Er BMW ix en god bil?

Er BMW ix en god bil?

BMW IX gir andre topp EV SUVer som Tesla Model X, Mercedes EQC, Audi e-Tron og Jaguar I-Pace et løp for pengene sine. Denne bilen er enestående, da den tilbyr et utmerket utvalg, komfort, førsteklasses teknologiske funksjoner, og det er raskt. Men er BMW IX en god bil?

Selvsagt, ja! BMW IX er en god bil som det er billigere å betjene enn sine ICE kolleger. Det reduserer også forurensningen ved å redusere eller ikke slippe ut klimagasser. Dessuten er BMW IX billigere å vedlikeholde, mer pålitelig og mer praktisk enn de fleste av sine rivaler.

Som andre BMW-elbiler har IX også noen få problemer som eiere eller interesserte kjøpere bør være bekymret for. Likevel er disse problemene lett håndterbare, og riktig pleie og vedlikehold vil bidra til å forlenge bilens levetid.

Historien om BMW IX

BMW IX er en mellomstor luksus crossover SUV laget av BMW. Denne batterielektriske bilen har vært i produksjon siden 2021 til dags dato. Det er også den fjerde i sub-brand-modellen med BMW i3 som den første modellen. Bilen kjører på en dobbel motor og et firehjulstrekksystem med 5-dørs.

BMW IX er bygget på en skreddersydd elektrisk drivlinjearkitektur og en aluminiumsromramme som forsterker en indre karbonfiberplast. Til tross for at den elektriske plattformen er ny, er den med den modulære CLAR-plattformen.

Funksjoner av BMW IX

Utseende

BMW IX-utseendet er ganske skuffende. Selv om BMW ønsket å få denne elbilen til å se annerledes ut enn sine ICE-kolleger, endte det opp med å tilby et lite tiltalende design. Bortsett fra det, bmw IX er en fin bil med en førsteklasses hytte og utmerket finish. Så alt er ikke tapt.

  Den beste BMW-modellen for pengene

Prestasjon

Når det gjelder ytelse, BMW IX er et dyr på veien. Siden den kommer med doble motorer, er denne bilen veldig kraftig og dverger de fleste av sine motstandere når det gjelder ytelse. Den har tre trimalternativer;  ytelsesmodellene xDrive40, xDrive50 og M60.

M60-ytelsesmodellen er den kraftigste med maksimalt 619 hk og 749 til 811 lb-ft dreiemoment.

Komfort og lasterom

BMW IX er romslig med et nydelig interiør. Den kan passe opptil fem personer, og den har flere førsteklasses funksjoner. Noen av dem inkluderer et stort buet instrumentpanel med berøringsskjerm, panoramisk takluke, oppvarmede forseter og lærbelegg. Den har også anstendig lasteplass, men den mangler et lasterom foran som de fleste elbiler.

Rekkevidde- og drivstofføkonomi

En av grunnene til at mange nøler med å omfavne elbiler er på grunn av rekkevidden. Likevel har BMW gjort en god jobb med å komme opp med pålitelig og avansert batteriteknologi. BMW X er utstyrt med et 105,2 kWh litium-ion-batteri som gir en maksimal rekkevidde på 515 miles.

På toppen av det har den en enestående EPA-vurdering på 86 mpg i byen, 85 mpg på motorveien og til sammen 86 mpg. Så du vil ikke bruke penger på å fylle opp bilen eller stille deg opp på bensinstasjonen.

Sikkerhetsfunksjoner

Dette er en trygg bil, da den kommer med avanserte sikkerhetsfunksjoner. Noen av de bemerkelsesverdige funksjonene inkluderer autonom nødbremsing, kjørefeltsassistent, parkeringssensorer, automatiske fjernlykter, adaptiv cruisekontroll og kjørefeltsvarsel.

Pris

BMW IX er en av de dyreste EV SUVer i sin klasse. Den kommer med en basispris på rundt $ 77,000 XNUMX, noe som er dyrere enn alle konkurrentene. For eksempel har Jaguar I-Pace en basispris på $ 71,000 XNUMX, mens Volvo C40 har en basispris på $ 59,800.  

  Er det en 4-dørs BMW kabriolet?

FAQ

Er BMW IX verdt å kjøpe?

Hvis du leter etter en kraftigere, større, avansert, tryggere og høy ytelse EV enn BMW I3, er dette et fint valg. Det er også mer effektivt og romslig enn BMW I3. Likevel, hvis du har et budsjett eller vil ha en slankere bil, er dette kanskje ikke det ideelle valget for deg.

Hva er de vanlige problemene med BMW IX?

Siden BMW IX fortsatt er et nytt barn på blokken, har bare noen få problemer blitt registrert så langt. Men etter hvert som bilen fortsetter å sette på flere kilometer, kan det oppdages flere problemer underveis. For øyeblikket er de vanlige problemene med BMW IX feil kollisjonspute feil indikatorlampe, styring komplikasjoner, koble stasjonen problemer, og langsom lading.

Hvor fort går BMW IX?

BMW IX er superrask som den kjører på to elektriske motorer; en på hver aksel. Disse to motorene produserer eksepsjonell kraft som gjør at bilen kan akselerere fra 0 til 60 mph på 4.0 sekunder. Videre leverer de en toppfart på 124 mph, noe som er eksepsjonelt og bedre enn de fleste av konkurrentene.

Merk at ovennevnte topphastighet er for BMW IX xDrive50. M60 er mye raskere og kraftigere enn xDrive50. Den kan akselerere fra 0 til 60 mph på 3.6 sekunder og har en topphastighet på 155 mph.

Er BMW IX større enn IX3?

Ja, BMW IX er større enn BMW IX3. Dessuten er den også høyere med større hjul enn IX3. I tillegg er BMW IX dyrere med bedre rekkevidde og kraft enn IX3. Mens BMW IX leveres med to elektriske motorer, bmw IX3 er utstyrt med en enkelt elektrisk motor.

  Hva er den beste BMW-serien?

Videre produserer BMW IX maksimalt 326 hk, mens IX3 produserer maksimalt 286 hk. BMW IX er større som den har en wheelbase på 3000mm, en lengde på 4953mm, en bredde på 1967mm, og en høyde på 1695mm. Tvert imot har IX3 en akselavstand på 2864 mm, en lengde på 4734 mm, en bredde på 1891 mm og en høyde på 1668 mm.

Holder BMW IX verdien?

Som de fleste elbiler anslås BMW IX å avskrives raskere enn gjennomsnittet. Forbes anslår at elbiler taper minst $ 5,700 av sin opprinnelige verdi per år av eierskap. Og siden BMW svekker seg raskere enn de fleste av konkurrentene, vil ikke BMW IX holde verdien etter 5 års eierskap.

Sammendrag

BMW IX er en av de beste EV SUVer på markedet. De beste trimene tilbyr et bedre utvalg enn til og med Tesla Model X, takket være den enestående batteriteknologien. Dessuten er den utstyrt med høyteknologiske funksjoner, og den har et vakkert interiør med romslige seter. Likevel har den en høy startpris, og utseendet er ikke så bra.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter