VW 1.5 TSI-motor Problemer

VW problemer

VW 1.5TSI-motoren er en del av VW EA211-serien av motorer som først debuterte tilbake i 2011.  1.5L TSI EVO kom ut i 2016 og brukes fortsatt på mange VW-produkter.  En 4-sylindret direkteinnsprøytningsmotor med turbolader som kan tilby mellom 128  hk og 150 hk og  147 lb-ft – 184 lb-ft dreiemoment.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom alle de vanlige VW 1.5 TSI-motorproblemene og fortelle deg hvordan du kan nærme deg å fikse disse. Vi vil først nevne problemene  med timingsystemet  som ikke er så alvorlig som det var med EA111-serien av motorer, men det er fortsatt knyttet til EA211-generasjonen   .

Andre problemer inkluderer overdreven oljeforbruk, så mye at bilen lett kan trenge opptil en liter olje hver 1000 miles eller så.  Mange VW-motorer, inkludert denne, er også tilbøyelige til å trenge mye tid før de når sin optimale temperatur, noe som kan forårsake alvorlige problemer hvis du ikke er klar over det.

Til slutt må vi også nevne problemer med ventiltiden som både er komplekse og noen ganger vanskelige å forstå.  Hvis du vil at din 1,5 TSI skal vare så lenge den kan, må du sørge for å vedlikeholde den så godt du kan. Hvis du kjøper denne motoren som brukes, gjør du en inspeksjon før kjøp for å forstå motorens tilstand  fullt ut.

Timing Problemer

For å starte, skal vi først nevne timingproblemer som ikke nødvendigvis er så vanlige på den nyere EA211-æraen av motorer, men er så alvorlige at de fortsatt må nevnes. Dette betyr at bare noen få av disse motorene sannsynligvis vil bli påvirket av disse problemene. Samtidig, hvis du er klar over disse, og du kan handle proaktivt, kan du kanskje unngå denne kulen.

  Vanlige problemer med Kia Soul

Kjeden kobler kamakselen til motoren, noe som betyr at den regulerer timingen til motoren. Hvis strammeren som holder kjedet på plass begynner å slites av, vil kjedet begynne å rasle mer og mer til det potensielt går i stykker og ødelegger motoren fullstendig.  Hvis du hører motoren rasle på tomgang, må du sørge for å inspisere disse umiddelbart.

For høyt oljeforbruk

Et annet relativt vanlig problem med forskjellige VAG-motorer er for høyt oljeforbruk. Disse skyldes for det meste  mangel på presisjon eller lekkasjer  som finner sted på turboladeren, stempelringene og ventilføringene.  De to første kan oppdages relativt enkelt hvis bilen din begynner å avgi blå røyk, spesielt under tyngre akselerasjon.

Problemer med ventilførerne er vanligvis forbundet med overdreven drivstofflukt rundt bilen mens den er tunning. Hvis alle disse er i orden, men motoren fortsatt drikker altfor mye olje, er det eneste du faktisk kan gjøre for å løse det, å forkorte oljerefil-l-timeplanene dine.

Motoren trenger altfor mye tid til å varme opp

Alle motorer er designet for å fungere optimally i et bestemt temperaturområde, noe som betyr at når disse temperaturene er nådd, vil motoren være på sitt mest effektive nivå med de laveste sjansene for å vise akselerert slitasje.  Imidlertid er 1,5 TSI noe beryktet for å ta altfor mye tid å varme opp, noe som kan forårsake ytterligere problemer på lang sikt.

  Vanlige problemer med Kia Sportage

Dette skyldes dessverre hvordan motoren ble designet. Forskyvningen er så liten at det ikke skapes  for mye varme mens motoren går.  Forståelig nok kan dette problemet ganske enkelt ikke unngås, og derfor bør du vente til motoren varmes opp ordentlig før du kan skyve den i noen grad.

Problemer med ventiltiming (AVT-feil)

AVT-systemet er designet for å kontrollere bilens ventiltid,  noe som bidrar til bedre effektivitet og skyver strømmen opp.  Men siden systemet er så komplekst  i sin natur,  kan motorene som styrer kamhjulets timingintervaller bli ujevne eller uregelmessige, og detskaper  flere problemer i stedet for å løse dem. Dette systemet styres direkte av bilens  ECU, noe som betyr at ECU-problemer også kan forårsake AVT-problemer.

Det sies at dårlig oljekvalitet sannsynligvis er det som forårsaker dette problemet i de fleste motorer, så sørg for å alltid bruke riktig olje.  Disse kan føre til at bilen ikke klarer å sparke inn eller til og med uregelmessig tomgang.  Etter hvert som systemet begynner å bli  mer og mer uregelmessig, kan det også forårsake problemer med tenningssystemet, ECU og potensielt bilens drivstoffsystem.

FAQ-seksjon

Er VW 1.5 TSI en god motor?

Den første iterasjonen av 1.5L TSI var en anstendig motor da den kom ut, og det er ingen grunn til å tro at den er annerledes i disse dager. Hvis den er riktig vedlikeholdt, vil den kunne vare like lenge som bilen som er mer enn god nok. 1.5L EVO er den forbedrede versjonen som gir mer kraft, bedre effektivitet og et mye bedre CO2-fotavtrykk.

  Vanlige problemer med Hyundai Nexo

Mange tror at denne motoren er stiften til den masseproduserte VW bensinmotorpaletten, noe som ikke er overraskende i det hele tatt, da det er en effektiv, sterk og sofistikert motor.

Hvilken olje  bruker VW 1.5 TSI-motoren?

I henhold til VWs anbefaling bør  1,5 TSI bare ta fullsyntetisk 5W-30 olje.  Du bør også hente disse fra anerkjente VW-partnere som Shell, Castrol eller til og med OEM VW Oil.  Hvis du er i markedet for en brukt VW med en 1,5 TSI-motor, må du sjekke om servicehistorikken indikerer riktig oljebruk.

Hvis ikke, kan du sannsynligvis prute med prisen, da dette potensielt kan være et problem nedover linjen. Hvis det virkelig er tilfelle, bør motoren inspiseres fullt ut.

Løste VW 1.5L TSI-motorproblemer i 2023?

Mange nettfora sier at de fleste av disse problemene enten har blitt behandlet eller aldri kommer til å bli behandlet av VW. Motoren som trenger mye tid til å varme opp er noe du må følge nøye med på i løpet av bilens levetid, mens oljeforbruksproblemer kan løses proaktivt med eksempler på lavere kjørelengde.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter