VW 1.8 TSI-motor Problemer

VW problemer

Når det gjelder VW 4-sylindrede bensinmotorer, er 1.8L 4-cylinder direkteinnsprøytningsmotor kongen.  Denne motoren kom først ut  i 2007, men den ble senere fulgt av 2. generasjon 1.8L TSI som kom ut i 2008  mens 3. generasjon 1.8 TSI kom ut i 2011  .  Disse senere iterasjonene var primært fokusert på å løse problemer, men de kom også med verdige kraft- og effektivitetsoppgraderinger.

Denne motoren tilbyr mellom 120hp og 180hp  og 170lb-ft og  240lb-ft dreiemoment.  Den brukes ofte på VW-, Audi-,  Seat- og Skoda-modeller  . I denne artikkelen skal vi liste opp alle de vanlige VW 1.8 TSI-motorproblemene og fortelle deg hva du må se etter når du er i markedet for en av disse.

Til å begynne med inkluderer disse problemene problemer  med oljeutslipp, som sannsynligvis er den største klagen med de to første generasjonene.  Vannpumpen er utsatt for svikt, spesielt med EA888-motorfamilien.  Tennspoler  er noe av et standardproblem på forskjellige VW-motorer, mens overoppheting / termostatproblemer også er relativt vanlige.

Sist, men ikke minst, må vi nevne tidsproblemer som ikke er så vanlige som de pleide å være, men som er så farlige at de også må nevnes. Alt i alt, hvis du vil ha en av disse, må du sørge for å gjøre en inspeksjon før kjøp og undersøke motoren grundig.

Problemer med oljeutarming

1.8L TSI har hatt en veldig tøff tid med oljeuttømmingsproblemer, spesielt 1.8L-enheten som uten tvil er den verste av dem alle.  Å gå gjennom enorme mengder olje er et todelt problem. Først og fremst vil dette øke vedlikeholdskostnadene dine, men det verre problemet er at de som ikke er klar over dette, lett kan bli møtt med enorme motorproblemer.

  Vanlige problemer med Volvo XC40

Stempelringene er synderne for dette problemet og må byttes ut når det er nødvendig.  Hvis du merker store mengder blå røyk som kommer ut av eksosen, skyldes det sannsynligvis en defekt stempelring.  En god ide ville være å gå med GEN 1 1.8L TSI-stempler, da de pleier å være litt mer holdbare i denne forbindelse.

Vannpumpe svikt

Den 1.8L TSI-motoren utnytter en plast kompressor hjulet som er den viktigste grunnen til at vannpumpen kan mislykkes nesten hver 20.000 miles eller så.  Siden de fleste av disse motorene blir presset mot 200.000 miles, betyr det at du potensielt kan trenge å bytte ut vannpumpen så mye som 10 ganger.

Symptomene på disse problemene inkluderer høyfrekvente motorvirvler, høye motortemperaturer, et kontrollmotorlys og potensielt kjølevæskelekkasjer.  Den eneste måten å løse dette problemet på er å bytte ut vannpumpen, men noen sa at du også kan erstatte kompressorhjulet av plast med en mer presis en som bør ta belastningen påvannpumpen.

Tenningsspole problemer

Tennspoler brukes til å konvertere energi fra batteriet til tennpluggene som deretter starter forbrenningsprosessen.  Men hvis du merker at 1.8 TSI ikke vil starte, eller det begynner å feile, kan det godt skyldes tennspoleproblemer.  Det gode er at disse ikke mislykkes for ofte, men når de gjør det, bør du erstatte dem alle på en gang.

Noen ganger kan det være litt vanskelig å finne ut om problemene stammer fra tennpluggene eller tennspolene, og derfor mener mange VW-spesialister at det er best å bytte ut alle tennpluggene når du bytter ut alle tennspolene.  Du kan ofte oppdage disse problemene med modeller som  VW UP eller VW Tiguan.

  Alt om 2023 VW Atlas

Termostat Problemer

Termostathuset på 1,8 TSI er kjent for å utvikle lekkasjer  som noen ganger kan kaste ut alt kjølevæsken din, noe som vil gjøre motoren ekstremt sårbar for overoppheting.  Hvis du merker at motortemperaturen overskrider den optimale grensen, må du kontrollere vannpumpen og termostathuset, da disse to er kjent for å mislykkes.

Det sies at du også må trykkteste hele kjølesystemet for å lokalisere lekkasjen ogfikse den , men det er mulig.

Timing Problemer

Strakte registerkjeder/belter er også et relativt vanlig problem med VW-motorer, spesielt eldre. Uansett er nyere motorer også utsatt for timingproblemer som kan løses proaktivt. Hvis du ikke klarer å løse disse tidlig, vil de sannsynligvis forårsake massiv motorskade.

Disse problemene har en tendens til å finne sted hver 80.000 miles eller så når du kan støte på en sjekk motor lys, kjeden hopper, rattling, eller til og med små skjær av metall i oljen. Sørg for å bytte strammer og kjede umiddelbart for å minimere skaden.

FAQ-seksjon

Er VW 1.8 TSI en god motor?

Til tross for sitt mindre enn ideelle rykte, anser de fleste eiere 1.8L TSI for å være en veldig god motor, da den tilbyr nok kraft, men den er fortsatt ganske effektiv og lett å leve med.  2.  generasjon av 1.8L TSI er den desidert dårligste, mens den tredje  iterasjonen er den desidert beste.

  Volkswagen Golf år å unngå

Alt i alt kan vi konkludere med at 1.8L kan være en flott motor hvis den vedlikeholdes riktig og hvis den ikke misbrukes i løpet av levetiden.

Er VW 1.8L TSI-motoren fortsatt i produksjon?

3. generasjon 1.8L TSI er fortsatt i produksjon, 2. generasjon ble avviklet i  2011 mens første generasjon ble avviklet en gang i 2008/2009.  1.8L TSI vil sannsynligvis fortsette levetiden de neste årene når den skal erstattes av hybriditerasjoner.

Det er ikke klart om 1.8L noen gang kommer til å få hybridbehandlingen som VW tilbyr den med de sammenlignbart mindre 1.4L Hybrid og 1.5L Hybrid og Mild Hybrid-modellene.

Er VW 1.8L TSI en sterk motor?

Med opptil 180 hk er 1.8L TSI mer enn god nok for de fleste pendlerapplikasjoner, men den kommer til kort for sin større bror, 2.0L TSI, som er en mye kraftigere motor.  1.8 er ikke laget for racing eller ytelseskjøring, noe som betyr at den ikke er allment ansett som en sterk motor, men noen stilte den oppover på 300 hk uten at motoren falt fra hverandre.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter