Vanlige problemer med Ford C Max

Ford C Max

Ford C Max er en femdørs kompakt flerbruksbil med mange fascinerende funksjoner. Den er også praktisk, pålitelig og økonomisk. Den har imidlertid også flere problemer som interesserte kjøpere bør kjenne til. Hva er de vanligste problemene med Ford C Max?

Vanlige problemer med Ford C Max er problemer med turboen, at clutchen glipper, problemer med bakbremsene og problemer med hjulopphenget. I tillegg har noen eiere rapportert om tap av styrekraft, defekte passasjerdører, sviktende klimaanlegg og utbrente frontlykter.

Hva er de vanligste problemene med Ford C Max?

Feil på turboen

Dette er et av de mest bemerkelsesverdige problemene med Ford C Max. Det er vanlig i eldre Ford C Max-modeller. Brukere har klaget over at turboladeren ikke klarer å sparke inn. Hovedårsaken til dette problemet er karbonoppbygging som fører til et blokkert oljetilførselsrør.

For å løse dette problemet må du rengjøre oljetilførselsrøret. Men hvis problemet er alvorlig, må du bytte ut hele turboladeren.

Problemer med bakbremsen

Flere Ford C Max-eiere klaget også over at bakre bremser ikke fungerer effektivt. Så hvis du hører støy bakfra når du rygger, har du et problem med monteringsbraketten for bremseklave.

For å løse dette problemet kan det hende du må bytte bremseklosser. I tillegg må du fjerne bremseklavebraketten og montere den nylig reviderte braketten.

Clutchen glipper

Clutchen har en tendens til å slites raskere på Ford C-Max. Så hvis du merker at clutchen glipper når du skifter gir, er dette et tegn på at clutchen er utslitt. Den beste måten å løse dette problemet på er å bytte ut det utslitte clutchsystemet. Sørg for å oppsøke en profesjonell mekaniker som kan hjelpe deg.

  Vanlige problemer med BMW i3

Problemer med fjæringen

Et annet vanlig problem med Ford C-Max er problemer med fjæringen. Hvis du oppdager en knirkende lyd når du kjører sakte, kan det skyldes sviktende toppfester på støtdemperne foran. Merk at dette problemet reduserer ytelsen til fjæringen.

For å løse dette problemet må du få kvistene komprimert på nytt.

Tap av styrekraft

Dette problemet er vanlig i Ford C-Max-modeller laget mellom april og mai 2015. Eiere av disse modellårene har klaget over at bilen blir vanskelig å styre. Merk at dette problemet skyldes feil slange på servostyringen.

For å løse dette problemet må du bytte ut feil slange med riktig slange. Hvis dette problemet ikke løses, kan det føre til lekkasjer som kan forårsake brann.

Sviktende klimaanlegg

Dette er et annet vanlig problem med Ford C Max. Dette problemet skyldes vanligvis et defekt rør som er koblet til kompressoren. Mange eiere har klaget over at røret vanligvis ryker, noe som fører til at klimaanlegget ikke fungerer som det skal.

For å løse dette problemet anbefales det å løsne og montere et nytt rør. I tillegg må du få klimaanlegget fylt med gass.

Defekt passasjerdør

Dette er et annet vanlig problem som alle Ford C-Max-eiere bør forvente å oppleve. Eiere har oppgitt at den bakre passasjerdøren ikke lar seg låse, men alle de andre dørene er i orden. Dette problemet skyldes vanligvis en ødelagt ledning mellom døren og stolpen. Sørg for å skifte ut den ødelagte ledningen for å løse problemet.

  Vanlige problemer med Porsche 718 Boxster S

Utbrente frontlykter

Det er normalt at xenon-frontlysene i Ford C-Max brenner ut. Mange eiere har klaget over at disse lysene sluttet å fungere på et bestemt tidspunkt. For å løse dette problemet må eieren bytte ut frontlyktene. Sørg for å besøke en profesjonell mekaniker for å hjelpe deg med å løse problemet.

FAQ

Er Ford C Max en pålitelig bil?

Ja, Ford C Max er en av de mest pålitelige flerbruksbilene på markedet. C-Max har en eksepsjonell pålitelighetshistorikk, siden den var den best rangerte MPV-bilen i JD Power Vehicle Dependability Survey 2019. Dessuten er det verdt å merke seg at den ble rangert over Citroen C4 Picasso og Vauxhall Zafira.

Hvor mange kilometer holder Ford C Max?

Som de fleste Ford-modeller kan Ford C Max vare i mer enn 200 000 miles med god pleie og vedlikehold. Uansett bør Ford C Max vare i minst 150 000 km. Mangel på riktig vedlikehold kan imidlertid gjøre at eieren opplever mange problemer når bilen når minst 100 000 miles.

Er det dyrt å vedlikeholde Ford C Max?

Ifølge YourMechanic er det ikke dyrt å vedlikeholde Ford C-Max, med mindre du støter på et alvorlig problem. I gjennomsnitt skal det koste deg mellom $95 og $1862 å vedlikeholde Ford C-Max. Når det gjelder en årlig basis, bør eieren av bilen bruke et gjennomsnitt på $ 275 for å vedlikeholde denne MPV, noe som er ganske rettferdig.

  Ford Transit Connect Pålitelighet

Er Ford C Max drivstoffeffektiv?

Til tross for at Ford C-Max var effektiv, var den ikke så effektiv som bilprodusenten uttalte. Mens bilprodusenten sa at den hadde en kombinert 47 mpg, har denne bilen en kombinert 37 mpg. I tillegg går den 35 km/l i byen og 38 km/l på motorveien. Så de fleste av konkurrentene tilbyr bedre drivstofføkonomi.

Hvorfor avviklet Ford C Max?

Ford C Max ble avviklet på grunn av dårlig salg. Det var bilprodusentens dårligst selgende massemarked i USA. Legg merke til at salget av C-Max falt i 2013 og aldri kom tilbake. En av grunnene til det lave salget var at C-Max-hybridbilen opprinnelig ble oppgitt til 47 km/l ved kombinert by- og motorveikjøring.

Konklusjon

Nå som du kjenner til noen av de vanligste problemene med Ford C Max, er det viktig å ta godt vare på bilen og unngå de fleste av problemene. Noen av problemene du bør være oppmerksom på er turbofeil, clutchglidning, fjæringsproblemer, problemer med bakre bremser og tap av styrekraft.

Selv med alle disse problemene er Ford C Max en pålitelig MPV som krever lite vedlikehold. Med riktig stell og vedlikehold kan denne bilen lett kjøre mer enn 300 000 km.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter