Slik oppdaterer du Mercedes COMAND-fastvare

Mercedes-Benz er et luksuriøst bilmerke med noe av den beste programvaren og fastvaren på markedet. Men som de fleste kjøretøy blir disse funksjonene utdaterte og krever oppdatering. Et system som trenger oppdateringer er Mercedes COMAND firmware.

Oppdatering av Mercedes-Benz COMAND-programvare er superenkelt. Du må kopiere eller laste ned dataene som trengs for installasjonen. Deretter installerer du oppdateringene og til slutt aktiverer du oppdateringene ved å starte systemet på nytt. I de fleste tilfeller vil multimediesystemet gi deg en melding når det er en oppdatering.

Det er viktig å installere oppdateringer. Hvis du ikke installerer oppdateringer, vil ikke statusen til kjøretøyet være oppdatert. Installasjonen av oppdateringer tar bare noen få minutter. Det er også verdt å merke seg at når du starter prosessen, er det ingen vei tilbake.

Dessuten vil du ikke ha tilgang til individuelle funksjoner eller kontrollfunksjoner når du starter installasjonsprosessen. Bare noen få funksjoner kan være tilgjengelige. COMAND-fastvareoppdateringer vil sikre at kjøretøyets teknologi er oppdatert og svært funksjonell.

Hvorfor oppdatere Mercedes-programvare?

Oppdatering av Mercedes-programvaren har mange fordeler, inkludert:

 • Sikrer at multimediesystemet og kommunikasjonsmodulene er oppdaterte
 • Forbedrer kvaliteten og tilgjengeligheten til Mercedes me connect-tjenester
 • Handily får programvareoppdateringer gjennom mobiltelefonnettverket

Kan jeg oppdatere Mercedes COMAND-fastvaren ved hjelp av en USB, CD eller et SD-kort?

Enheten du bruker til å oppdatere Mercedes COMAND-systemet, avhenger av modell, produsentår og programvaren du har tenkt å oppdatere. Slik oppdaterer du forskjellig fastvare og programvare på Benz:

 • Kart på COMAND-systemet kan oppdateres via CD eller USB. CD-er er ypperlige for alle COMAND-systemer, mens en USB er ideell for de nyeste COMAND-systemene.
 • Bluetooth-holder gadget firmware bør oppdateres via internett nedlasting.
 • Noen spesifikke eldre COMAND-enheter kan få fastvaren oppdatert via CDen.
 • Kart på Garmin Map Pilot bør oppdateres på et nytt SD-kort, mens Kart på Becker Map Pilot skal oppdateres via en PC.
 • De fleste Mercedes-biler utstyrt med meg koble til kan laste ned noen programvareoppdateringer direkte fra internett.
  Hva er den billigste Mercedes-bilen?

Bortsett fra de ovennevnte fastvare- og programvareoppdateringene, trenger andre oppdateringer MB Star med et gyldig Mercedes-Benz-abonnement.

Hva er funksjonene i Mercedes-Benz COMAND-systemet?

Funksjonene i Mercedes COMAND-systemet varierer avhengig av Mercedes-modellen du kjøper. De billigste Mercedes-modellene har de mest grunnleggende funksjonene, mens mellomtone-Benz-modellene har COMAND-funksjoner på mellomnivå. Hvis du vil ha et svært avansert COMAND-system, må du kjøpe avanserte Mercedes-modeller.

Funksjoner av grunnleggende Mercedes-Benz COMAND system

Mercedes-Benz COMAND-systemet i low-end Mercedes-modeller er veldig grunnleggende. Den leveres med en 7-tommers berøringsskjerm i dashbordet og en annen 7-tommers berøringsskjerm i instrumentpanelet bak rattet. Andre funksjoner inkluderer Bluetooth, en USB-port, satnav og DAB-radio.

Funksjoner av mellomtone Mercedes-Benz COMAND system

Mellomtone Mercedes COMAND-systemet leveres med en litt større skjerm. Den har en 10,25-tommers berøringsskjerm med forbedret grafikk, talekontroller, 3D-kart og en innebygd harddisk. Avhengig av Mercedes-modellen kommer dette systemet også med en 12,3-tommers TFT-instrumentskjerm som kan vise satnav-kart, kjøretøyinformasjon og mye mer.

Funksjoner av toppmoderne Mercedes-Benz COMAND-system

Sist, men ikke minst, kommer de avanserte Mercedes-modellene med det topprangerte Mercedes COMAND-systemet. Dette systemet er mer avansert enn de to første. Den har en massiv dashbordskjerm som måler 24,6 tommer, og den har to 12,3-tommers skjermer under ett glass. Den ene er plassert på dashbordet og den andre foran sjåføren.

Det topprangerte Mercedes COMAND-systemet finnes i avanserte modeller, for eksempel den nyeste E-klasse, S-klasse og GLS-klasse. Det grunnleggende COMAND-systemet finnes i Mercedes A-klasse, mens comand-systemet i mellomsjiktet er tilgjengelig i C-klassemodeller.

  Hvorfor er eldre Mercedes så billig?

FAQ

Kan du oppgradere Mercedes COMAND?

Ja, det kan du. De fleste foretrekker å oppgradere Mercedes’ COMAND-system fordi det mangler noe sammenlignet med andre systemer på markedet. Du kan for eksempel oppgradere navigasjonen ved å kjøpe en COMAND-oppgraderings-DVD for GPS-navigasjon.

Hvorfor er det viktig å oppdatere COMAND-fastvaren?

Oppdatering av COMAND-fastvaren til din Mercedes-Benz gir gratis og umiddelbare forbedringer av funksjonaliteten til bilen som forbedrer din generelle kjøreopplevelse. Det løser også eventuelle eksisterende feil og sikrer deg mot eventuelle sårbarheter.

Hvordan bruke COMAND Mercedes navigasjonssystem?

Mercedes navigasjonssystem er inkludert i COMAND infotainment systemet, og det er forskjellige måter du kan tilpasse skjermen og retning preferanser for å matche dine krav og hjelpe deg enkelt å forstå og følge instruksjonene.

Slik angir du destinasjonen:

 • Trykk på taleaktiveringsknappen på rattet
 • Si «angi destinasjon»
 • Si adressen høyt
 • Navigasjonssystemet vil umiddelbart bekrefte destinasjonen, og du kan korrigere det hvis det er galt
 • Hvis destinasjonen er riktig, si ja
 • Hvis det er feil, si nei eller gjør de nødvendige endringene.
 • Etter å ha sagt ja eller korrigert destinasjonen, vil COMAND-navigasjonssystemet fortelle og vise veibeskrivelser for å hjelpe deg med å lede deg dit du skal.

Hva er noen av de vanlige Mercedes COMAND-problemene?

Som alle andre kjøretøys systemer opplever Mercedes COMAND-systemet også noen problemer. Noen av de vanlige Mercedes-Benz-problemene inkluderer lydport som tømmer bilens batteri, COMAND-systemet slår seg av uberegnelig, COMAND-enheten slås ikke på, COMAND-skjermen slås av automatisk og en defekt kontrollknapp.

  Porsche mot Mercedes: Pålitelighet

Hvis du merker et av disse problemene på COMAND-systemet ditt, betyr dette at du har et problem, og du må besøke en mekaniker. Få den reparert så snart som mulig for å unngå ulemper. Før du tar bilen til en mekaniker, kan du prøve å tilbakestille og se om problemet forsvinner.

Har alle Mercedes-Benz-modeller et COMAND-system?

Ja, det gjør de. COMAND-systemet i Mercedes varierer imidlertid fra modell til modell. Den billigste Mercedes-modellen (A-klasse) har det mest grunnleggende COMAND-systemet, mens GLS har det mest avanserte COMAND-systemet. Du kan imidlertid oppgradere alle Mercedes-modeller med et mer avansert COMAND-system.

Hold deg oppdatert

Nå som du vet hvordan du oppdaterer Mercedes-Benz COMAND firmware, ikke nøl med å oppdatere programvaren i bilen din. Det er alltid en god idé å ta bilen til en Mercedes-forhandler og få den oppdatert, i stedet for å utsette. Hvis du uansett er inne på servicevedlikehold, kan det hende at Benz-forhandleren ikke belaster deg for denne tjenesten.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter