes ut når den blir skitten.

FAQ

Er Kia Telluride verdt å kjøpe?

Ja, det er verdt å kjøpe Kia Telluride. Dette er fordi denne bilen er romslig, effektiv, praktisk og billig å vedlikeholde. Dessuten har den gode ytelser og færre problemer enn de fleste av konkurrentene. Men hvis du er ute etter en luksuriøs, avansert, høytytende og kraftig mellomstor SUV, er ikke dette SUV-en for deg.

Hvilke typer girkasser leveres Kia Telluride med?

Kia Telluride er utstyrt med en 8-trinns A8LF1 automatgirkasse. Denne girkassen gir bedre akselerasjon og roligere kjøring, og motoren fungerer på sitt mest optimale effektnivå. Siden den har flere gir, bidrar den dessuten til å holde motoren i et turtallsområde der den yter best og bruker minst drivstoff.

  Vanlige problemer med Fiat 500e

Har Kia Telluride problemer med girkassen?

Ja, Kia Telluride har flere problemer med girkassen. Noen av de vanligste problemene med girkassen i Kia Telluride er at bilen rister, manglende akselerasjon ved innsetting av gir, knirking ved akselerasjon og manglende evne til å holde riktig gir.

Hvilken Kia-modell er utstyrt med CVT-girkasse?

Kia Forte 2021 leveres med CVT-girkasse. Den har en oppgradert CVT-girkasse kalt Intelligent Variable Transmission (IVT). Denne girkassen gir en roligere og jevnere kjøring enn den tradisjonelle CVT-girkassen. Merk at CVT vanligvis finnes i mindre Kia-modeller.

Konklusjon

Kia Telluride kan være en fin familiebil, men den kommer også med flere problemer. Vanlige problemer med girkassen i Kia Telluride er manglende akselerasjon ved innsetting av gir, risting i bilen, plystrelyder, manglende evne til å holde riktig gir og knirking ved akselerasjon.

Alt i alt er Kia Telluride fortsatt en av de fineste og mest vedlikeholdsvennlige mellomstore SUV-ene. Selv om denne bilen har problemer med girkassen, er de ikke like utbredt som hos noen av konkurrentene.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter