Vanlige problemer med Citroën ë-Dispatch

Citroën ë-Dispatch/ë-Jumpy er en relativt romslig MPV/varebil for familien/bedriften som prøver å kombinere brukervennligheten til en mellomstor 9-seters varebil med en verden av elektriske biler.  Som sådan  prøver ë-Dispatch å imøtekomme dagens miljøly-conscious bedrifter  og enkeltpersoner som ønsker både en praktisk varebil og en som ikke forurenser miljøet.

Men før du bestemmer deg for å gå ut og kjøpe deg den nye ë-Dispatch/ë-Jumpy, må vi først snakke om pålitelighet.  For det første er ë-Jumpy/ë-Dispatch fortsatt en ganske ny bil,  noe som betyr at vi fortsatt ikke kan måle ordentlig om det er en pålitelig bil eller ikke.  Vi må vente noen år før vi kan gjøre en gyldig langsiktig vurdering.

Vær det som mulig, noen problemer  ser ut til å forårsake hodepine å eksistereing ë-Dispatch / ë-Jumpy eiere, og  de er knyttet  til bilens elektriske og ladesystem, bilens utstyr, problemer med kollisjonsputer, og problemer med den maksimale annonserte rekkevidde.

Alt i alt bør ë-Dispatch/ë-Jumpy være  en betydelig mer pålitelig bil sammenlignet med sin fetter med forbrenningsmotor, fordi elbiler i seg selv skal være mer pålitelige.  Uansett må vi vente noen år og se hvor godt ë-Dispatch gjør det,  da det fortsatt er altfor tidlig å si noe sikkert.

Citroën ë-Dispatch – Elektriske problemer

Det virker som om Citroën ë-Dispatch/ë-Jumpy lider av visse elektriske problemer knyttet til bilens drivlinje. Noen eiere har rapportert tilfeldige tap av kraft som har en tendens til å gå bort når du starter bilen på nytt. Andre har påpekt mange problemer med bilens infotainmentskjerm som ofte kan bli blank og fryse. Den samme historien gjelder ryggekameraet.

  Vanlige problemer med Audi TT

Andre problemer er relatert til bilens ladesituasjon, da det virker som utetemperatur kan spille en drastisk rolle i hvor mange miles du skal komme ut av laderen. Dessverre er dette ikke så sjeldent over hele verden av elbiler, men  ë-Dispatch/ë-Jumpy lider av disse problemene oftere enn mange andre biler fra dette segmentet.

Citroën ë-Dispatch – Utstyrsproblemer

Både eldre og nyere, både forbrenningsmotor og elektriske Citroën varebiler / MPVer har en tendens til å lide av ulike utstyrsrelaterte problemer. For det første er skyvedørene tilbøyelige til å gå i stykker, da låsen / fangsten kan gå i stykker, noe som vil gjøre det vanskelig å holde dørene åpne eller til og med lukke dem. Andre problemer inkluderer problemer med sentrallåsen , da ledninger og klips har en tendens til å være skjøre.

Sørg også for å være oppmerksom på bilens interiørkvalitet og hvor godt den takler overdreven slitasje. Ifølge noen få eiere kan A / C mislykkes, noe som betyr at du ikke vil kunne varme opp eller kjøle ned hytta når det er nødvendig. Alt i alt har disse problemene en tendens til å være små og enkle å fikse, men de er vanlige.

Citroën ë-Dispatch – Airbag problemer

Citroën  ë-Dispatch har blitt tilbakekalt sammen med mange andre moderne Citroën-modeller på grunn av kollisjonsputerelaterte problemer. Faktum er at Citroën har en tendens til å gjøre tilbakekallinger veldig ofte, og ë-Dispatch er også ofte en del av disse tilbakekallingene.   Vi må også nevne at ë-Dispatch også ble tilbakekalt på grunn av problems med bakhjulsopphenget.

  Vanlige Ford 2.0 EcoBoost problemer

For å vite om bilen din er berørt av disse tilbakekallingene eller ikke, bør du ringe forhandleren og spørre. Hvis bilen din er en del av en aktiv tilbakekalling, vil jeg sterkt anbefale å slå bilen inn til forhandleren, da disse tilbakekallingene pleier å være gratis. Hvis du savner dem, er sjansen stor for at Citroën ikke kommer til å betale deg for noen av reparasjonene.

Citroën ë-Dispatch – Problemer med rekkevidde

Det er verdt å nevne at dette ikke er et problem  i seg selv, da  maksimal rekkevidde for ë-Dispatch  kan endres av været, kjørestilen din og mange andre faktorer som er i spill med alle elbiler, ikke bare ë-Dispatch.  Imidlertid bør de fortsatt nevnes, da de effektivt forårsaker problemer, spesielt hvis du går for den mindre 50kWw-modellen som i beste fall kommer med en mye kortere rekkevidde på 170-180 km.

Men hvis du bor i et spesielt kaldt klima, kan din maksimale rekkevidde potensielt krympe til bare 100 km, noe som er ganske ingenting i forhold til hva du kan få fra visse biler. Hvis du også legger til mye vekt på toppen av ë-Dispatch i løpet av kaldt vær, kan rekkevidden din falle til under 100 km ved  full ladning, noe som er veldig dårlig.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe en Citroën ë-Dispatch?

Det avhenger av bruksscenariet ditt, og om du anser en elektrisk varebil som en verdig investering. Hvis du har en tendens til å kjøre kortere avstander i et bymiljø hver dag, og du har tilgang til en garasje med stikkontakt, er det fornuftig å kjøpe ë-Dispatch,  da elektriske varebiler kommer med alle slags fordeler som skattelettelser, billigere parkering og billigere driftskostnader generelt.

  Vanlige problemer med Porsche 718 Cayman

På den annen side, hvis du pleier å bruke varebilene dine til kommersielle formål, og hvis du vil gjøre langdistansereiser, er virkeligheten at en elektrisk varebil rett og slett ikke er den beste ideen. En dieselbil høres kanskje dårlig ut, men diesel er fortsatt best når det gjelder langdistanse nyttekjøretøy.

Er Citroën ë-Dispatch bedre enn e-SpaceTourer?

Citroën ë-Dispatch/ë-Jumpy er  det beste valget hvis du er ute etter en kommersiell / forretningsbil / MPV, mens e-SpaceTourer  er mer skreddersydd for personlig og familiebruk. Selv om disse er nesten identiske, er de designet for å utmerke seg på forskjellige områder. Uansett hvilken du ender opp med å gå for, kommer du imidlertid ikke til å gjøre en massiv feil, da de er veldig like på slutten av dagen.

Tilbyr Citroën fortsatt forbrenningsmotor Dispatch/Jumpy-modeller?

Ja, du kan fortsatt kjøpe en diesel eller en bensindrevet Dispatch / Jumpy-modell hvis du ønsker det. Det er verdt å nevne at begge disse er  betydelig billigere sammenlignet  med ë-Dispatch og  til og med er litt mer praktiske også.  Dessuten er alle disse tre nesten identiske.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter