Vanlige problemer med Audi SQ5

Vanlige problemer med Audi SQ5

Den Audi SQ5 er ytelsesversjonen av kompakt Audi luksus familie SUV, Q5. SQ5 skiller seg fra den vanlige Audi Q5 fordi den får en større, kraftigere motor, stivnet opp suspensjon, større bremser, et par to eksosrør, og masse spesielle utvendige og innvendige innslag som Alcantara, sportsseter og mørklagte / aluminium / karbonfiber trim stykker.

SQ5 er den aller øverste enden av Audi Q5 katalogen, men Q5 fikk aldri full RS behandling som betyr at den ikke kan konkurrere med top-of-the-line AMG GLC modeller eller top-of-the-line BMW M X3 modeller. Uansett er SQ5 en virkelig flott allroundbil som ser ut til å holde seg veldig bra når det gjelder pålitelighet.

De vanligste SQ5-problemene er relatert til elektronikk, kropp og trim, motoren, overføringen og suspensjonen. SQ5 kan være en veldig dyr SUV, men den kommer ikke med avanserte V8-motorer, noe som betyr at det ikke er så dyrt å kjøre som  GLC 63 AMG er.

Alt i alt er SQ5 en flott all-around bil, og mange anser det for å være ikke bare den beste Audi SUV, men også den beste nåværende Audi-modellen der ute. Uansett hvordan du ser på det, leverer SQ5 fordi det er luksuriøst, raskt, stilig, fylt med teknologi, trygt og veldig praktisk.

Audi SQ5 – Elektriske problemer

De vanligste elektriske problemene i Audi SQ5 er forbundet med vannpumpen som har en tendens til å mislykkes noen ganger i løpet av SQ5s levetid. Mange kunder mener at vannpumper er et sårt punkt i mange VAG-produkter, og at disse vanligvis er relatert til et elektrisk problem av noe slag.  Bilen opplever også problemer med førerassistansesystemer.

Disse inkluderer adaptive cruise control problemer, auto-bremsing problemer, lane avgang advarsel problemer, kollisjon prediksjon systemer, vindu regulator problemer, og potensielle problemer med skjermer og infotainment system.

  Vanlige problemer med Fiat Uno

Audi SQ5 – Kropp og trim problemer

Enda eldre Audi SQ5-modeller kommer med panoramiske takluker i full lengde som er kjent for å forårsake noen få problemer i løpet av bilens levetid. For det første er avløpene rundt takluken kjent for å bli tilstoppet, noe som resulterer i at vann kommer inn i hytta.  Eldre SQ5s er kjent for å lide av for tidlig utslitt skinn og virkelig skrapete plastinteriør trim stykker.

Noen eiere uttalte til og med at deres eldre SQ5-modeller opplevde rust under bilen, noe som ikke er noe noen ønsker. Til slutt er SQ5-modeller kjent for å gå gjennom dekk som nobody virksomhet fordi bilen kommer med brede seksjonsdekk med store diametre som er kjent for å koste mye penger å erstatte også.

Audi SQ5 – Motor problemer

Den Audi SQ5 og mange andre Audi Q5 modeller er kjent for å konsumere altfor mye olje som kan forårsake motorproblemer på grunn av ikke å vite tilstrekkelig tid til å erstatte oljen.  SQ5 og andre Q5-modeller opplever også problemer med start/stopp-systemet som til og med kan forårsake problemer med startmotoren og generatoren.

Lekkende drivstoffpumper er også en relativt vanlig forekomst med eldre SQ5-modeller, mens nyere er mye bedre.  Noen SQ5-modeller var til og med en del av noen få tilbakekallinger forårsaket av lekke drivstoffpumper. Problemer som disse kan ende katastrofalt i tilfelle brann, men det er ikke mange av disse som endte opp på den måten.

Audi SQ5 – Transmission problemer

 SQ5 kommer med en automatisk girkasse utelukkende, mens Q5-modeller på lavere nivå var tilgjengelige med en håndbok før andre generasjon av Q5 kom ut.  De vanligste overføringsproblemene som plager SQ5 er forbundet med at boksen er nølende, lat eller til og med avgir slipelyder under skift.

  Vanlige problemer med Porsche 718 Boxster S

Solenoid problemer og clutch problemer er også en ting med eldre SQ5 modeller også. Alt i alt må du bytte  transmisjonsolje i henhold til brukerhåndboken og prøve å være forsiktig mens du skifter girene.

Audi SQ5 – Suspensjon problemer

Den Audi SQ5 er en tung SUV samtidig som det er en dynamisk SUV som betyr at suspensjonen har til oppgave å bekjempe Q5s heft uten at bilen ruller for mye.  De vanligste SQ5-problemene er relatert til fjærene, sjokket enbsorber, styrestenger, øvre og nedre kontrollarmer og hjullagre.

Mange av disse er unnværlige og bør byttes ut i løpet av bilens levetid, men hvis du er forsiktig med bilen, kan du i det minste unngå å gjøre det i noen år.

Delen Vanlige spørsmål

Er Audi SQ5 et godt kjøp?

Den Audi SQ5 er et flott kjøp fordi det er praktisk, kraftig, komfortabelt, luksuriøst og ønskelig. Det er en flott familiebil fordi den tilbyr mye plass i begge rader med sitteplasser og fordi den tilbyr en relativt stor bagasjerom. Den er stor nok til å føles betydelig bak rattet, men ikke altfor så å føle seg som en buss.

Den SQ5 virkelig er en av de beste alt-i-ett-pakke biler Audi gjør, spesielt hvis du elsker diesel og du får deg en diesel SQ5 som også tilbyrstor økonomi. Det er veldig vanskelig å ikke anbefale SQ5, og det er lett å se hvorfor.

  Problemer med klimaanlegget i Fiat 500L

Gjør Audi diesel Audi SQ5?

Den Audi SQ5 er den aller første Audi S-modellen som drives av en diesel som kan sees på to forskjellige måter. Noen tror at dette er kjetåen og at gudene til ytelsesbiler vil straffe Audi for å ha fornemmet et slikt ikonisk brev i Audi-familien.

På den annen side gir en diesel SQ5 faktisk mye mening for de som foretrekker dieselmotorer, og det er mange som gjør det. Årsaken er fordi dieselmotorer er mye mer økonomiske , og de tilbyr store mengder dreiemoment som får bilen til å føles som en tank bak rattet.

Hvor lenge kan Audi SQ5 vare?

SQ5 kan vare noen hundre tusen miles uten å trenge store overhalinger hvis alt går etter planen. SQ5 er ikke en billig bil å kjøre, og det er ikke en bil som vil kjøre perfekt etter en stund, men det betyr ikke at man må slutte å vedlikeholdeden når det skjer.

SQ5 er som alle andre avanserte tyske luksusbiler på en måte som den trenger riktig vedlikehold. Hvis duikke gjør det, vil bilen vare veldig lenge, hvis du ikke gjør det, vil bilen falle fra hverandre.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter