Vanlige Ford Fiesta EcoBoost motorproblemer

Ford Fiesta er en av de minste og mest populære Ford-modellene på flere tiår. Fiesta ble først utgitt tilbake i 1976 og var i kontinuerlig produksjon siden den gang. I løpet av denne tiden skapte Fiesta syv forskjellige generasjoner, noe som gjør den til en av de lengstlevende Ford-modellene i produksjon, bare overgått av Mustang og noen få andre modeller.

Motormessig har Fiesta tatt i bruk to EcoBoost-motorer for de to siste generasjonene. De fleste Fiesta-modeller leveres med Fords 1.0 EcoBoost-motor, mens den varme kombikupéen Fiesta ST kommer med Fords 1.5L EcoBoost-motor. 1.0L EcoBoost-motoren tilbyr mellom 100 hk og 125 hk, mens 1.5L EcoBoost tilbyr 200 hk.

Pålitelighetsmessig ser det ut til at begge disse motorene gjør det bra, men du må vedlikeholde dem hvis du vil at de skal vare. Heldigvis er disse ikke så dyre å vedlikeholde, noe som betyr at de fleste eiere har en tendens til å ta vare på dem. De vanligste Ford 1.0 EcoBoost-motorproblemene er relatert til høytrykksdrivstoffpumper og oljelekkasjer.

De vanligste Ford 1.5 EcoBoost-motorproblemene er knyttet til kjølesystemet og karbonoppbyggingen. Alt i alt er begge disse flotte, 1.0L EcoBoost er nok for 99% av situasjonene, mens 1.5L EcoBoost i ST er laget for entusiaster.

Ford Fiesta EcoBoost motorproblemer – Ford 1.0 EcoBoost høytrykks drivstoffpumpe problemer

1.0 EcoBoost 3-sylindret motor som finnes i Ford Fiesta er en motor med direkte innsprøytning, noe som betyr at den er lettere og mer effektiv enn en lignende motor med indirekte innsprøytning. Dette kommer med en rekke fordeler, men det kommer også med visse ulemper som karbonoppbygging og enda viktigere, problemer med høytrykksdrivstoffpumpen.

  Problemer med girkassen i VW Tiguan

Problemet her er at pumpen som brukes i 1.0 EcoBoost-motoren opererer med et ekstremt raskt stempel som trenger å presse drivstoff inn i motoren veldig aggressivt.  Som sådan er pumpen, de tilsvarende drivstoffventilene og drivstoffreguleringsventilen alle utsatt for feil fordi de tåler høye nivåer av stress under hverdagsapplikasjoner.

Ford Fiesta EcoBoost motorproblemer – Ford 1.0 EcoBoost oljelekkasjer

Ford 1.0 EcoBoost-motorene leveres med mange tetninger, pakninger og o-ringer, som alle er laget av plast.  Etter hvert som tiden går, har disse en tendens til å slites ut raskt, spesielt hvis de er montert på betydelig hardere materialer som aluminium eller stål. Når det uunngåelig skjer, kommer du til å oppleve oljelekkasjer.

Nøkkelen til å unngå potensielle skader forårsaket av oljelekkasjer er å inspisere disse komponentene når du utfører service på bilen. Mangel på motorolje kan forårsake en mengde skadelige motorproblemer som til og med kan ødelegge motoren helt. Sørg også for å se etter synlige oljelekkasjer, oljebrennende lukter eller røyk som kommer fra motorrommet.

Ford Fiesta EcoBoost motorproblemer – Ford 1.5 EcoBoost kjøling problemer

Ford 1.5 EcoBoost-motoren er løst basert på sin større bror, 1.6 EcoBoost. Ford introduserte 1.5-motoren for å overholde skattegrupper i enkelte land. Vi må også nevne at Ford klarte å gjøre 1.5 EcoBoost like kraftig, om ikke enda kraftigere enn den større 1.6-motparten, noe som absolutt er fantastisk. Imidlertid lider begge av kjøleproblemer.

Problemet her er at kjølevæsken på en eller annen måte er i stand til å finne veien inn i forbrenningskammeret, noe som uunngåelig vil føre til lave kjølevæskenivåer som kan overopphete motoren hvis ikke engang ødelegge den. Dette har forårsaket et stort gruppesøksmål mot Ford som fortsatt ser ut til å dukke opp.

  Vanlige Ford Mondeo Hybrid-problemer

Ford Fiesta EcoBoost motorproblemer – Ford 1.5 EcoBoost karbon oppbygging problemer

Vi har allerede snakket om det faktum at motorer med direkte innsprøytning på mange måter er bedre enn indirekte injeksjonsmotorer. Et godt eksempel på det er det faktum at en motor med direkte innsprøytning har en tendens til å være kraftigere, mer effektiv og bedre pakket enn en tilsvarende størrelse indirekte injeksjonsmotor. Imidlertid er karbonoppbygging sannsynligvis det vanligste problemet med motorer med direkte injeksjon.

Når drivstoffet passerer inn i motoren, kan det ofte føre til at karbonavleiringer bygger seg opp på ventilene til motoren som kan begrense luftstrømmen inn i forbrenningskammeret. Dette vil føre til ujevnt drivstoff og luftblandinger som uunngåelig vil resultere i mindre strøm. For en høyytelsesbil som Fiesta ST er mangel på kraft det siste du ønsker. Så sørg for å betale noen hundre dollar og rengjør motoren med Walnut-sprengningsmetoden.

FAQ-seksjon

Er Ford 1.0 EcoBoost en god motor?

Ford 1.0 EcoBoost er en veldig god motor fra mange forskjellige perspektiver. For det første er det bare en 1.0L 3-sylindret motor, men den tilbyr 125hp, en effekt noen produsenter bare klarer med 2.0L 4-sylindrede motorer. Videre er 1.0 EcoBoost-motoren ekstremt effektiv, da den kan returnere opptil 50MPG, noe som er et seriøst godt tall for en bensinmotor.

Pålitelighetsmessig gir 1.0 EcoBoost-motorene to klare fordeler i forhold til lignende motorer. For det første bryter det ikke ned ofte, for det andre koster det nesten ingenting å holde det i drift på en tilstrekkelig måte. Alt i alt er 1.0 EcoBoost Ford-motoren en veldig god motor for 99% av mennesker.

  Hvilke Ford Bronco-årganger du bør unngå

Er Ford 1.5 EcoBoost en god motor?

Ford 1.5 EcoBoost er en motor du finner i en rekke Ford- og Volvo-modeller.  De fleste 1,5 EcoBoost-motorer har ikke en spesifikk ytelsesorientert rolle, men den i Ford Fiesta ST gjør det. Som sådan er Fiesta ST en liten kombi som tilbyr 200 hk som uunngåelig gjør den morsom å kjøre og leve med.

1.5L EcoBoost-motoren er like imponerende om ikke enda mer imponerende enn 1.0 EcoBoost. Å kunne trekke ut 200 hk fra en så liten motor er virkelig en ingeniørbragd som ikke var mulig for et tiår siden.

Lager Ford gode motorer?

Ford er et av de merkene som vet hvordan man lager en motor, men de er også et merke som vet hvordan man ikke lager en motor. Derfor har Ford fantastiske motorer i sin oppstilling, men de har også fryktelige motorer i sin oppstilling. Den nyeste EcoBoost-serien av motorer er ikke spennende som noen eldre V8-motorer med høyere slagvolum, men er bedre på alle måter.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter