VW 1.4 TSI-motor Problemer

VW problemer

Volkswagen Auto Group (VAG) er et av de største aksjeselskapene i bilindustrien, da VAG-gruppen eier merker som Volkswagen, Audi, Porsche, Lamborghini, Bentley, Skoda, Seat, Bugatti og Cupra. Med et så  bredt utvalg av fantastiske bilmerker er VW virkelig et kraftverk når det gjelder å lage imponerende motorer.

1.4L TSI er sannsynligvis ikke den som kommer til tankene når vi tenker på de beste VW-motorene i moderne tid, men ingen kan nekte for at 1.4L TSI er grunnfjellet i dagens VW-motorer. Den tilbyr mer enn 140 hk i noen iterasjoner og er også utrolig effektiv. 1.4 TSI debuterte tilbake i 2006 og har siden blitt brukt i mange VW-, Audi-, Skoda-, Cupra- og Seat-modeller.

Imidlertid er ikke alt lyst med 1.4L TSI, da det er noen problemer verdt å snakke om. Noen av VW 1.4 TSI-motorproblemene er alvorlige og vil kreve profesjonell hjelp.  Disse inkluderer overdreven forbruk av olje, tennspolefeil, problemer med registerreimen  , turboladerproblemer og karbonoppbygging.

Noen av disse kan løses proaktivt ved rettidig og riktig vedlikehold, men andre er mye mer sta enn det. Vi skal nå liste disse individuelt og fortelle deg alt du trenger å vite om dem. Dette vil gi deg en bred forståelse av hva du kan forvente med 1.4L TSI.

Overdreven forbruk av olje

For høyt oljeforbruk er et ganske stort problem med eldre VW-motorer, først og fremst EA111-generasjonen, mens EA211-generasjonen   er bedre, men ikke fri for oljeforbruksproblemer.   Det er her 1.4L TSI hører hjemme.  Det sies at 1.4L TSI kan forbruke mer enn en liter olje hver 1,000 miles, noe som betyr at de som ikke er delikate med oljeskiftene, kan ende opp med feil motorinnvendig.

  Vanlige problemer med Peugeot 207

Dessverre er den eneste måten hvordan man faktisk kan håndtere dette på å bare sprette opp oljen når det er nødvendig. Dette betyr at du bør forkorte oljeskiftintervallene, spesielt hvis du eier en høyere kjørelengde 1.4L TSI.

Tenningsspolefeil

Mange turboladede motorer er utsatt for problemer med tennspole og tennplugg, og 1.4L TSI er ikke annerledes. Spolene har som oppgave å gi spenning fra batteriet som igjen antenner gnisten. Dette er det som starter forbrenningsprosessen, noe som betyr at feilbranner er symptomene du bør se etter.

Hvis en tennspole svikter, anbefales det å bytte dem alle sammen, da det vil sikre at neste batch varer en bedre del av 80.000 -100.000 miles.   Disse er også vanligvis støttet av feilkoder. Alt i alt er det ikke sannsynlig at disse vil mislykkes flere ganger i løpet av bilens levetid.

Problemer med registerreim

Timing belt problemer er noen av de verste problemene du kan støte på som de har for vane å ødelegge stemplene.  Strammerne på disse er kjent for  å miste spenning  og begynner derfor å slå rundt og kan lett skade motorens indre.  Heldigvis er problemet her ikke så  vanlig som det var med tidligere EA111-motorer som brukte en kjede, men det er sikkert farlig.

De vanligste symptomene på registerreimproblemer er dårlig ytelse, motorrasling under tomgang, et løst belte, motorgrøssing og potensielt metallskår i oljen.  For å fikse dette, må du vanligvis bytte ut både strammeren og beltet.

  Skoda Kodiaq VS VW Tiguan

Turbolader Problemer

De to vanligste problemene med turboladeren på 1,4 TSI er turbolader wastegate stikker / rattling.  Wastegate er en komponent som har til oppgave å regulere motorens boosttrykk.  Den styrer hastigheten på turbinen som hjelper til med optimal effektøkning og holder systemet i sjakk når det gjelder overoppheting.

Disse ventilene kan enten åpne eller lukke, og problem her er når de ikke klarer å åpne / lukke når det er nødvendig.  Hvis drivstoffeffektiviteten din begynner å lide, eller hvis motoren begynner å flagre, er det best å inspisere valve og erstatte / reparere den.

Karbonoppbygging

Karbonoppbygging er et iboende problem med alle direkteinnsprøytningsmotorer, noe som betyr at andre merker som Ford eksempel.  Det er ulike ulemper og fordeler med direkteinnsprøytningsmotorer, men det ser ut til at flertallet av bilprodusentene i disse dager tror at fordelene oppveier ulempene.

Karbonoppbygging skjer når karbonavleiringer på innsiden av motoren og kan til slutt belaste motoren så mye at den til og med kan mislykkes. Heldigvis skjer dette bare en eller to ganger i løpet  av motorens levetid. For å forhindre/løse dette problemet må du rengjøre motorens indre med en prosess som kalles valnøttblåsing.

FAQ-seksjon

Er VW 1.4 TSI en god motor?

Den 1.4L VW TSI er en av de mest populære motorene VW gjør som betyr at et betydelig antall av alle VWs modeller bruker denne motoren. Det blir tilbudt i noen få stadier av tune avhengig av din kraft og effektivitet preferences. Alt i alt er denne motoren også stillegående og ganske sofistikert, noe som betyr at den er mer enn nok for de fleste.

  BMW VS Volkswagen pålitelighet – som er bedre?

Det er kanskje ikke en spennende motor, men det er av design som VW tilbyr sin kraftigere 2.0L TSI funnet i Golf GTI, Golf R, og noen Audi Sport-modeller .

Hvor effektiv er VW 1.4 TSI-motoren?

1.4L TSI tilbys i noen forskjellige iterasjoner. Den minst kraftige er 85hp-varianten du kan finne i noe som en VW Polo. Denne motoren  er i stand til å returnere 38MPG USA mens den kraftigere 125hp varianten er i stand til å returnere 35MPG.

VW Sirocco bruker en 1.4L 160hp motor som kan returnere 25MPG som er et anstendig antall.  Hybridversjoner av 1.4L, som den som finnes i Seat Leon 1.4TSI e-Hybrid, kan returnere rundt 168MPG kombinert.

Kommer VW til å avvikle 1.4L TSI?

Det eruklart om VW kommer til å avvikle 1.4L eller ikke, men det som er sikkert er at VW for det meste ser mot elektrifisering og hybridisering av hele sin oppstilling.  Dette betyr at 1.4L hybrid TSI-modellen garantert vil vare mye lenger, og at de kraftigere ikke-hybrid 1.4L TSI-modellene kommer til å være de første på hakkeblokken.   

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter