Er Audi A7 en god bil?

Er Audi A7 en god bil?

Den Audi A7 er en 4-dørs kupé basert på A6 chassis og made å konkurrere med slike som Mercedes CLS og BMW 6-serien Grand Coupe. A7 er designet for folk som ønsker en komfortabel og praktisk sedan, men også ønsker noe litt mer interessant og iøynefallende. Er Audi A7 en god bil?

Den Audi A7 er faktisk en veldig god bil fordi det tilbyr ganske mange fordeler og lite eller ingen ulemper. For det første er A7-motorpaletten flott, bilen ser bra ut, den kjører veldig bra, den er relativt pålitelig og praktisk, og eldre A7-modeller representerer nå ganske god verdi på2-nd hand-markedet.  Det kan være litt for stort for noen mennesker, og ytelsesentusiaster kan synes det er litt kjedelig.

Imidlertid var formålet med A7 aldri å være kompakt eller sporty fordi Audi tilbyr mange modeller som passer dette gapet, spesielt Audi A5 Sportback som også er en 4-dørs kupé, men en mye mindre. A7 er først og fremst designet for langdistanse cruising, og det er vanskelig å argumentere for at A7 ikke gjør det uten problemer.

Som sådan er A7 en god bil fordi den kombinerer alle fordelene du får fra en A6 sedan med en mer stilig kupé eksteriør. Det har kanskje ikke så mye hodeplass i baksetene, men det gjør opp for det med en større og mer praktisk hatchback-koffert.

Audi A7 – Drivverket

A7 er tilgjengelig med noen få bensin og ganske mange dieselalternativer. De vanligste A7 bensinmotorer er 3.0 TFSI V6 motorer med rundt 300hp-350hp, men Audi tilbyr også A7 med en mindre 4-sylinder 2.0L TFSI motor som tilbyr opptil 250hp.  S7 kommer med en 3.0L V6 med 444hp mens range-topping RS7 får en 4.0L turbocharged V8 med 603hp.

  Vanlige problemer med Audi Q8

Dieselmotorer starter med den velkjente 3.0L TDI 6-sylindrede motoren som skyver ut mellom 204hp og 355hp i S7 dieselmodellen.  Audi inkorporerer også mildhybridteknologi i de fleste av sine A7-motorer i disse dager for å forbedre bilens effektivitet. A7 leveres med enten en S-Tronic DSG girkasse eller en 8-trinns Tiptronic for modeller med høyt dreiemoment.

A7-modeller på startnivå er forhjulsdrift, mens avanserte modeller leveres med Audis ikoniske Quattro AWD-system som er tilgjengelig som et alternativ på alle A7-varianter. Diesel A7-modeller er de desidert mest effektive som kan skryte av opptil 55MPG mens bensinmotorer kan gjøre 35MPG.

Audi A7 – Design og chassis

Når det gjelder design, A7 er høyt ansett som en av, om ikke den best utseende Audi sedan det er. A7 er basert på A6-plattformen, men er mye slankere takket være en bredere holdning og en skrånende coupe taklinje. Bilen får også rammeløse dører som er en nødvendighet for enhver kupé i disse dager.  Interiøret i A7 er nesten det samme som i A6, noe som betyr at det er et veldig hyggelig sted å være.

Fjærings- og chassisjusteringen til A7 er skreddersydd nesten utelukkende mot komfort, bortsett fra RS7 som føles mye mer dynamisk. Uansett er alle A7-modeller myke, polstrede og veldig komfortable.

Audi A7 – Pålitelighet og vanlige problemer

A7 er mer eller mindre så pålitelig som A6 er, noe som betyr at den kan være pålitelig og pålitelig, men bare hvis du opprettholder den godt nok. Disse bilene er komplekse og har alle slags funksjoner for både å holde deg trygg og holde deg underholdt.

  Vanlige problemer med Audi RSQ8

De vanligste Audi A7 problemer er knyttet til motoren, overføring, olje lekkasjer / forbruk, differensial, og potensielt ikke-motor elektronikk.

Audi A7 – Verdi og praktisk

A7 koster ganske mye mer penger enn A6, men det kommer med visse funksjoner som du bare kan få som valgfritt utstyr på A6. Hvis du elsker måten A7 ser ut, og du tror at A6 ikke kan matche A7 når det gjelder styling, er det fornuftig å vurdere en A7 over A6.

Praktiskmessig mangler A7 litt hodeplass i baksetene sammenlignet med A6 på grunn av den skrånende taklinjen, men det gjør opp for det med en hatchback-koffert som øker den totale bagasjerommet og tilgjengeligheten ganske mye.

Delen Vanlige spørsmål

Er det fornuftig å oppgradere til Audi A7 fra Audi A6?

Det kommer an på hva du verdsetter mest. Realiteten er at du virkelig ikke får noe annet enn stylingen hvis du går for A7 over A6. Jada, A7 får en mer praktisk koffert, men det gjør ikke mye forskjell fordi A6-stammen allerede er stor nok, og du kommer sjelden til å mangle plass.

Hvor A7 potensielt kan være en dealbreaker skyldes den skrånende taklinjen og den tilgjengelige takhøyden i baksetene. Derfor er A7 ikke en vanlig chauffeu rbil mens A6 er. Alt i alt, hvis du virkelig elsker stylingen og du ikke har noe imot baksetekompromisset, er det fornuftig å oppgradere til A7.

  Polestar vs Audi pålitelighet - som er bedre?

Er Audi A7 dyrt å vedlikeholde?

Den Audi A7 er faktisk en dyr bil å vedlikeholde, men alle biler fra dette segmentet er. Det kommer med territoriet, da du ikke kan kjøpe et avansert stykke teknologi uten å bli stadig husket om alle potensielle kostnader som følger med det.

Selv om A7 koster ganske mye å vedlikeholde, er forskjellene mellom Mercedes CLS og BMW 6-serien ubetydelige. Noen kilder oppgir at A7 kan koste deg rundt $ 8,000 – $ 10,000 i vedlikeholdskostnader i løpet av de første 10 årene.

Hvor lenge kan en Audi A7 vare?

Audi A7 skal kunne vare minst 200,000 miles uten å trenge store overhalinger. Imidlertid gir disse tallene bare mening hvis du opprettholder bilen godt nok.  Det er veldig vanskelig å forutsi hvor lenge en bil kan vare, men hvis du gjør ditt beste og holder A7 i god stand, bør 200.000 miles eller 10-15 års bruk være mer eller mindre garantert hvis bilen er bygget godt nok.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter