VW Arteon Girkasse Problemer

Volkswagen Arteon problemer & feil

Volkswagen Arteon er  en mer stilig, ungdommelig og sportsligere versjon av den utgående Volkswagen Passat og er for tiden den beste sedan VW gjør. VW Arteon følgeri fotsporene til  den nedlagte VW CC som tok Passat og gjorde den mer interessant. Denne trenden kan sees på tvers av bilindustrien med Audi A6 / A7, BMW 5 / 6-serien og Mercedes E / CLS-klasse.

Selv om vi kunne bruke en anstendig tid på å snakke om 4-dørs coupes, skal vi faktisk fokusere på VW Arteon girkasseproblemer som noen ganger kan gjøre det irrelevant om bilen ser bra ut eller ikke.  VW Arteon bruker den kjente DSG dual-clutch girkassen du pleier å finne på de fleste VW-modeller i disse dager.

Det første problemet vi skal nevne er DSG-boksen som nekter å engasjere revers/6-gir helt. Andre inkluderer  problemer med clutchen, mekatroniske problemer, eller når overføringen blir lat / hard å skifte.  Det er viktig  å huske at en godt vedlikeholdt DSG er i stand til å vare lenge, men hvis du ikke klarer å opprettholde den tilstrekkelig, kommer den til å mislykkes.

Derfor, hvis du er i markedet for en brukt Arteon, sørg  for å gjøre en pre-kjøp inspeksjon som det er sannsynlig kommer til å fortelle deg tilstanden til overføringen.

Girkassen nekter å koble til revers/6th Gear

De flesteutomatiske girkasser er ikke fremmedfor skiftproblemer, da disse har vært vanlige med automatiske girkasser i flere tiår. Problemet er at årsakene til at disse skjer har en tendens til å være forskjellige. Med VW DSG-girkassen er hovedårsaken grunnen til at girkassen nekter å koble til   revers eller 6-giret skyldes problemer med reversvelger eller glidebryter/gaffel.

  Vanlige problemer med Volkswagen E-Golf

Symptomene inkluderer  slipelyder når du prøver å aktivere omvendte  eller feilkoder som leser 06293 eller 01851. For å løse disse, må du strippe ned girkassen og bytte ut enten lageret eller gaffelen.  Noen sa at disse problemene kan skyldes at små metallbiter sitter fast i velgeren, hvis det er tilfelle, vil du enkelt kunne løse det når du åpner overføringen.

Clutch Problemer

Clutchen er fokuspunktet for enhver girkasse, noe som betyr at en defekt clutch betyr en defekt overføring.  DSG-clutchen  er konstruert  av to designskiver som er bundet sammen av en enkelt enhet.   DSG-enheter er ofte beryktet for å være litt rykkete i stopp-og-gå-trafikk, noe som vanligvis gir ekstra belastning på clutchen.

Clutchene kan også skli og kjempe for å opprettholde grepet, noe som fører til strømbrudd.  De verste DSG-clutchproblemene er knyttet til at systemet oppleveret høyt smell og stopper motoren. For å fikse disse, må du for det meste bytte ut clutchene med helt nye, da det er den mest pålitelige måten å fikse det påer langsiktig.

Mekatroniske problemer

De to tidligere problemene med VW  Arteon-transmisjonen er vanlige, men mekatroniske problemer kan ofte ta kaken som de vanligste DSG-problemene man kan støte på.   Disse inkluderer overføringslekkasjer som sannsynligvis vil kreve en fullstendig gjenoppbygging eller utskifting av mekatronen.  Transmisjonskontrollenheten kan også mislykkes og må også byttes ut.

  Er Volkswagen Golf en god bil?

Lavtrykkslekkasjer er like vanlige som high-pressure-lekkasjer, som begge er et problem.  Den beste måten å løse dette problemet på er å skanne bilens ECU for potensiell feilkode før du tar overføringen av, da det er mange mulige skyldige i dette problemet.

Overføring er lat og hard å skifte

Den siste gruppen av problemer vi skal nevne er relatert  til hvordan  en grov DSG-enhet har en tendens til å fungere. Problemer som å være rykkete mens du gjør trepunktssvinger eller mens du kjører i stopp-og-gå-trafikk er vanlige med Arteon,  og det  er også problemer når overføringen er veldig grov å skifte.

Worn-out clutch pakker er sannsynligvis grunnen til at bilen  er edgy mens intermittelt DSG latskap er stort sett en normal forekomst. Men hvis disse vedvarer, sørg for å inspisere væskenivåene eller tilstanden til solenoiden, da transmisjonsoljeforurensning er kjent for å forårsake disse problemene.

FAQ-seksjon

Er VW DSG en god overføring?

Volkswagen DSG-girkassen er en av de beste pendlergirkassene du kan få på en moderne bil. DSG er vanligvis veldig rask til å reagere, effektiv og konsekvent gjennom hele bilens turtallsområde.  Det er en girkasse som brukes på et bredt utvalg av VAG-produkter som inkluderer VW, Audi, Seat, Skoda og forskjellige andre merker.

De dårlige tingene er sannsynligvis at overføringen er kjent for å være iboende rykkete ved manøvrering i lav hastighet, og at den noen ganger kan føles litt lat når den engasjerer spark. De gode tingene med DSG er at det er en ganske robust enhet for en  DCT,  og det er raskt å skifte og hjelpemidler i bilens totale effektivitet.

  Problemer med Fiat 500x Turbo

Er VW Arteon en god bil?

Volkswagen Arteon er  virkelig en veldig god bil, da den kombinerer det praktiske og brukervennligheten til en VW Passat med en pakke som er mye mer fristende på flere måter enn en. Den tilbyr relativt potente og sofistikerte motorer, mens den generelle designen er fantastisk både innvendig og utvendig.

Det føles kanskje ikke så sporty som det ser ut, men VW gjorde det med vilje fordi det vet at de fleste som kjøper VW Arteon vil ha en føyelig, komfortabel og behagelig kjøreopplevelse. Hvis du vil vite mer om hvorfor Arteon er en så god bil, klikk her.

Er VW Arteon pålitelig?

VW Arteon er en ganske pålitelig bil som den klarer å bli enda bedre med den nyeste facelifted modellen. Likevel  lider Arteon av noen få bemerkelsesverdige problemer som kan påvirke din generelle eieropplevelse.

Men hvis du tar vare på Arteon og  du gjør alle service- og vedlikeholdsbehov når  det er ment, er det ingen grunn til at Arteon ikke skal kunne vare en anstendig tid.  

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter