Vil Mercedes hjul passe Lexus

I luksusbilverdenen har både Mercedes og Lexus et rykte som de aller beste. Mercedes er et førsteklasses tysk  merke som for det meste fokuserer på å sette standarden for alle andre utøvende biler å følge, mens Lexus for det meste fokuserer på å perfeksjonere den opprinnelige oppskriften på luksus som består av lær, stil, avansert funksjonalitet  og pålitelighet.

Som sådan kan Lexuses  betraktes som hverdagslige luksusverktøy som har blitt grundig testet i alle kategorier akkurat som alle andre japanske økonomibiler, selv om Lexus er langt fra å være et økonomimerke. Mercedes er for det meste fokusert på innovasjon og å være det mest glamorøse og  virkningsfulle  luksusbilmerket for massene.

Som sådan er det mye fornuftig å blande disse to merkevarefilosofiene ved å bruke Mercedes-hjul på en Lexus. For at dette skal fungere, må du imidlertid matche spesifikke hjulmålinger på tvers av alle fire hjulene. Den viktigste målingen er boltmønsteret som må være identisk,  men det  er nesten aldri tilfelle.

Selv om boltemønstrene stemmer overens, må du også fokusere på hjuldiameteren og dekkstørrelsen, hjulforskyvningen og potensielt til og med midtboringen på hjulet. Fordi de fleste av disse er forskjellige mellom de to modellene, vil du sannsynligvis ikke kunne passe Mercedes-hjulene dine på en Lexus.

Boltemønsteret

Hjulbolter er en ofte oversett komponent i den generelle bilsikkerheten fordi de har til oppgave å stramme forbindelsen mellom bilen og hjulene. Som sådan bør disse aldri tåle noen diskrepenncies fordi det kan føre til alle slags  kjørbarhet  og sikkerhetsproblemer med en  gang.

Det er verdt å nevne at de fleste Mercedes-modeller bruker et standard 5x112mm boltmønster, mens de fleste Lexus-modeller bruker et annet 5×114.3mm boltmønster. Selv om disse virker like nok, er de ikke fordi boltemønstre må være identiske hvis du vil at bilen din skal være like trygg som den dagen den forlot fabrikken.

  Hva er den beste Mercedesen for vinterkjøring?

Det er visse selskaper der ute som spesialiserer seg på å designe boltadaptere som er laget for å motvirke disse forskjellene, men det er best å unngå dem. Selv de minste  forskjellene mellom boltene kan forårsake vibrasjoner som kan løsne bolten over  tid.

Dette betyr at eventuelle problemer knyttet til boltmønsteret potensielt til og med kan ende opp katastrofalt.

Hjuldiameter og dekkstørrelse

Det er ganske vanlig i disse dager å endre diameteren på hjulene fordi du vil oppnå enten et bestemt utseende eller en bestemt kjørekarakteristikk. Et større sett med hjul er vanligvis forbundet med et mer aggressivt utseende og en mer smidig og bedre-håndteringav bil.

Selv om dette virker fristende, må du også være klar over at dette kan øke den generelle dekkstøyen og gjøre bilen mye mer ubehagelig. Hvis du er villig til å akseptere at du til og med kan oppgradere til et sett med hjul med større diameter hvis du senker størrelsen på dekkene tilsvarende.

Dette betyr at hvis du velger 1-tommers større hjul, må du motvirke det med 1-tommers mindre dekk. Alt i alter det alltid best å holde det fornuftig når detgjelder hjuldiameteren som lav-profilhjul er mer utsatt for chipping og riper, samtidig som de er grenseoverskridende ukomfortable.

Hjulforskyvning og senterboring

En hjulforskyvning refererer til posisjonen til hjulmonteringsnavet  angående  hjulets midtlinje. Et hjul med nøytral forskyvning  monterer det sentrale monteringsnavet direkte på linje med hjulets midtlinje, mens et positivt forskjøvet hjul monteres nærmere ytterkanten av hjulet.

  Lager Mercedes en stasjonsvogn?

Et negativt offsethjul er montert nærmere fjæringskomponentene, noe som betyr at det er nærmere den indre kanten av hjulet i motsetning til ytterkanten. Det er best å velge hjul med identisk offset, men du kan kompensere for små forskjeller med et sett med riktig produserte og riktig installerte avstandsstykker.

Til slutt er Lexus og Mercedesmodeller kjentn for å bruke svært forskjellige senterboredimensjoner, noe som betyr at du må kutte hjulene for at de skal passe perfekt. En hjulsenterboring er  et hull i det indre hjulet som brukes til å balansere hjulet perfekt på bilen.

Hvis disse er forskjellige, er det best å unngå det helt, men hvis du er 100% opptatt av å bruke disse hjulene, må du finne noen som kan  maskinere hjulene dine til nøyaktig senterboring dimenioner du trenger uten å gjøre hjulene mindre trygge enn de allerede er.

Delen Vanlige spørsmål

Bruker europeiske biler et lignende boltemønster?

Mange europeiske biler bruker lignende eller noen ganger til og med identiske boltemønstre som gjør dem perfekte for hjulinterchangeevne. For eksempeltilbyr mange Mercedes-modeller samme boltmønster som noen BMW-modeller, noe som betyr at disse enkelt kan byttes mellom de to tilsvarende modellene.

Audi and  VW har også samme bolt mønster i visse tilfeller som kommer som ingen overraskelse som Audi er en del av VAG gruppen. Imidlertid skiller europeiske biler seg for det meste fra de fleste amerikanske biler fordi de bruker  bolter i motsetning til mange amerikanske merker som  pigger.

  Mercedes VS Lexus vedlikeholdskostnader?

Hvorfor skulle man bytte hjul på en bil?

De fleste der ute vil aldri bytte hjul på bilen sin hvis de ikke trenger det. Vær det som mulig, det er fortsatt mange mennesker der ute som stadig skifter hjulet på bilene sine. De gjør dette for å oppnå et bestemt utseende, samtidig som de prøver å endre måten bilførerne og hvor behagelig det er.

Et hjul med større diameter er for det meste forbundet med sporty biler med overlegne håndteringsegenskaper fordi mindre dekk betyr at bilen er mindre sannsynlig å lene seg inn i hjørnet og redusere smidighet. På den annen side vil noen som velger større dekk for det meste dra nytte av økt komfort  til skade for dårligere håndtering.

Vil Lexus hjul passe på en Toyota?

Lexus og Toyota er to søstermerker, noe som betyr at de deler mange deler med  hverandre. Som sådan vil et Lexus-hjul sannsynligvis passe til en Toyota, men sørg alltid for å inspisere målingene riktig. Dette fungerer begge veier hvis de nevnte målingene er identiske.

Boltmønsteret er den viktigste delen, og dette er ikke problemet. De fleste problemer er knyttet til hjuldiameteren og dekkstørrelsen som lett kan.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter