Vanlige problemer med BMW m340i

BMW m340i problemer & feil

BMW m340i er en kompakt executive bil med mange fremragende funksjoner, avansert teknologi og utmerket ytelse. Men som forventet kommer denne luksuriøse sedanen fra BMW også med massevis av vanlige problemer som brukerne bør være klare til å håndtere. Men hva er de vanlige problemene med BMW m340i?

Vanlige problemer med BMW m340i er motor stalling, kjølevæske tap, elektriske problemer, dårlige VANOS Solenoids, feil drivstoff trykk, feil setebelte montering, feil oksygen sensor, og feil ventil dekke pakning. Til tross for flere problemer er m340i utstyrt med en pålitelig motor.

Hva er de vanlige problemene med BMW m340i?

Motor stalling

Et av de første problemene som BMW m340i brukere bør være klar til å møte er motor stalling. Tegn på en stalling motor er en dårlig kjølevæske sensor, mangel på drivstoff, og en død generator. Noen av tingene som gjør BMW m340is motor stall er et dårlig drivstoffsystem, feil tenningssystem, og dårlig luftinntakssystem.

Så hvis bilmotoren din stopper, kan du få en profesjonell mekaniker til å inspisere den og løse problemet.

Elektriske problemer

Elektriske problemer er vanlige i BMW m340i xDrive. Til tross for flere elektriske problemer, er forbindelsen mellom 48-voltsbatteriet og startgeneratoren det viktigste elektriske problemet. Denne tilkoblingen kan ha gjennomgått en feil montering, noe som kan føre til økt elektrisk motstand ved tilkoblingene.

Den gode nyheten er at BMW tilbakekalte bilene med dette problemet, og de ble fikset gratis. Så hvis du kjøper en brukt BMW m430i, må du sørge for at eieren løste dette problemet hvis det hadde en.

Feil ventildeksel pakning

Ventildekselpakningen blir feil eller dårlig på grunn av den billige gummien den følger med. Derfor, etter at BMW m340i dekker minst 70,000 miles, bør du begynne å inspisere ventildekselet som det vil bryte ned og begynne å lekke olje.

  Vanlige problemer med Skoda Kodiaq

En av hovedårsakene til at gummiventildekselets pakning slites ut raskere, skyldes den konstante oppvarmingen og kjølingen den opplever. Noen av tegnene på en dårlig ventildekselpakning er lavt motoroljelys, brennende oljelukt og røyk fra ventildekselområdet. Løs dette problemet ved å bytte ut den dårlige ventildekselpakningen.

Tap av kjølevæske

Et annet vanlig problem med BMW m340i modeller er kjølevæske tap. Brukere og mekanikk har imidlertid ikke funnet årsaken til tap av kjølevæske. Dette er fordi de fleste BMW m340is med dette problemet ikke har vannpumpe problemer, en sprukket slange, eller en defekt radiator. 

Likevel er tegn på kjølevæsketap overopphetingsmotor, kjølevæsketap, synlige lekkasjer og kjølevæske blandet med olje. Forsikre deg om at det er nok kjølevæske og løs det underliggende problemet for å unngå tap av kjølevæske.

Feil oksygensensor

 En defekt oksygensensor bør skiftes ut umiddelbart, da det kan føre til at bilen ikke består en utslippstest. Symptomer på en dårlig oksygensensor er misfiring, lav drivstoff kjørelengde, motor stalling, eller til og med grov tomgang. Bytt ut den dårlige oksygenbrenselsensoren for å løse problemet.

Dårlige VANOS-spoler 

Dette er et vanlig problem for BMW-drivere med en moderne turbo BMW-motor. Dette problemet har eksistert siden 1992, og det kan også bli funnet i de nyeste B58-motorene som m340i. VANOS mislykkes vanligvis på BMWs , og de er noe enkle å fikse.

Imidlertid er VANOS Solenoids på B58 plassert ved siden av tidskjeden, på baksiden av motoren. Så å løse dette problemet er noe utfordrende. Noen av tegnene på dårlige VANOS Solenoids er grov tomgang, strømtap, dårlig drivstoffeffektivitet og VANOS-feilkoder. Løs dette problemet ved å erstatte de dårlige VANOS Solenoids. 

  Beste BMW-motorolje

Feil drivstofftrykksensor

Dette er en annen viktig del å se etter på BMW m340i som du dekker mer enn 80,000 miles. En dårlig drivstofftrykksensor vil føre til en sviktende drivstofftemperatur, sjekke motorlyset tennes, dårlig ytelse og motorens misfire. Skift ut drivstofftrykksensoren i tide for å unngå slike problemer.

Feil montering av sikkerhetsbelte

Dette er en produsentfeil. Noen biler som hadde dette problemet ble tilbakekalt og fikset. Bolten som fester sikkerhetsbelteenheten til rammen ble ikke strammet etter behov. Forsikre deg om at dette problemet ble løst hvis du ønsker å kjøpe en brukt BMW m340i.

FAQ

Er BMW m340i pålitelig?

I henhold til BMW-standarder er BMW m340i en pålitelig bil. Men når du sammenligner det med de fleste av konkurrentene fra Mercedes-Benz og Audi, vil du oppdage at det er mindre pålitelig. Likevel gir de fleste pålitelighetsbyråer det en vurdering på litt over gjennomsnittet, noe som er bedre enn de fleste BMWs.

Er det dyrt å vedlikeholde en BMW m340i?

Mens BMW m340i er billigere å vedlikeholde enn en BMW x1, er det fortsatt dyrere å vedlikeholde. Dessuten er det en av de billigste BMWs å vedlikeholde sammenlignet med BMW 7-serien, 5-serien og 1-serien. BMW m340i er dyrere å vedlikeholde som BMW deler og tjenester er også dyrt. 

Hva er den høye kjørelengden for BMW m340i?

Siden BMW m340i har vært på markedet i mindre enn 5 år, er det ganske utfordrende å vite sin høye kjørelengde. Men når vi sammenligner det med andre BMW 3-serie modeller, er det sannsynlig at den høye kjørelengden for BMW m340i vil være mellom 100k og 150k miles. Så hvis du vil kjøpe en pålitelig brukt m340i, bør du vurdere en med mindre enn 100 000 miles.

  Vanlige problemer med Porsche 718 Boxster T

Etter hvor mange miles begynner BMW m340i å ha problemer?

Som de fleste BMW 3-serien, BMW m340i begynner å ha mindre problemer når den klokker over 30,000 miles. Ting som tennplugger og tennspoler er de første som blir byttet ut eller reparert. På den annen side begynner alvorlige problemer å dukke opp når bilen klokker over 100.000 miles.

Hvor pålitelig er BMW B58-motoren?

Ja, BMW B58 er blant de mest pålitelige BMW-motorene på markedet. Derfor bruker selv pålitelige biler fra Toyota, for eksempel Toyota Supra, B58 3,0-liters turbomotor. Bortsett fra å være pålitelig, er denne motoren også kraftig og holdbar.

Konklusjon

Nå som du vet noen av de vanlige problemene som BMW m340i står overfor, bør det ikke være så vanskelig å opprettholde denne bilen. De fleste problemene nevnt ovenfor er enkle å unngå så lenge bilen er godt vedlikeholdt.

Alt i alt er BMW m340i en fin kompakt executive bil med mange avanserte funksjoner. Det er også komfortabelt, luksuriøst og yter utmerket.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter