Vanlige problemer med BMW iDrive

BMW iDrive er en av de mest eksepsjonelle funksjonene som finnes i BMWer. Denne funksjonen gjør bilen brukervennlig, da den setter alle hyttefunksjonene på ett sentralt sted. Men siden iDrive-systemet bruker mange elektroniske deler, kan mange ting gå galt. Så, hva er de vanlige problemene med BMW iDrive?

Vanlige problemer med BMW iDrive-systemet er iDrive-kontroller som svikter, iDriver-datamaskinen svikter, problemer med iDrive-satellittnavigasjonssystemet, utdatert programvare, fullstendig skjermblackout og klimakontrollproblemer. Den gode nyheten er at de fleste av disse problemene er enkle å fikse av en profesjonell mekaniker eller tekniker.

Hva er de vanligste problemene med BMW iDrive?

iDrive-kontrolleren svikter

BMW iDrive-kontrolleren er den sentrale betjeningsfunksjonen i midtkonsollen og leveres med en berøringsplate på overflaten. Disse delene blir lett defekte på grunn av rusk eller væsker som slippes av brukere i bilen. En vanlig feil på iDrive-kontrolleren er at knappen blir klebrig eller ikke klarer å snu.

Noen ganger kan knappen velge en funksjon som du ikke har autorisert den til. Hvis det er tilfelle, kan du åpne iDriver-kontrolleren og fjerne rusk. Men hvis problemet ikke er definert, kan det hende du må ta bilen til en profesjonell mekaniker for reparasjon.

iDrive-datamaskinen svikter

Et annet vanlig problem som  BMW  iDriver-brukere opplever, er at iDrive-datamaskinen svikter. Tegn på en sviktende iDriver-datamaskin er at navigasjonsenheten starter på nytt kontinuerlig, navigasjonsenheten fungerer ikke, iDrive-knapper og lys forblir på, iDrive fungerer på noen dager og ikke andre.

Andre vanlige tegn på en dårlig eller sviktende iDrive-datamaskin er LCD-skjermen som lager en intermitterende lyd, navigasjonsenheten tilbakestilles noen ganger og mye mer. I motsetning til iDrive-kontrolleren som du kan prøve å fikse, bør en sviktende eller dårlig iDrive-datamaskin løses av en profesjonell tekniker.

  Best brukt BMW SUV

problemer med iDrive satellittnavigasjonssystem

BMW-brukere har også rapportert iDrive satellittnavigasjonssystem for å ha problemer. Noen av problemene som satellittnavigasjonssystemet opplever er visningsproblemer, ikke i stand til å navigere, ikke godta eller løse ut CDer, og ruten beregnes ikke riktig.

Før du tar bilen til en mekaniker, kan du prøve å fikse iDrive-satellittnavigasjonssystemet med noen få triks. Det første trikset er å fjerne sikringen i minst 15 minutter. For det andre kan du prøve å holde nede strømknappen i 20 sekunder og la iDrive starte på nytt.

Hvis disse triksene ikke løser problemet, ring en profesjonell mekaniker for å ta en titt og fikse problemet.

Utdatert programvare

Dette er ikke et problem, da du fortsatt kan bruke den gamle programvaren til å betjene bilen din. Det kan imidlertid hende at noen funksjoner ikke fungerer bra, og det er derfor du må oppgradere BMWs programvare. Å ha den nyeste programvaren vil sikre at du retter feil, bedre kjøretøyytelse, legger til nye funksjoner og forbedrer sikkerheten til bilen din.

Så oppgrader alltid programvaren slik at den fungerer problemfritt og får bedre erfaring med BMW iDrive-systemet.

Fullstendig skjermblackout

Dette er et annet vanlig problem med BMW iDrive-systemet. Mange BMW-brukere har tidligere klaget over at skjermen ble tom, mistet telefonen og satt navigering. Likevel kan du prøve å fikse dette ved å la bilen sove i 20 minutter. Hvis du starter bilen på nytt og problemet vedvarer, kan du gå til en mekaniker.

  Vanlige problemer med BMW-skjermen

Problemer med klimakontroll

BMW iDrive-systemet fungerer som en bro i bilen din. Derfor sender alle enheter i din BMW signaler om deres arbeid til et enkelt iDrive-senter. Så hvis et av systemene svikter, for eksempel klimakontrollsystemet, kan det også påvirke hvordan iDrive-systemet fungerer.

For å sikre at iDrive-systemet fungerer bra, må alle systemer som sender signaler til det fungere godt, inkludert klimakontrollsystemet. Så du må fikse klimakontrollsystemet først.

Faq

Hva er BMW iDrive?

BMW iDrive-systemet ble lansert i 2001 og er et kommunikasjons- og underholdningssystem i bilen som brukes til å styre de fleste sekundære kjøretøysystemer. Denne gadgeten har en roterende kontroller som roterer med klokken og mot klokken. Den styrer klima, lydsystem, navigasjonssystem og kommunikasjonssystem. 

Kan jeg bytte ut BMW iDrive-systemet?

Ja, du kan bytte ut ditt gamle BMW iDrive-system med det nyeste systemet. Men først må du sørge for å skaffe riktig iDrive-system for din BMW-modell. Sjekk om BMW iDrive-systemet har et 10- eller 4-pinners system. Det nye iDrive-systemet ditt skal ha et pin-system som samsvarer med det gamle iDrive-systemet.  

Hvor mye koster det å fikse BMW iDrive-systemet?

Å fikse BMW iDrive-systemet er ganske kostbart. Den grunnleggende CIC iDrive med kart, talekommando og video i talekommando er mellom $ 2200 og $ 2500. Dette er minus lønnskostnadene til mekanikeren eller teknikeren som vil fikse systemet. Derfor, hvis du vil ha et mer avansert iDrive-system, vil kostnadene bli høyere. 

Hvor mye koster det å oppdatere BMW-programvaren?

Det avhenger av hvordan du vil oppdatere programvaren. Hvis det er gjennom BMW ConnectDrive, er denne tjenesten gratis. Tvert imot  starter BimmerTechs iDrive-programvareoppdatering fra $ 250. Oppdatering av BMW-programvaren er avgjørende, da det sikrer at bilen din er oppdatert.

  Er BMW ix en god bil?

Å ha de nyeste programvareoppdateringene sikrer at grunnleggende funksjoner som kan kreve kodegjennomgang, og en feilretting kan gjøres uten problemer. I tillegg vil data og innhold alltid samsvare når programvaren er oppdatert.

Hva er den siste versjonen av BMW iDrive?

Den nyeste versjonen av BMW iDrive-systemet er iDrive 7. Dette operativsystemet debuterte sommeren 2018, og den første bilen som hadde det var G05 BMW X5 SUV. Den har oppdateringer som har den nyeste Remote Software Upgrade (versjon 21-07), som er en oppdatert BMW nyheter app med podcast-baserte nyheter og inkludering av SiriusXMs Pandora stasjoner.

Bunnlinjen

BMW iDrive-systemet har gjort ting enklere for BMW-brukere, da de kan kontrollere de fleste sekundære kjøretøyfunksjoner uten å bli distrahert mye fra veien. Men som de fleste bildeler, bryter også BMW iDrive-systemet sammen og krever riktig vedlikehold for å vare lenger.

Hovedproblemet for BMW iDrive er utdatert programvare. Så hvis du vil unngå de fleste BMW iDrive-problemer, må du sørge for å ha den nyeste BMW-programvaren. Alt i alt er iDrive en viktig funksjon som har forbedret brukerens opplevelse.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter