Vanlige problemer med BMW B48-motorer

BMW B48-motoren er en turboladet inline-fire bensinmotor som erstattet den eksepsjonelle BMW N20-motoren. Denne motoren har vært i produksjon fra 2014 til dags dato. Den første bilen med denne motoren var F56 Mini Hatch, som har vært montert i BMW-applikasjoner siden 2015.

I motsetning til BMW N20-motoren er BMW B48 litt mer pålitelig og holdbar. Imidlertid kommer det også med flere problemer som interesserte brukere bør vite om. Men hva er de vanlige problemene med BMW B48-motorene?

Vanlige problemer med BMW B48 motorer er kjølevæske tap, ventil dekke problemer, sviktende tennplugger, kjølesystem problemer, sviktende VANOS Solenoids, olje pan pakning problemer, og høy oljebruk. Men siden BMW B48-motoren ikke har vært på markedet lenge, har den ikke mange problemer som eldre motorer.

Hva er de vanlige problemene med BMW B48-motorer?

Tap av kjølevæske

Dette er det første problemet som BMW-sjåfører med B48-motoren skal være klare til å oppleve. Noen av tingene som forårsaker tap av kjølevæske er en skadet radiator, en svak radiatorhette og en dårlig hodepakning. Så hvis du har kjølevæsketap, bør du få mekanikeren til å sjekke disse delene og fikse dem for å avverge problemet.

Noen av tegnene på kjølevæskelekkasje er lekket kjølevæske under bilen din, dårlig gass kjørelengde, kjølevæske lekker inn i motoroljen, overoppheting av motoren og en søt aroma som kommer fra BMWs panser.

Problemer med ventildeksel

Dette er et annet problem som vil finne sted etter hvert som motoren eldes. Det mest beryktede ventildekselproblemet er lekkasje. Når ventildekselet slites ut eller sprekker, begynner det å lekke. Tegn på et sprukket eller lekkende ventildeksel er olje som renner nedover motorblokken og en brennende lukt som kommer fra under panseret.

  Jeep Renegade 1.6 diesel clutch problemer

Hvis bilen din har problemer med ventildekselet, bør du få mekanikeren til å ta seg av det raskt. Unnlatelse av å gjøre det kan føre til store problemer. 

Problemer med kjølesystemet

Bilens kjølesystem hjelper motoren til å fungere ved en optimal temperatur. Derfor, hvis en av kjølesystemdelene svikter, vil ikke motoren kjøre ved sin ideelle temperatur. Noen av tingene som forårsaker at kjølesystemet har problemer er en sviktende termostat, naturlig oppbygging eller rusk.

Symptomer på et sviktende kjølesystem er overoppheting av motoren, hvit eksosrøyk, kjølevæske av dårlig kvalitet, kjølevæskelekkasje, varsellamper, høy avlesning på temperaturmåleren og redusert gass kjørelengde. Løs det primære problemet for å fikse kjølesystemproblemet.  

Problemer med oljepannepakning

Hovedårsaken til svikt i oljepannepakningen er oljen fra pannen som faller på eksosmanifolden. Hvis du ikke løser dette problemet raskt, kan det ende opp med å påvirke andre deler, for eksempel oksygensensorene. Få mekanikeren til å løse dette problemet så raskt som mulig.

Sviktende tennplugger

Tennplugg og tennspolefeil er vanlig i BMW-modeller. Hvis din BMW B48-motor klokker over 30.000 miles, bør du holde et godt øye med tennpluggene. Disse erstattes vanligvis mellom 30.000 og 60.000 miles. Tvert imot bør tennspolene overvåkes mellom 40.000 og 90.000 miles.

Sviktende VANOS Solenoids

Hvis din BMW har klokket over 50.000 miles, bør du holde øye med VANOS Solenoids. Solenoider blir tilstoppet mellom 50.000 og 70.000 miles. Hovedårsaken til VANOS Solenoid problemer i BMW er sviktende O-ringer. Siden O-ringene er laget av gummi, kan de slites ut og brytes ned. 

  Peugeot 1.5 BlueHDI 130 problemer

Høyt oljeforbruk

BMW-motorer bruker ikke bare olje av høy kvalitet, men de bruker også mye olje sammenlignet med standardbiler. BMW B48-motoren er ikke et unntak. Derfor bør du være klar til å bruke litt mer på olje sammenlignet med standardbiler.

Faq

Er BMW B48-motoren pålitelig?

Ja, BMW B48-motoren er veldig pålitelig sammenlignet med lignende BMW-motorer. Så langt har den registrert færre problemer enn forgjengeren, «BMW N20» -motoren. Likevel, etter hvert som motoren legger på flere miles, kan brukerne fortsette å oppdage flere problemer og rapportere dem. Totalt sett er det en pålitelig motor med lave vedlikeholdskostnader.

Etter hvor mange miles begynner BMW b48-motoren å få problemer?

BMW B48-motoren vil begynne å få problemer så tidlig som 30.000 miles. Derfor er det viktig å følge BMWs anbefalte vedlikeholdstjeneste for å sikre at bilen din ikke utvikler problemer så tidlig som 50.000 miles. Noen av tingene du vil holde øye med er utslitte tennplugger og tennspoler.

Hvor lenge varer BMW b48-motoren?

BMW B48-motoren er en av de mest pålitelige BMW-motorene på markedet. Hvis det vedlikeholdes og tas vare på, kan det vare i mer enn 200.000 miles. Imidlertid vil de alvorligste problemene oppleves når bilen treffer over 150.000 miles. Sørg for å skifte olje, rotere dekk og skifte ut utslitt væske som anbefalt av BMW.

  BMW 216D Active Tourer problemer

Hvor mye kraft produserer BMW b48-motoren?

BMW B48-motorene produserer mellom 181 og 302 hestekrefter i lagerform. BMW 20i-versjonene produserer minst hestekrefter, mens 30i og 35i leverer flest hestekrefter. Merk at B48-motorene på 302 hk bruker en sterkere veiv, lagre og stempler med lavere kompresjonsforhold.

Tvert imot, dreiemomentet til BMW B48 varierer mellom 214 og 332 lb-ft. Tilsvarende har 20i-versjonene minst dreiemoment, mens 35i-versjonen har mest dreiemoment.

Hvilke BMWer er utstyrt med BMW B48-motoren?

BMW B48-motoren finnes vanligvis i BMW-modeller med sluttmerkenumrene 20i, 25i, 28i og 30i. Ikke desto mindre kan høyytelsesversjonen av BMW B48-motoren finnes i noen få 2019 + 35i-modeller. I tillegg kan denne motoren også finnes i noen Mini-modeller og Toyota Supra.

Konklusjon

BMW B48-motorene er noen av de mest pålitelige på markedet. Selv om de har sine problemer, er disse motorene langt mer holdbare enn sine forgjengere, for eksempel BMW N20-motoren. Hvis godt vedlikeholdt, kan BMW B489-motoren vare over 200.000 miles.

Et av de store problemene som BMW B48-brukere bør være klare til å håndtere, er kjølevæsketap og kjølesystemproblemer. Totalt sett er det en fin motor og litt billigere å vedlikeholde enn de fleste BMW-motorer.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter