Vanlige problemer med BMW e39

BMW e39

BMW E39 er en av de mest populære bilene på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Takket være det enestående utseendet, ytelsen og den hyggelige turen. Men som de fleste BMWer, BMW e39 kom også med flere problemer som brukeren har rapportert gjennom årene. Så, hva er de vanlige problemene med BMW E39?

Vanlige problemer med BMW E39 er kjølesystemfeil, Dual-Vanos-feil,  slange- og linjelekkasjer, LCD-skjermproblemer, svikt i strømpearmforinger og sviktende vindusregulatorer. Til tross for at den har flere problemer, er BMW E39 en av de mest pålitelige BMW 5-seriene som noensinne er bygget. 

Hva er de vanligste problemene med BMW e39?

Feil i kjølesystemet

De fleste BMW-modeller har problemer med kjølesystemet. BMW e39 er ikke et unntak, da den også opplever flere kjølesystemfeil. Noen av de vanligste BMW e39 kjølesystem problemer er vannpumpe og termostat feil. I noen tilfeller kan radiatoren også svikte.

Den beste måten å vite om kjølesystemet svikter, er ved å se etter «servicemotoren snart» -lyset som kommer på og sjekke temperaturmåleren. Hvis temperaturen er over sitt normale område, er dette en indikasjon på at kjølesystemet har et problem. Fest de sviktende delene for å fikse kjølesystemet.

Dual-Vanos-feil

BMW e39 leveres med M52-motoren som har et Dual-Vanos-system. Dette systemet styrer tidspunktet for eksos og inntak kamaksler. Noen av symptomene på Dual-Vanos-feil er grov tomgang, problemer med kaldstart, tap av strøm og en defekt aktuator.

Den beste måten å fikse en dårlig Dual-Vanos på  er å bytte ut hele enheten eller gjenoppbygge aktuatorene. Prosessen er imidlertid ganske tungvint og kostbar. 

  Vanlige problemer med Hyundai Kona

Problemer med LCD-skjermen

Et annet vanlig problem som BMW e39-modellbrukere opplever er LCD-skjermproblemer. LCD-skjermen på dashbordet på bilen er en viktig del, da den formidler kritisk informasjon som kjørelengde. I noen tilfeller kan datamaskinavlesningen slippe piksler og bli til et rot av tall og bokstaver.

Dette problemet skyldes vanligvis et dårlig bånd eller den innebygde datamaskinen. Hvis du merker et slikt problem, bør du få mekanikeren til å inspisere bilen din. Du bør også få ledningene og sikringen inspisert for å sikre at de fungerer som de skal.

Slange- og ledningslekkasjer

Dette problemet er vanlig i høyytelses e39 5-seriemodeller. Flere deler kan begynne å lekke etter en tid. Disse inkluderer oljeventildeksel, servostyringshull og andre linjer. Tegn på slange og ledninger som lekker er lekkasje av væsker, feilbranner, problemer med å styre og problemer med å håndtere bilen.

Ta bilen til mekanikeren og få den inspisert. Hvis slangen og linjene er skadet, bytt dem ut. Dessuten bør du også inspisere tennpluggene, da væsker og oljer kan forstyrre dem.

Sviktende vindusregulatorer

Når BMW e39 har lagt på seg over 100k miles, er det vanlig at vindusregulatorene svikter. Vindusregulatorene svikter normalt på grunn av slitasje eller alder. For å løse dette problemet må du bytte ut vindusregulatorene. Så før du kjøper en brukt BMW E39, bør du sjekke om vindusregulatorene er i god stand eller ikke.

Thrush arm bushings mislykkes

I likhet med tennpluggene og tennspolene, svikter også trostarmforingene tidlig i BMWer. Trykkarmsforingene bidrar til å kontrollere bevegelsen av fjæringen for en jevn overføring av energi og trykk fra bilens hjul til rammen. Merk at trykkarmforingene normalt mislykkes etter 40,000 XNUMX miles. Men med riktig vedlikehold kan de mislykkes etter 75.000 miles.

  Vanlige 4.6 Ford motorproblemer

Vanlige tegn på dårlige eller sviktende trøskearmforinger er det løse rattet, skranglelyder og klumping ved hard bremsing.

Faq

Er BMW E39 pålitelig?

Ja, BMW E39 er en av de mest pålitelige BMW 5-serie. De fleste BMW e39-modeller i markedet har klokket over 200.000 miles. Selv om den siste e39-modellen ble produsert for snart 20 år siden, er det fortsatt flere biler i god stand. Likevel er det ganske dyrt å vedlikeholde denne bilen.

BMW e39 er pålitelig på grunn av den eksepsjonelle og holdbare motorer som det fulgte med. Noen av motorene i denne modellen er 2,0-liters M52 straight-6 motor, 2,2-liters M54 straight-6 motor, og 3,5-liters M62 straight-6 motor.

Hvor lenge varer BMW E39?

BMW e39 kan vare over 200.000 miles. De fleste BMW e39-modeller er nå klassikere. Denne modellen er veldig holdbar og pålitelig. Med riktig pleie og vedlikehold kan BMW e39 5-serie gjøre over 250k miles.

Hvis du planlegger å anskaffe en BMW e39-bil, må du sørge for at den er godt vedlikeholdt for å unngå hyppige besøk til mekanikeren eller teknikeren.

Er det dyrt å vedlikeholde BMW e39?

BMW e39 kan være mer pålitelig enn de fleste BMW 5-serie modeller, men det er fortsatt dyrt å vedlikeholde. Og siden de fleste av disse modellene er gamle med over 150 000 miles, forventer å gjennomgå kostbart vedlikehold og reparasjoner. Men med riktig vedlikehold og omsorg kan du redusere kostnadene ved reparasjoner.

  Er det en 4-dørs BMW kabriolet?

Etter hvor mange miles begynner BMW E39 å ha problemer?

BMW E39 er en av de mest BMW 5-seriene på markedet. Hvis den er godt vedlikeholdt, kan denne bilen begynne å oppleve mindre problemer etter 80,000 XNUMX miles. Likevel bør brukerne være klare til å håndtere alvorlige problemer etter at bilen treffer over 150,000 XNUMX miles.

Hvilken motor er montert i BMW E39?

BMW e39 er utstyrt med M52-motor. M52 er en straight-6 DOHC bensinmotor som ble produsert mellom 1994 og 2000. BMW S52-motoren er høyytelsesvarianten av M52-motoren. Siden de fleste interne deler av BMW M52-motoren er skuddsikker, er det en sterk og holdbar motor som vil klokke over 200.000 miles. 

Konklusjon

Nå som du kjenner noen av de vanlige problemene som BMW e39-brukere står overfor, kan du planlegge når du forbereder deg på å skaffe deg en brukt BMW e39, som sakte har blitt en klassisk bil. Med riktig pleie og vedlikehold kan BMW e39 klokke over 150.000 miles uten å utføre større reparasjoner.

For å sikre at bilen varer lenger og går knirkefritt, må du følge BMWs anbefalte vedlikeholdsplan.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter