Vanlige problemer med Porsche 718 Cayman GTS 4.0

Porsche 718 Cayman GTS 4.0

Porsche 718 Cayman GTS 4.0 er en 2-seters kompakt Porsche sportsbil laget for de som ønsker å nyte et kompakt Porsche-chassis, men med den 4,0 L flate 6-sylindrede motoren.  Ifølge mange Porsche-entusiaster har 911 blitt langt til åbli stor i past få år mens Cayman nå er dimensjonert omtrent riktig.

Når det gjelder pålitelighet, er 718 Cayman GTD 4.0 ikke nødvendigvis så mye forskjellig fra andre 718-modeller, bortsett fra motoren som er kjent for å oppleve problemer. De vanligste 718 Cayman GTS-problemene er relatert til motorens tilkoblingsstenger, høyere nivåer av oljeforbruk og problemer med overføringen.

718 opplever også problemer med klimaanlegget og utstyret.  De fleste av disse problemene kan løses proaktivt, noe som betyr at vedlikehold er viktig. Det er sant at Porsches koster betydelig mer penger å vedlikeholde enn de fleste premiumbiler der ute, men du får det du betaler for.

På den annen side drar Porsches vanligvis nytte av å ha reservedeler med rundt 50% mer bruksriktig levetid enn de fleste andre merker. Alt i alt er GTS 4.0 en veldig morsom bil å kjøre og er en av de beste 718 modellene der ute.

Porsche 718 Cayman GTS 4.0 – Problemer med motorkoblingsstang

Sannsynligvis det verste problemet som noen gang kan skje med din 718 GTS er den som er forbundet med defekte motorkoblingsstenger.  Porsche stoppet til og med produksjonen av mange 718-modeller med den flate 6-sylindrede motoren fordi de måtte løse dette problemet før de gikk videre. Hvis du ikke blir tatt vare på tidlig nok, kan disse forårsake alvorlig skade på motoren din.

  Tesla VS Porsche – Hvilken er bedre?

Disse kan til og med føre til motorbranner hvis de ikke håndteres riktig.  Den gode nyheten er at Porsche har sørget for å erstatte alle defekte motorer med nyere. Du kan imidlertid aldri være sikker på dette. Så sørg for å inspisere motorens tilkoblingsstang før du bestemmer deg for å kjøpe en brukt 718 Cayman GTS.

Porsche 718 Cayman GTS 4.0 – Høyt oljeforbruk

Den 4.0L flate 6-sylindrede motoren er hentet direkte fra Porsche 911 GT3, noe som betyr at motoren er i stand til å presse mye mer kraft enn den gjør i 718 Cayman. Imidlertid klager mange eiere over å måtte fylle opp oljen noen hundre miles fordi bilen brenner altfor mye olje.

Nødvendigheten av å måtte fylle opp oljen avhenger av hver enkelt bil. Noen Porsche-spesialister oppgir at dette er normalt, men andre mener at det ikke er det. Uansett, sørg for å holde øye med oljenivået ditt, da  mangel på motorolje kan forårsake alvorlig motorskade, så mye at det til og med kan ødelegge en motor.

Porsche 718 Cayman GTS 4.0 – Overføringsproblemer

 718 Cayman GTS 4.0 er tilgjengelig med enten en Porsche kortkast manuell eller en automatisk dual-clutch PDK girkasse. PDK pleide å oppleve problemer tidlig i GTS-levetiden, men 4.0L senere modeller med PDK er mye mer pålitelige.  Du kan fortsatt noen ganger oppleve at overføringen er nølende, men totalt sett er det et veldig godt system.

 Kortkast manuell boks er mye annerledes som det trenger å bli babied, ellers kommer det til å mislykkes. Noen sier at disse problemene helt skyldes mangel på dyktighet, mens andre mener at Porsche-manualer ikke er så gode som noen tror de er.

  Kia Ceed 1.6 crdi problemer

Porsche 718 Cayman GTS 4.0 – A/C-systemproblemer

Porsche 718 Cayman GTS lider av ulike A / C-problemer, men disse problemene er vanlige i hele 718-serien.  Disse inkluderer problemer med A / C-kondensatoren, problemer med kondensatorlinjer, og bilen mister evnen til å kjøle seg ned eller varme opp hytta når det er nødvendig.  Disse kan vanligvis løses med bare reparasjoner uten behov for alvorlige reservedeler.

Hvis du er interessert i å kjøpe en 718 Cayman GTS, må du inspisere klimaanlegget grundig.

Porsche 718 Cayman GTS 4.0 – Utstyrsproblemer

718 Cayman GTS lider av visse utstyrsproblemer som er relativt vanlige på visse Cayman-modeller. Et av disse problemene er relatert til den bakre spoileren som er kjent for ikke å kunne sitte flush når den senkes.  Andre har rapportert problemer med fendere og hetten ikke justere riktig.

Delen Vanlige spørsmål

Er Porsche 718 Cayman GTS 4.0 verdt det?

Ja, det er det. 718 Cayman GTS 4.0 er en av de beste Cayman-modellene som noen gang har kommet ut fordi den kombinerer 718-chassiset med en strålende 4,0 L flat 6-sylindret naturlig aspirert motor. Dette sikrer at 718 Cayman GTS høres bra ut, går bra og føles som en glede bak rattet.

De eneste Cayman-modellene som er bedre enn GTS 4.0 er GT4 og range-topping GT4 RS, som begge koster mye mer penger enn GTS gjør. Alt i alt kan vi definitivt si at GTS 4.0 er verdt det.

  Citroën C4 Problemer med girkassen

Hva er forskjellen mellom Porsche 718 Cayman GTS 4.0 og GT4?

Porsche 718 GT4 er en sporfokusert versjon av den vanlige Cayman, noe som betyr at den kjører og føles mye mer fokusert enn alle andre 718-modeller, bortsett fra gt4 RS med rekkevidde. GT4 er også en begrenset utgave bil som betyr at det ikke er for mange av disse rundt.

Selv om GTS 4.0 og GT4 deler samme motor, er GT4 kraftigere og den slår GTS på alle måter. Videre får GT4 et spesielt kroppssett, en fast bakre spoiler og mer fokuserte dekk rett fra fabrikken.

Finnes det en versjon av Porsche 718 Cayman GTS med en 4-sylindret motor?

Ja, de første 718 GTS bruker en 4-sylindret motor mens post-facelift midt i syklusen oppdatere modeller bruker en flat 6-sylindret motor. Mellom disse to er 4.0L den desidert bedre bilen, da motoren er det som gjør hele forskjellen i verden. Imidlertid er den 4-sylindrede GTS også en fin bil, men den kan rett og slett ikke matche opplevelsen du får med en flat 6-sylindret motor.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter