Vil Mercedes hjul passe Toyota

Mercedes er en luksusbilprodusent som tar sikte på å gi sine kunder luksus, komfort,teknologi, innovasjon og style mens Toyota er mest forbundet med økonomi-nivå biler som prioriterer  overkommelig pris,  pålitelighet  og tilgjengelighet.

Fordi Mercedes og Toyota henvender seg til to helt forskjellige kundegrupper, er det mange forskjeller mellom de to. Hvis du tar en titt på et Mercedes-hjul, vil du sannsynligvis se på et hjul som er betydelig større i diameter sammenlignet med en vanlig Toyota.

For at du skal kunne  bruke Mercedes hjul på en Toyota,  noen få ting  ne ed å matche. Det første som må matche er boltmønsteret. Du må også matche hjulet og dekkstørrelsen deretter. Hjulforskyvningen skal også være den samme hvis du vil beholde all sikkerhet og alle de opprinnelige kjøreegenskapene.

Som sådan erdettrygt å si at de fleste Mercedes hjuls ikke kommer til å passe en Toyota. Det er imidlertid noen eksempler der dette ikke er tilfelle, og det er bare hvis de nevnte tiltakene samsvarer over hele linjen. For å være 100%  sikker på at du gjør den riktige avgjørelsen, må du be forhandleren om detaljerte instruksjoner.

Boltemønsteret

De fleste Mercedes-modeller bruker et 5x112mm boltmønster, noe som betyr at Toyotaen du vil montere Mercedes-hjulene dine på, må ha samme boltmønster. Imidlertid bruker de fleste Toyota et helt annet boltmønster, og det er 6×139. 7. Som sådan vil du ikke kunne montere Mercedes-hjulene dine på en Toyota i de fleste tilfeller.

Dette er imidlertid ikke alltid det samme på tvers av spesifikke modeller, spesielt hvis du sammenligner biler fra forskjellige segmenter. Dette betyr at du i teorien kan komme over Toyota- og Mercedes-hjul med samme boltmønster, og hvis det virkelig er tilfelle, kan du montere dem på en av de to bilene.

  Hva er den best brukte Mercedes kabrioleten å kjøpe?

Vær det som mulig, du må også sørge for å følge alle de andre nødvendige målingene også. Hvis de alle samsvarer eller du gjør de riktige justeringene uten å ofre kjørbarhet  og sikkerhet, bør du kunne gjøre det.

Det er verdt å nevne at det er noen måter hvordan man kan montere hjul med et annet boltmønster, men dette er ikke noe noen forhandler vil at du skal gjøre fordi det vanligvis er usikkert.

Hjuldiameter og dekkstørrelse

De fleste ønsker å bytte hjul til stilistiske formål, noe som vanligvis betyr å kjøpe et sett med hjul eller hjul med større diameter. Den gode nyheten er at dette faktisk er mulig uten å inngå mange kompromisser.

Mer spesifikt, hvis du vil oppgradere hjulstørrelsen med en tomme, kan du gjøre det, men bare hvis du reduserer dekkstørrelsen tilsvarende, og det betyr å kjøpe et sett med dekk som er en tomme mindre. Hvis du er i stand til å gjøre dette og bolt mønster og hjul offset også matche, kan du bruke Mercedes hjul på en Toyota.

Imidlertid kommer de fleste Mercedes-biler med både større hjul og dekk og sammenlignet med en Toyota fordi de fleste luksusbiler bruker hjul med stor diameter fordi de får bilene sine til å se finere ut. Videre gjør hjul med større diameter også bilen stivere og bedre håndtering også.

  Hva er den beste kjølevæsken for Mercedes?

Hjulforskyvning

Den endelige, men like viktige målingen som må samsvare, er hjulforskyvningen som enten kan være nøytral,positiv  eller negativ. En hjulforskyvning refererer til avstanden fra hjulets midtlinje til monteringsnavet på et hjul.

Som sådan betyr en nøytral forskyvning at hjulets midtlinje er direkte på linje med monteringsnavet, mens en positiv forskyvning betyr at monteringsnavet flyttes utover, mens en negativ forskyvning betyr at monteringsnavet er nærmere fjæringen enn det er til den ytre kanten av hjulet.

Hvis disse samsvarer mellom både Toyota og Mercedes hjul bør du kunne montere Mercedes hjul på en Toyota. Men hvis du har gjort justeringer med hjul- og dekkstørrelsene, bør du også spørre forhandleren om det også må gjøres offsetjusteringer hvis du vil beholde all den originale kjøre- og sikkerhetskontrollencharacteristics.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor finner jeg alle disse hjul- og dekkmålingene?

Det første stedet du må se etter disse tiltakene  er på hjulene og dekkene selv, da de vanligvis plasserer disse målingene direkte på forsiden av hjulet og dekket. Videre har mange biler dedikerte hjul / dekk dimensjoner klistremerker  plassert på døren sill hvor du kan finne de fleste av disse målingene.

Til slutt har brukerhåndboken en dedikert seksjon for alle hjul og dekk-relaterte spørsmål, inkludert målingene. Hvis du ikke kan se etter målingene i noen av disse,er detbest å spørre om målingene direkte fra forhandleren.

Hvorfor liker folk å bytte bilhjul?

De fleste har en tendens til å bytte hjul for å få bilen til å se finere ut. Dette er imidlertid ikke den eneste grunnen til at man velger å bytte hjul som forskjellige hjultyper og størrelser, tilsvarer også en bestemt kjøreopplevelse. Som sådan vil et lettere hjul med stor diameter alltid være mer dynamic enn et mindre stålhjul.

  Er Mercedes hybrider noe bra?

Hvis du vil at bilen din skal bli bedre på off-roading, vil du sannsynligvis også velge beefier dekk med større sidevegger. Videre er hjul med mindre diameter sammen med større dekk en perfekt måte å øke bilens generelle komfort på.

Hvorfor kommer biler med spesifikke hjulmålinger?

Det er fordi bilprodusenter ønsker å oppnå en bestemt kjøreopplevelse fra en bil mens de får den til å se ut som delen. For eksempel kommer en vanlig Audi A6 med en  ganske mellomnivå hjuldiameter og størrelse fordi Audi ønsker at A6 skal være komfortabel og  stille.

På den annen side kommer den høytytende Audi RS6 med lavprofildekk og hjul med stor diameter som gjør at bilen ser mye mer aggressiv og smidig ut, samtidig som den blir litt mer støyende og mindre komfortabel.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter