Vil Mercedes lage en ny Gullwing?

Mercedes-Benz 300SL Gullwing er blant de mest ikoniske Mercedes-Benz-bilene gjennom tidene. Men vil Mercedes noen gang lage en ny Gullwing? 

For øyeblikket har ikke Mercedes-Benz planer om å produsere en ny Gullwing. Det pågår imidlertid planer om å hedre en av de mest ettertraktede Mercedes-modellene gjennom tidene ved å lage en bil som ligner veldig på Gullwing fra 1950-tallet.

Ifølge Mercedes-Benz’ designsjef Gordon Wagner vil utformingen av den nye generasjonen av Mercedes’ flaggskip SL sportsbil bli inspirert av den klassiske 1950-tallets 300SL. Mercedes håper å lage en moderne versjon av det klassiske ikonet. 

Selv om Wagner bekreftet at en ny generasjon er i verkene, og at SL-fremtiden er veldig lys, gjorde han det klart at «gullwing» -dørene, som sist ble omtalt på SLS AMG, ikke ville komme tilbake. Dette kan høres ganske skuffende ut for gullwing elskere.

Wagner sa at bilen ville være en ny, ikke-retro design med «DNA og ånd av 300SL.»

Hva gjorde 1950-tallets Mercedes-Benz 300SL Gullwing spesiell?

Mercedes-Benz 300SL Gullwing biler ble laget på 1950-tallet, spesielt i 1994 og 1995. Totalt ble det laget 3.258 kjøretøy og 1.400 var kupéer. Gullwing coupe var veldig populær, og det prydet hendelser som Le Mans og Nürburgring.

Det som fikk Gullwing til å skille seg ut fra konkurrentene var de unikt designede gulldører som etterlot folk i ærefrykt. Å komme seg inn og ut av denne ikoniske bilen var imidlertid ganske vanskelig. Disse dørene etterlater fortsatt folk forvirret.

Tilgang til Gullwing var trøbbel på grunn av sin høye vinduspost og lille cockpit. Men dette avskrekket aldri interesserte kjøpere og avskrekker dem ikke, selv til dags dato. Denne vakre sportsbilen er morsom å kjøre og år før konkurransen når det gjelder teknologi og ytelse.

  Mercedes VS Lexus vedlikeholdskostnader?

Faktisk var 300SL Gullwing den raskeste bilen i sin konkurranse i løpet av den tiden. Utstyrt med en rett seks 3,0-liters motor og 215-hk, hadde denne bilen den første drivstoffinnsprøytede motoren laget for masseproduksjon. Selv i dag skiller 300SL Gullwing seg fortsatt ut fra konkurransen.

Også referert til som W194, denne superbilen ble opprinnelig laget for det amerikanske markedet, etter at Max Hoffman, en amerikaner, presset Mercedes til å produsere 300SL for det amerikanske markedet. Alt i alt er 300SL Gullwing fortsatt en av de mest elegante bilene som noen gang er laget.

FAQ

Hvor mange generasjoner av SL har Mercedes-Benz lansert så langt?

Så langt har Mercedes-Benz lansert minst syv generasjoner av sin klassiske SL-modell. SL i sin helhet betyr Sportlich-Leicht, som kan oversettes til Sport Lightweight på engelsk. Den nåværende SL-generasjonen ble lansert i 2013, og gjennomsnittsalderen for en generasjon av en hvilken som helst nylig SL har vært minst 10 år.

Siden SL-generasjoner holder seg rundt i minst 10 år, bør du forvente at neste generasjon vil vises i løpet av de neste par årene.

Hvor mye er en Gullwing Mercedes-Benz verdt?

Ikke bare ser denne ikoniske Mercedes-bilen usedvanlig elegant og sporty ut, men den tiltrekker seg også en av de høyeste prisene når det gjelder veteranbiler. Du vil bli overrasket over å oppdage at Mercedes-Benz 300SL Gullwing koster mellom $ 1 million og $ 4 millioner.

  Hvilken Mercedes leveres med skuddsikre vinduer?

I 2012 solgte en unik all-aluminiumskropp 300SL for hele $ 4,620,000. Dette var en av de 29 slike modellene som noen gang ble bygget. Imidlertid selger de fleste Gullwing-modeller for mellom $ 2 og $ 3 millioner. Så hvis du leter etter en av disse ikoniske Mercedes-bilene fra 1950-tallet, bør du være klar til å bryte banken.

Hvorfor er Mercedes Gullwing 300SL så dyrt?

Bortsett fra å ha et godt utseende, har Gullwing 300SL Gullwing dører og innovativ teknologi. Svært få Gullwing-biler ble produsert, så det er veldig eksklusivt. Mercedes-Benz produserte bare rundt 1400 biler, noe som er hovedårsaken til at de er dyre på auksjonsmarkedet.

I tillegg gir Gullwing-dørene det et unikt utseende, noe som gjør bilens pris enda høyere. De få modellene som er tilgjengelige er ekstremt dyre, hvis du er heldig nok til å få en i auksjonsmarkedet.

Er Mercedes Gullwing dyrt å vedlikeholde?

Ja, det er det. Som alle andre Mercedes-Benz bilmodeller, opprettholde Gullwing er enda dyrere som å få reservedeler er ikke så enkelt. Etter å ha funnet reservedelene, må du også betale for arbeidskraft. Du må kanskje betale over $ 3,500 for en enkel erstatningsdel og arbeidskraft, eller over $ 17,000 for en seriøs del som baksenteret.

Den gode nyheten er at Mercedes har introdusert et nytt program som hjelper folk med å enkelt finne reservedeler til gullwings. Delene kan bestilles fra enhver Mercedes-Benz deleleverandør, og de er ikke så dyre som de var tidligere. 

Hver metalldel er laget av en sertifisert leverandør som bruker optimaliserte 3D-data fra kroppene til originale kjøretøy. Resultatene er gode reservedeler. Etter at delene er laget, vil leverandøren fullføre dem på den gammeldagse måten, ved å bruke en tre mallet.

  Har Mercedes mange problemer?

Hvilken nyeste Mercedes-Benz-modell leveres med en Gullwing-dør?

Arven etter Gullwing døren fortsetter på Mercedes-Benz SLS AMG. Bortsett fra å ha samme dør, har denne bilen mange likheter med den ikoniske 300SL Gullwing. Dette er imidlertid en aerodynamisk coupe-roadster design som kommer med gullwing dører. Men i motsetning til den berømte Gullwing, kommer denne enheten med mer avanserte funksjoner.

Mercedes SLS AMG leverer svimlende 631 hestekrefter og akselererer fra 0 til 60 mph på 3,6 sekunder. Den har en hastighet på opptil 195 mph. Dette er raskere og kraftigere enn 300SL Gullwing med 215 hestekrefter.

Bunnlinjen

Akkurat nå er det ikke klart om Mercedes noen gang vil lage en ny Gullwing-bil eller ikke. Imidlertid kommer nye modeller som har gullwingens ånd uten retrodesign. Den nærmeste modellen til gullwing er den nye Mercedes SLS AMG GT. I motsetning til den ikoniske bilen, har ikke denne modellen gullwing dører. Det du kan være sikker på er at noen modeller med gullwingens ånd vil være på markedet før enn senere.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter