Vanlige problemer med BMW E46

BMW E46 problemer & feil

BMW E46 er kanskje ikke lenger i produksjon, men det er fortsatt en av BMWs mest ikoniske biler gjennom tidene. Laget mellom 1997 og 2006, ser denne bilen elegant og luksuriøs ut, og har utmerket håndtering. Imidlertid har den også flere problemer som brukere har kommet over under eierskapet. Men hva er noen av de vanlige problemene med BMW E46?

Vanlige problemer med BMW E46 inkluderer defekte bakre subframe mounts, lavere kontroll arm & bushings problemer, drivlinje problemer, overføring problemer, Vanos problemer, PCV feil, olje filter huset pakning svikt, sviktende kjølesystem, elektriske vinduer problemer, drivstoff pumpe problemer, slitte stasjonene flex plate, og mye mer. 

Hva er de vanlige problemene med BMW E46?

Nedre kontrollarmer og foringsproblemer

Dette er et av hovedproblemene som BMW E46 eiere med høy kjørelengde erfaring. Dette problemet kommer vanligvis opp etter at bilen treffer over 130 000 miles. Noen av tegnene på dårlige nedre kontrollarmer og foringer er klumpete eller raslende støy fra forsiden av styringen når du sykler over små støt eller grusveier. Skift ut de dårlige eller defekte nedre kontrollene og foringene.

Defekte underrammefester bak

Et annet vanlig problem med E46 er de defekte bakre underrammefestene. Etter å ha dekket flere miles, sprekker eller blir brakettene utslitte, noe som gjør at bilen skifter mens du er på farten. Dette er farlig og utrygt for føreren og beboerne i bilen. Bytt ut de dårlige underrammefestene bak.

PCV-feil og tilstopping

Dette problemet er vanlig i BMW E46 modeller med M54 og M52 6-sylinder motorer. PCV eller positiv veivhusventilasjon blir feil etter å ha blitt tilstoppet med lekket olje fra luftventilene. For å unngå ytterligere alvorlige motorproblemer, bør PCV byttes regelmessig .

  Er BMW M1 en superbil?

Problemer med drivverket

BMW E46 modeller med AWD-systemet har mange drivlinje problemer. Den vanligste er en total forakselfeil. Et annet vanlig drivverksproblem er den revne forakselen. Hvis du merker at din AWD BMW E46 har disse problemene, få dem løst umiddelbart. Dessuten er de ganske vanskelige å fikse.

Vanos problemer

BMW E46 modeller med doble Vanos motorer, som 320i, 325i, og 330i har mange Vanos problemer. De fleste av disse problemene er knyttet til  Vanos-selene, som forverres raskere. Et av de vanlige tegnene på en dårlig Vanos er et lavere RPM-område og høyere drivstofforbruk. Bytt ut den dårlige Vanos. 

Elektriske vinduer problemer

Hvis du ofte bruker de elektriske vinduene, vil de mislykkes etter en stund. Dette er på grunn av den billige plastbanen inne i remskiven som kabelen kjører. Det vil bli løs og ikke fungere effektivt. Bytt ut sporet for å løse problemet.

Svikt i oljefilterhuspakning

Dette er et vanlig problem på tvers av BMW-modeller. BMWs har svake motorpakninger som sprekker eller slites ut raskere og lekker olje. Oljefilterets boligpakning er ikke et unntak, da det også svikter etter en tid og begynner å lekke olje. Skift ut den dårlige oljefilterhuspakningen.

Problemer med overføring

Overføringsproblemer i BMW E46 er vanlige i M3-modellene. Dette er på grunn av den sekvensielle manuelle girkassen som de er utstyrt med. Den viktigste skyldige bak overføringsproblemene i denne modellen er den sviktende pumpen som aktiverer girendringene. Å løse dette problemet er ganske tungvint, og du må ta bilen til en profesjonell mekaniker.

  Hva er den beste BMW-serien?

Feil i drivstoffpumpen

Selv om dette problemet ikke er vanlig, det fortsatt oppstår i den gamle BMW E46. Så når bilen din treffer over 120 000 kilometer, bør du overvåke drivstoffpumpen nøye. Noen av tegnene på en dårlig drivstoffpumpe er strømtap, død motor, lavere drivstoffeffektivitet og vanskelige starter. Løs problemet ved å bytte ut den dårlige drivstoffpumpen. 

Sviktende kjølesystem 

Det er så mange ting som kan gå galt med BMW E46 kjølesystem. Hvis temperaturen er ekstremt høy, begynner du å oppleve de samme tegnene som en blåst hodepakning. Noen av de vanlige delene som svikter i kjølesystemet er termostaten, vannpumpen og ekspansjonspumpen. Skift ut de skadede delene.

FAQ

Er BMW E46 en pålitelig bil?

Hvis du snakker om pålitelighet når det gjelder brukte BMW-modeller, er BMW E46 det beste alternativet. Ikke bare er denne bilen pålitelig, men det er også morsomt å kjøre og ser elegant ut. Det er det beste alternativet for en person som ønsker å komme i gang med BMW. Totalt sett har den gjennomsnittlig pålitelighet, noe som er greit, men ikke bedre enn de fleste av konkurrentene.

Er det dyrt å vedlikeholde BMW E46?

Når du sammenligner kostnadene ved å opprettholde en BMW 46 med andre brukte BMWs, vil du oppdage at det er ganske billigere. Men hvis du sammenligner det med markedsgjennomsnittet, er BMW E46 fortsatt ganske kostbar å vedlikeholde. Likevel fungerer denne bilen fortsatt bra og vil vare lenger hvis den er godt vedlikeholdt. Så du må bruke mer enn gjennomsnittet for å holde denne sportskupéen på veien.

  Vanlige problemer med Citroën ë-Dispatch

Etter hvor mange miles begynner BMW E46 å ha problemer?

Det kommer an på hvor godt du vedlikeholder bilen. Du begynner å oppleve mindre problemer så tidlig som 50,000 miles. Men med riktig vedlikehold kan alvorlige problemer begynne å komme opp etter å ha truffet over 100,000 MILES. Og med riktig pleie og vedlikehold, bmw E46 vil gi deg mer enn 200,000 miles.

Hva er de vanligste problemene med BMW 3-serien?

BMW E46 er fjerde generasjon av BMW 3-serien. Denne serien har flere problemer, men de vanligste er oljelekkasjer, feil motorkjølesystem, problemer med halelampemontering og rattvibrasjoner under bremsing. Til tross for flere problemer, er BMW 3-serien en av de mest pålitelige BMW-seriene. 

Sammendrag

BMW E46 er en av de mest pålitelige og høy ytelse brukte BMW-modeller på markedet. Men som forventet har denne bilen også flere problemer som interesserte kjøpere bør vite om før de investerer i den. Likevel er de fleste problemene ikke alvorlige og kan lett håndteres eller unngås gjennom riktig pleie og vedlikehold.

Merk at noen brukte BMW E46 modellår er mer pålitelig eller med færre problemer enn andre modellår. Totalt sett blir BMW E46 sakte ikonisk, og den presterer fortsatt enestående.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter