Vanlige problemer med Citroën ë-Berlingo

Citroën ë-Berlingo

Den elektriske Citroen e-Berlingo ble først introdusert tilbake i 2017 og har siden blitt solgt side-to-side med Citroens Berlingo forbrenningsmotorvarianter. e-Berlingo lover å tilby samme nivå av funksjonalitet og nytte, men med den ekstra fordelen av å ikke ødelegge miljøet underveis. Som sådan er e-Berlingo veldig lik den vanlige Berlingo, men med den ekstra EV-drivlinjen.

I denne artikkelen skal vi nevne problemermed Citroën ë-Berlingo og fortelle deg hva du må passe på hvis du er interessert i å kjøpe en. Det er verdt å nevne at elektriske biler kommer med langt færre mekaniske deler i motsetning til biler med forbrenningsmotor, og derfor bør e-Berlingo også være den mer pålitelige modellen.

De vanligste problemene med e-Berlingo inkluderer problemer med forhjulsopphenget, problemer med klimaanlegget, problemer med skyvedørene, problemer med bremsene og potensielt til og med problemer med rekkevidden. Alt i alt er de fleste av disse problemene båret bort fra vanlige Berlingo-modeller og er som sådan veldig enkle å ta vare på.

Uansett kommer e-Berlingo med en betydelig premie over den vanlige Berlingo. Noen kan til og med hevde logikken bak å kjøpe en kommersiell elektrisk bil, men det virker som om e-Berlingo selger veldig bra.

Citroen e-Berlingo – Fjæring foran fra

Citroen Berlingo er kjent for å oppleve problemer med forhjulsopphenget, uansett om det er forbrenningsmotormodellen eller den elektriske modellen. Men gitt det faktum at den elektriske modellen legger til massevis av vekt på toppen av den vanlige Berlingo, kan disse problemene bli enda tydeligere, spesielt hvis du legger mye vekt gjennom last.

  Ford Explorer Overføring Problemer

Som sådan, hvis du hører noen raslende lyder som kommer fra det fremre fjæringsområdet, er sjansen stor for at stiverfestene dine svikter. Støyen blir enda mer merkbar når du reiser over veibølger som fartshumper eller jettegryter. Den eneste måten å fikse dette ordentlig på er å bytte ut de fremre stiverne helt.

Citroen e-Berlingo – klimaanlegg-problemer

Klimaviften i Citroen Berlingo som pumper kald luft gjennom luftventilene er et kjent feilpunkt på mange Citroen-modeller, og e-Berlingo er ikke annerledes. For å teste dette ut, sørg for å sette A / C på sin kaldeste innstilling og vent litt. Hvis luften som kommer ut av ventilasjonene ikke er spesielt kald, opplever du sannsynligvis en ødelagt vifte.

Eiere har imidlertid også rapportert at dette problemet noen ganger kan løses ved å gasse systemet på nytt. Hvis det ikke hjelper, må du sannsynligvis investere i en helt ny A / C-vifte.

Citroen e-Berlingo – Problemer med skyvedørene

En av de mest klagede aspektene ved Berlingo er knyttet til skyvedørene som noen ganger kan mislykkes. Problemet er sannsynligvis forårsaket av en ødelagt skyvedørsfanger som må byttes ut for å løse problemet. Hvis dørene dine nekter å holde seg åpne, er sjansen stor for at dørfangstene dine har skylden.

Imidlertid har noen få eiere også rapportert problemer med det indre dørhåndtaket også. Hvis dørene dine ikke åpnes jevnt, eller hvis de fanger mens de åpnes, må du kontrollere  den innvendige dørhåndtaksmekanismen. Hvis det virkelig er problemet, bør du erstatte det før det forårsaker flere problemer.

  Vanlige problemer med Renault Captur

Citroen e-Berlingo – Problemer med bremsene

Ifølge ganske mange rapporter lider alle Berlingo-modeller av svake bremser. Dette skyldes vanligvis at et materiale løsner fra registerreimen og dermed påvirker bremsevakuumpumpen.  Citroen erkjente dette problemet, og de innlemmet til og med en programvareenhet designet for å oppdage dette problemet før det finner sted.

Dessverre er den eneste måten å løse dette problemet helt på å bytte ut bremsevakuumpumpen, registerreimen og ved å oppdatere / starte deteksjonsprogramvaren på nytt. Du må huske på at en fullpakket e-Berlingo veier mye, og du trenger effektive bremser for at bilen skal stoppe helt.

Citroen e-Berlingo – Rekkeviddeangst

En rekkevidde på 183 miles er ikke noe å skryte av, men visse rapporter har vist at e-Berlingo maksimal rekkevidde faktisk er nærmere 130 miles.  Hvis du parer dette med mye last, kan rekkevidden falle med et dusin eller to miles lenger.

Til slutt, hvis du legger til kaldt vær i ligningen, kan det hende at e-Berlingo ikke engang kan gjøre 100 miles på full lading, noe som er veldig frustrerende, spesielt hvis du bruker det til kommersielle formål.

FAQ Seksjon

Bør jeg kjøpe Citroen e-Berlingo?

Hvis du er ute etter en godt avrundet familie MPV / varebil, og du vil redde miljøet, er e-Berlingo ikke et dårlig valg i det hele tatt. Imidlertid kommer e-Berlingo med en heftig premie over den vanlige Berlingo og er dermed mye mindre økonomisk rimelig.  Hvis du pleier å bruke den til langdistansereiser, blir den elektriske drivlinjen et problem.

Realiteten er at den vanlige bensin / diesel Berlingo er et mye bedre valg for alt bortsett fra kanskje byen pendling. Ja, du kan få seriøse rabatter og tilskudd hvis du kjøper disse som flåtekjøretøy, men disse fordelene vil snart reduseres når du begynner å brukese for langdistansereiser.

  Vanlige problemer med Hyundai H1

Er elektriske varebiler en god idé?

Elektriske varebiler er gode og dårlige på samme tid. Det gode med dem er at de gagner miljøet, de er raske, de kommer med alle slags tilskudd, skattelettelser og andre fordeler for bedrifter av alle skalaer. Videre trenger du ikke å betale rushtidsavgifter i enkelte byer, og du kan vanligvis nyte billigere parkering.

På den annen side får ikke elektriske varebiler nesten samme rekkevidde som en sammenlignbar dieselvariant, og de er også mye dyrere. Langdistansereiser er ikke det disse er laget for, og du har ikke tillit til at du alltid vil kunne lade den opp i tide mens du er på veien.

Er Citroen e-Berlingo en god familiebil?

Citroen e-Berlingo er faktisk en veldig god familiebil som byr på mye plass, en ganske velutstyrt hytte og er relativt komfortabel.  Videre er det en 5-stjerners rangert bil når det gjelder kollisjonsbeskyttelse, og den får en hel rekke familievennlige funksjoner.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter