Vanlige problemer med Audi S5

Audi S5 problemer & feil

Den Audi S5 er laget for folk som foretrekker både stil og substans fordi den er slank, stilig, men også dynamisk og rask. S5 er en ekte luksusbil, og den klarer å bygge bro mellom den relativt dempede Audi A5 og den altfor aggressive Audi RS5. S5 kan gjøre både upretensiøs luksus cruising og raske 0-60mph ganger , noe som gjør det til en veldig god pakke.

Når det gjelder pålitelighet, ser S5 ut til å holde seg pent, i det minste gjør de nyere modellene det. Tidligere modeller er nå mer enn 15 år gamle, noe som betyr at hvis de ikke ble opprettholdt tilstrekkelig, kommer de til å lide. Det er derfor mange av disse på 2. markedet har svekket seg mye.

De vanligste Audi S5-problemene er knyttet til motoren, overføringen, kjøretøyets hastighetssensor, utstyret og noen ganger til og med elektronikken.  Noen av disse problemene som elektriske problemer kan enkelt løses via en programvareoppdatering, mens andre som problemene knyttet til motoren er litt vanskeligere å fikse.

Alt i alt er Audi S5 en anstendig pålitelig bil, men bare hvis du opprettholder den. Nyere Audi S5-modeller er mye mer pålitelige, men du kan også nyte en eldre S5 hvis du klarer å finne en i anstendig stand.

Audi S5 – Motor problemer

Eldre Audi S5-modeller som bruker 4.2L naturlig aspirert  V8-motor lider av et karbonoppbyggingsproblem. Karbonavsetninger dannes på toppen av inntaksmanifolden og må rengjøres nå og da, ellers vil motoren lide. Nyere S5-modeller som bruker 3.0L turbo V6 er kjent for å lide av problemer relatert til tennspoler.

  Vanlige problemer med Peugeot 107

Dette kommer ikke som noen overraskelse da mange VAG Audi-motorer er kjent for å lide av tenningsspolerelaterte problemer. Dette betyr at spar plug problemer kan også oppstå etter hvert. Den enkleste måten å løse begge disse på er å erstatte alle defekte komponenter med nye fordi det har en tendens til å løse problemet i den lange run.

Audi S5 – Overføring problemer

Eldre S5-modeller er tilgjengelige med enten en automatisk eller til og med en manuell girkasse, men de fleste valgte automatisk. Nyere S5-modeller kommer utelukkende med Audis trofaste S-Tronic-girkasse, men det virker som S-Tronic lider av problemer mens de er sammenkoblet med V6 mer enn det vanligvis gjør.

De fleste overføringsproblemer er imidlertid ikke altfor alvorlige, noe som betyr at de påvirker kvaliteten på kjøreopplevelsen mer enn de gjør mekanikken. Dette betyr at du sannsynligvis vil føle overføringen være lat, nølende, jittery eller noen ganger til og med treg til å svare.

Audi S5 – Kjøretøy hastighet sensor problemer

Problemer knyttet til avanserte aktive førerassistansesystemer er relativt vanlige med S5, og noen av dem er verre enn andre. Mange eiere har klaget over S5 som lider av altfor påtrengende kjørefelt holde hjelpesystemer som har en tendens til å presse deg inn i banen i motsetning til å veilede deg på en tryggere og forutsigbar måte.

Noen få eiere har til og med klaget over at bilen registrerte hindringer som rett og slett ikke var der når bilen, selv om de ikke var det. Dette resulterte i noen få av disse tilfeldig bremsing uten noen advarsler overhodet.

  Problemer med clutchen på Skoda Kamiq

Audi S5 – Utstyr problemer

Den Audi S5 er en bil full av teknologi og funksjoner, men noen av disse funksjonene er mer utsatt for å bryte enn andre. For eksempel er takluken som finnes på moderne S5- og A5-modeller kjent for å sitte fast, og noen eiere har til og med klaget over soltaket som knuses mens du kjører.

Videre er S5 også tilgjengelig som kabriolet, og alle er klar over at en soft-top konvertibel topp er kjent for å bryte fra tid til annen.  Andre utstyrsproblemer inkluderer knirking i interiøret og potensielle rattles, selv ved lav kjørelengde biler.

Audi S5 – Elektriske problemer

Den vanligste Audi S5 elektrisk problemet er relatert til infotainment systemet som er kjent for å glitche ut eller helt slå seg av. Ryggekameraet er også noen ganger kjent for å mislykkes, noe som betyr at omstart av det skal løse problemet.

Uansett hvilket programvareproblem det er, er det beste du kan gjøre å starte det på nytt eller til og med tilbakestille det hvis det er mulig. Hvis ingen av disse løser problemet, kan du prøve å oppdatere det.  Hvis dette ikke løser problemet, skyldes det sannsynligvis maskinvarerelaterte problemer.

Delen Vanlige spørsmål

Er Audi S5 en sportsbil?

Den Audi S5 kan betraktes som en sportsbil, men det er først og fremst en luksusbil, og det er tydelig i det øyeblikket du går inn i den.  S5 Coupe føles sannsynligvis som den mest sporty S5-modellen du kan få mens Sportback 4-dørsversjonen føles lik, men ikke så fokusert.

Den konvertible S5 føles også sporty, men på en soft-t op-cruiser type måte.  Hvis du er noen som har never driven en ekte sportsbil, vil S5 føles som den mest sporty bilen du noen gang har kjørt. Men hvis du er vant til å kjøre en sportsbil, vil S5 føles som en komfortabel luksusbil med en sporty kant.

  Varmeproblemer i Kia EV6

Hvilken Audi S5 er best?

Den beste Audi S5 er den nyeste 2022-modellen, og det er åpenbart fordi den ser bedre ut enn pre-facelift 2 andre generasjon S5 og er også mer pålitelig. Eldre 4.2L V8 S5-modeller er de sprøeste S5-modellene ennå, men de er litt for gamle og er virkelig drivstoff ineffektive.

Alle S5-modeller er gode, men den nyeste 2022 model er den desidert beste ennå.

Er Audi S5 en god familiebil?

Audi S5 er faktisk en flott familiebil fordi den er romslig, komfortabel og trygg.  Den sporty kanten du får med S5 er ikke for aggressiv, noe som betyr at den balanserer å være både en luksus cruiser og en sportsbil veldig bra.

Sportback 4-dørsversjonen av S5 er utvilsomt den beste versjonen du kan få mens coupe og konvertible modeller også er gode hvis family har opptil to babytopper.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter