Vil Mercedes hjul passe Ford

Mercedes og Ford er to svært forskjellige bilprodusenter fordi Mercedes for det meste fokuserer på å designe avanserte premium executive-biler, mens Ford fokuserer på lastebiler og SUV-er på et mer oppnåelig nivå. Som sådan er sjansene for å matche hjulmålinger mellom disse to minimale.

Det kommer ikke som noen overraskelse for mange at montering av en Ford F-150 med Mercedes Benz S-klasse hjul er ganske umulig, og det er fordi visse hjulmålinger mellom disse to er forskjellige. For at et bilhjul skal kunne byttes ut med en annen bil,  må den ha samme boltmønster.

Foruten boltmønsteret,  hjulene i spørsmålet må også være av lignende størrelse som også inkluderer potensielle justeringer med dekkstørrelsen hvis disse ikke er identiske. Til slutt bør du også fokusere på hjulforskyvningen også fordi hjul med forskjellige offset-målinger heller ikke passer mellom hverandre.

Gitt det faktum at Ford lager mange kommersielle rangerte lastebiler, må du også se på flere hjulmålinger som lastekapasitet, senterboringog  effekten forskjellige hjul har på slepe- og transportegenskapene dine.

Boltemønsteret

Hjulbolter er et viktig aspekt ved overcall bilsikkerhet fordi de fester hjulene til bilen din. Dette betyr at de må matche mellom to biler hvis du vil bytte hjul. De fleste Mercedes og  mange andre europeiske premium merker bruker en 5x112mm bolt mønster som betyr at dette er sannsynlig bolt mønster av  Mercedes hjul du er referring til.

På den annen side bruker de fleste Ford-modeller  et 5×114.3mm boltmønster, noe som betyr at hvis du monterer Mercedes-hjulene på en Ford, vil bolten ikke kunne sitte perfekt. Dette kan skape alle slags  kjørbarhetsproblemer,  og det er derfor Mercedes hjulene dine ikke kommer til å passe en Ford selv om du klarer å  bolte dem på bilen.

  Hva er de sporty Mercedes-modellene?

Aspekter som disse er avgjørende for bilsikkerhet og bør derfor aldri være forskjellige. Selv om det er noen selskaper der ute som kan kompensere for disse forskjellene med dedikerte boltadaptere, bør disse unngås fordi de vil ødelegge  driveability  og sikkerhet.

Hjuldiameter og dekkstørrelse

Selv om boltemønstrene dine stemmer overens, noe som er svært usannsynlig gitt at Mercedes og Ford lager helt forskjellige typer biler, må du også sørge for at hjuldiameteren og dekkstørrelsene er de samme.

Hjuldiameteren er avstanden målt over lengden eller ansiktet på hjulet, og forskjellige hjuldiametre har en tendens til å endre måten en bil kjører på. Som sådan anbefales det ikke å endre hjuldiameteren hvis du ikke følger den opp med riktige justeringer med hensyn til dekkstørrelsen, typenbil  og  hjulforskyvning.

Du kan  endre hjuldiameteren, men hvis du gjør det, må du justere dekkstørrelsen deretter. Dette betyr at hvis du øker antall hjuldiameter med en enkelt tomme, må du også redusere dekkstørrelsen med en tomme.

Sørg også for å følge alle de andre dekk- og hjulmålingene, spesielt forskyvningen som hjul med forskjellig diameter har en tendens til å kreve alle slags justeringer for at de skal fungere optimalt. Hvis du endrer rotasjonsoverflaten på hjulet, må du også justere kilometertelleren og speedometeret på nytt.

Hjulforskyvning

Hvis du har tilgang til et sett med Mercedes hjul som passer perfekt til en tilsvarende Ford både i bolt mønster avdelingen og hjulet diameter / dekk størrelse department, må du nå inspisere forskyvningen av hjulet før du bestemmer deg for å montere den på bilen.

  Kommer Mercedes C-klasse i hybrid?

En hjulforskyvning refererer til plasseringen av hjulmonteringsnavet angående  hjulets midtlinje. Et nøytralt forskjøvet hjul er et der monteringsnavet er direkte på linje med hjulets midtlinje.

Et positivt offsethjul betyr at monteringsnavet på hjulet skyves utover til kanten av hjulet, mens et negativt forskjøvet hjul plasserer monteringsnavet innover nærmere fjæringen enn til den ytre kanten av hjulet.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor viktig er hjulbelastningskapasiteten?

En bestemt hjulbelastningskapasitet er viktig avhengig av hvilken type bil den monteres på. Hvis den aktuelle bilen er noe som en Ford F-450 som stadig brukes både til transport og tauing, er en hjulbelastningskapasitet en  avgjørende måling  som ikke bør ignoreres.

Hvis du utstyrer bilen din med et sett med hjul som ikke tåler den opprinnelige lastekapasiteten som kreves for bilen, er det sannsynlig at bilen din ikke vil kunne utføre tilstrekkelig, spesielt når du tauer og frakter. Dette kan også skape mange sikkerhetsproblemer, så sørg for å matche disse deretter.

Hvor viktig er hjulsenterboret?

Hjulsenterboringen er den bearbeidede åpningen i et hjul som  er designet for  en  perfekt passform. Dette betyr at hvis disse ikke samsvarer, er sjansen stor for at hjulene dine ikke kommer til å passe ordentlig. Dette kan føre til alle slags vibrasjoner og spenninger i hjulet department som potensielt kan resultere istore sikkerhet  repercussioner.

  Ford EcoSport pålitelighet

Det finnes spesifikke metoder for  hvordan man kan disse effektene ved å bruke spesifikke senterboreadaptere som må testes grundig og godkjennes før du monterer dem på bilen. Hjul krever absolutt presisjon for at bilen din skal oppføre seg som den skal uten å ofre komfort eller sikkerhet.

Hva er hjul avstandsstykker?

Hjulplassrs brukes hvis du vil montere bilen din med et sett med hjul med en annen offset. Hjulavstandsstykker er laget for å motvirke den tilsvarende hjulforskyvningen for at hjulene skal passe perfekt. Disse er vanligvis trygge hvis de produseres riktig og hvis installasjonsprosessen er uten feil.

Disse er imidlertid ikke laget for å kompensere for  store hjul offset diskrepenncies så sørg for å bare bruke dem for små justeringer hvis du ønsker å beholde alle de opprinnelige kjøreegenskapene en bil tilbyr.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter