7-trinns DSG-girkasse ble introdusert av Volkswagen Group i 2008. Den 7-trinns DSG-girkassen finnes i mindre forhjulsdrevne biler, som Skoda, Volkswagen Polo MK5, Volkswagen Golf og SEAT Ibiza. Likevel, hva er Skoda 7-trinns DSG girkasse problemer?
Selv om Skoda 7-trinns DSG-girkasse er pålitelig og fungerer bra, kommer den også med flere problemer. Noen av Skoda 7-trinns DSG-girkasseproblemene er eksterne lavtrykkslekkasjer, interne høytrykkshydrauliske lekkasjer, slitasje på dobbeltkobling, TCU-svikt og elektrohydraulisk kontrollenhetssvikt.
Hva er de vanligste problemene med Skoda 7-trinns DSG-girkasse?
Interne høytrykkshydrauliske lekkasjer
Dessverre er det vanlig at biler med 7-trinns DSG-girkasser opplever høytrykkshydrauliske lekkasjer. I de fleste tilfeller er det forårsaket av problemer med pakningen i systemet. Vær oppmerksom på at enheten sitter i et metallhus som kobles til DSG-girkassen med en pakning og skruer. Derfor, hvis noen av disse delene slites ut eller blir skadet, kan det oppstå lekkasjer.
Dessuten er høytrykkslekkasjer veldig vanlige på akkumulatormonteringen som skrus inn i ventilhuset. Som de fleste girkasseproblemer er det tidkrevende og kostbart å løse dette problemet. Dessuten må brukeren bygge om eller bytte ut hele den mekatroniske enheten for å løse problemet.
Eksterne lavtrykkslekkasjer
Det mekatroniske systemet har mange problemer som gjør at føreren opplever symptomer som feil girskift, harde girskift eller til og med tap av drivkraft. I tillegg kan førere legge merke til eksterne lavtrykkslekkasjer. I likhet med problemet ovenfor kan eksterne lavtrykkslekkasjer også være forårsaket av problemer med pakningssystemet.
For å løse dette problemet må du bli tvunget til å bygge om mekatronikken eller erstatte den helt. Det er også veldig kostbart å fikse og reparere.
TCU-feil
Overføringsstyringsenheten, som også kalles overføringskontrollmodul eller girkassekontrollenhet, styrer elektroniske automatiske girkasser. Hvis denne delen svikter, vil ikke girkassen fungere som den skal. Det viktigste som får TCU til å mislykkes er en overbelastet eller utbrent modul. I de fleste tilfeller er dette forårsaket av overbelastning av spenning eller strømstyrke.
Siden det er så mange ting som kan føre til at TCU eller TCM svikter, må du ta bilen din til en profesjonell mekaniker for diagnose. Hvis TCM er kort, må du bytte den ut, men i andre situasjoner kan du bli tvunget til å bytte ut den mekatroniske enheten.
Slitasje på dobbel clutch
DSG-koblingene på 7-trinns DSG-girkassen har to individuelle designskiver av friksjonsmateriale, plassert i en enhet med to driftsmembraner. Og siden de er laget av samme materiale som den vanlige manuelle girkasseclutchen, lider de også av samme slitasje.
For å løse dette problemet må du bytte ut dobbeltkoblingsenheten før den slites ut. Produsenten anbefaler å bytte ut clutcher hver 60.000 til 80.000 miles.
Feil på elektrohydraulisk styreenhet ###.
Den elektrohydrauliske kontrollenheten leveres med all mekanikken som er nødvendig for å kontrollere girgaflene som kobler inn girene. Videre er den plassert på siden av girkassen hvis denne delen svikter, vil ikke girkassen fungere som den skal.
Hvis du merker at den elektrohydrauliske kontrollenheten har sviktet, må du bytte den ut for å løse problemet.
VANLIGE SPØRSMÅL
Er den 7-trinns DSG-girkassen pålitelig?
Ja, den 7-trinns DSG-girkassen er ganske pålitelig. Girkassens levetid bestemmes imidlertid vanligvis av hvor godt brukeren vedlikeholder girkassen. I de fleste tilfeller vil 7-trinns DSG-girkassen vare i mer enn 100 000 miles. Men hvis bilen ikke kjøres riktig, kan det hende at girkassen ikke engang klokker over 40 000 miles.
Hvor lenge varer en 7-trinns DSG-girkasse?
Det avhenger av om det er en våt eller tørr 7-trinns DSG-girkasse. Når det gjelder Skoda, er det en tørr 7-trinns DSG-girkasse. Merk at en tørr 7-trinns DSG-girkasse har en kort levetid på omtrent 60 000 til 80 000 miles. Tvert imot, hvis clutchen glir mye i løpet av levetiden, kan det hende at girkassen ikke varer så lenge.
På den annen side varer den våte 7-trinns DSG-girkassen lenger ettersom den har en levetid på rundt 150 000 miles, som er nesten dobbelt så lang som en tørr DSG-girkasse. Dette er fordi en våt DSG-girkasse er mye mer skånsom mot clutchene.
Trenger en 7-trinns DSG-girkasse oljeskift?
Ja, en 7-trinns DSG-girkasse krever oljeskift for å fungere optimalt. Det anbefales å skifte DSG-girkasseoljen hver 65 000 km. I tillegg, avhengig av bilen din, kan det hende du må skifte olje og oljefilter. Så all girkassens automatiske girkasseolje må skiftes for at girkassen skal fungere jevnt.
Hvordan forhindrer du DSG-girkassefeil?
Til tross for at DSG-girkassen er veldig pålitelig, kan den fortsatt svikte raskere enn den anbefalte tiden når den ikke blir tatt godt vare på. Likevel kan du fortsatt forhindre DSG-girkassefeil ved å ta flere forholdsregler. Noen av forholdsreglene inkluderer:
- Unngå å starte bilen på feil måte
- Unngå å bruke gasspedalen for å holde bilen i bakker.
- Unngå å gire opp når du bremser eller omvendt.
- Unngå å sette bilen i frigear
- Ikke slipp foten av bremsen
- Unngå å koble inn nøytral når du kjører nedoverbakke
Hvilken DSG-girkasse er best – våt eller tørr DSG-girkasse?
Den våte DSG-girkassen har flere fordeler enn den tørre DSG-girkassen. Først og fremst er den våte DSG-girkassen mindre utsatt for slitasje sammenlignet med en tørr DSG-girkasse. I tillegg fungerer oljen i en våt DSG-girkasse som et smøremiddel som bidrar til å redusere friksjonen og øke girkassens levetid. Videre har våte DSG-girkasser en tendens til å være mer pålitelige og trenger mindre vedlikehold.
Avsluttende tanker
Skoda 7-trinns DSG-girkasse har vist seg å være pålitelig og holdbar i både seks og syv-trinns varianter. Imidlertid, når du legger på flere miles, bør du begynne å oppleve noen problemer underveis. Men med riktig pleie og vedlikehold kan du enkelt unngå noen av problemene Skoda 7-trinns DSG-girkasse brukere står overfor.