Vanlige problemer med BMW 420d

BMW 420d

BMW 420d er en elegant og velfungerende kompakt luksusbil. Den kommer i karosseriformene coupé, kabriolet og liftback. Så brukerne har en rekke alternativer å velge mellom. Men hva er de vanligste problemene med BMW 420d?

Vanlige problemer med BMW 420d er tilstoppede DPF- og EGR-ventiler, defekte EGR-kjølere, problemer med veivakselposisjonssensoren og for tidlig veivsvikt. I tillegg har andre eiere rapportert om problemer med justerbar bakhjulsoppheng, lekkasjer i EGR-systemet, problemer med automatgiret og defekte klimaanlegg.

Hva er de vanligste problemene med BMW 420d?

Tett EGR-ventil

Dette er et stort problem for BMW 420d-eiere. Mange eiere har klaget over at EGR-ventilene deres er tette, noe som fører til tap av kraft, høyt drivstofforbruk og at motoren kan stoppe på tomgang. Merk at dette problemet normalt skyldes en bil som kjøres over korte avstander.

For å løse dette problemet bør du få EGR-ventilene kontrollert og rengjort om nødvendig. Men hvis de er skadet, bør de skiftes ut. Dessuten må føreren kjøre lange avstander for å unngå dette problemet.

EGR-systemet lekker

Dette problemet er vanlig i BMW 420d-modellene fra 2014 til 2018. Det tvang produsenten til å tilbakekalle de berørte bilene, og problemet ble løst. Eiere opplyste at et uoppdaget EGR-system lekker og kan føre til termisk aktivitet i innsugningsmanifolden.

Den gode nyheten er at de berørte bilene ble tilbakekalt og problemet ble løst. Problemet ble løst ved at motorstyringskontrollenheten ble programmert med bedre programvare med den nyeste OBD-funksjonaliteten.

Tette DPF-filter

I tillegg til tilstoppede EGR-ventiler har eiere også klaget på tilstoppede DPF-filter. Tette DPF-filtre fører til dårlig ytelse og høyt drivstofforbruk. For å løse dette problemet må eieren rengjøre de tette filtrene eller erstatte dem med nye hvis de er skadet.

  Vanlige problemer med Audi RS e-Tron GT

Defekt EGR-kjøler

Et annet problem som har fått BMW til å tilbakekalle noen av de berørte bilene, er at EGR-kjøleren er defekt. Dette kan føre til skader på innsugningsmanifolden og til og med forårsake brann. Det er likevel enkelt å løse dette problemet ved å bytte ut den defekte EGR-kjøleren. Dessuten tilbakekalte produsenten de berørte bilene (2013 til 2014 BMW 4-serie modellår), og problemet ble løst.

Problemer med automatgirkassen

Selv om automatgirkassen i BMW 420d ikke har noen vanlige problemer, er den svært følsom og krever regelmessige olje- og filterskift. Så hvis du ikke tar godt vare på bilen din, kan den utvikle girkasseproblemer som rykk og nedgiring.

Problemer med veivakselposisjonssensoren

Dette problemet er vanlig i BMW 4-serie 2014 og 2018. Når sensoren svikter, kan den sende falske signaler eller til og med føre til at motoren går inn i «limp»-modus og begrenser effekten for å forhindre potensielle motorskader.

Dette problemet kan løses ved å oppdatere programvaren eller reparere VANOS-systemet og veivakselen.

Defekt justerbar fjæring bak

Selv om fjæringsproblemer ikke er veldig vanlige på BMW 420d, har noen eiere likevel rapportert om dem. Problemer med fjæringen er vanlig i modeller med elektronisk justerbar fjæring. Eiere kan likevel unngå fjæringsproblemer ved å ta godt vare på bilen.

Defekt klimaanlegg

Hvis klimaanlegget på din BMW 420d ikke blåser varm luft eller fungerer som det skal, kan det skyldes en defekt kompressor eller freonlekkasje. I noen tilfeller kan det også skyldes en defekt kompressorrem eller et skittent kupéfilter.

  Billigste måten å erstatte en BMW-nøkkel på?

For å løse dette problemet må du rengjøre det skitne kupéfilteret eller reparere eller skifte ut de berørte delene.

For tidlig veivfeil i motoren

Det er flere problemer som får motoren til å svikte for tidlig i BMW 420d. Noen av disse problemene inkluderer vannpumpesvikt, lekkasje i pakningen til oljefilterhuset, lekkasje i plastkjølingsdeler og lekkasje i ventildekselpakningen.

Hvis du løser disse problemene i tide, unngår du mange motorproblemer, for eksempel for tidlig veivfeil og mye mer.

FAQ

Er BMW 420d pålitelig?

Ja, BMW 420d er en ganske pålitelig bil. Imidlertid faller den under gjennomsnittet i de fleste pålitelighetsvurderinger. Dette er hovedsakelig på grunn av de mange problemene som eierne rapporterer om. I tillegg er det dyrt å vedlikeholde denne bilen, og det samme gjelder reservedelene.

Er det dyrt å vedlikeholde BMW 420d?

Det er ikke billig å vedlikeholde BMW 420d. Det er imidlertid litt dyrere enn å vedlikeholde andre BMW-serier som 5- og 6-serien. I gjennomsnitt må eieren regne med å bruke mellom 536 og 1800 dollar per år. I tillegg kan de også oppleve større serviceoppdrag som kan koste mellom 1 000 og 3 000 dollar ved et enkelt besøk på et verksted.

Hvor mange kilometer varer BMW 420d?

BMW lager noen av de mest holdbare og pålitelige luksusbilene på markedet. Selv om dette merket tidligere hadde et dårlig rykte for pålitelighet, har dette forbedret seg mye de siste årene. Dessuten er BMW 420d blant de mest pålitelige BMW-modellene på markedet. Med godt stell og vedlikehold bør denne bilen kunne kjøre mer enn 300 000 km.

  Vanlige Ford 2.3 EcoBoost problemer

Hva er den mest pålitelige BMW 420d-modellen?

BMW 420d er en av de mest pålitelige BMW-modellene på markedet. Når det er sagt, er ikke alle BMW 420d-modeller pålitelige. For eksempel er 2014 BMW 420d det minst pålitelige modellåret, mens 2021 og 2022 BMW 420d modellår er noen av de mest pålitelige i serien.

Hvilken BMW 4-serie er best?

Det kommer an på hva du er ute etter. Hvis du er ute etter en drivstoffeffektiv 4-serie med lite vedlikehold, er BMW 420d SE den beste. Men når det gjelder gode ytelser og eksepsjonell kjøring, er BMW 440i M Sport den beste. Til slutt er BMW 4-serie 420i Luxury den beste når det gjelder utstyr og komfort.

Konklusjon

BMW 420d er kanskje en elegant og velkjørende bil, men den har også flere problemer som eiere bør være oppmerksomme på. Noen av de viktigste problemene med denne modellen er tilstoppede EGR-ventiler og DPF, problemer med automatgirkassen, defekte klimaanlegg, lekkasjer i EGR-systemet og problemer med veivakselposisjonssensoren.

Alt i alt er BMW 420d fortsatt en pålitelig og holdbar bil. Med riktig stell og vedlikehold kan denne bilen vare i mer enn 200 000 km eller 15 år.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter