Hvorfor er Mercedes oljeskift så dyre?

En oljeskift er veldig viktig i enhver bil, da det bidrar til å kvitte seg med overflødig smuss som kan bygge seg opp i motoren din. Så å bytte olje som anbefalt av produsenten bidrar til å holde motoren ren og kjører effektivt. Men hvorfor er Mercedes oljeskift så dyre? 

Mercedes-Benz oljeskift er dyre på grunn av kvaliteten på oljen, høy drivstoffkapasitet, en kompleks metode for å bytte olje, tilleggstjenester og Mercedes-forhandler. Alle disse faktorene gjør det ganske dyrt å bytte olje i en Mercedes. 

Faktorer som gjør at Mercedes oljeskift blir dyrt?

Oljekvaliteten

Alle kjøretøy som er laget i Tyskland er pålagt å bruke drivstoff som oppfyller eller overgår europeiske (ACEA) spesifikasjoner med vurderingene av A3 / B3 eller A3 / B4. I de fleste tilfeller er dette syntetiske oljer som er dyrere enn konvensjonelle motoroljer. Likevel er syntetiske oljer mer holdbare og gir forbedret ytelse enn motorolje. 

Mercedes-Benz har til og med gått lenger, da det krever at kundene bruker drivstoff som oppfyller 229.5 spesifikasjoner. Derfor bidrar den høye prisen på drivstoff også til den høye prisen på Mercedes-Benz oljeskift. 

Høy drivstoffkapasitet 

En annen faktor som bidrar til den høye prisen på Mercedes oljeskift er den høye drivstoffkapasiteten. Siden drivstofftankene til Mercedes er større enn de fleste konvensjonelle kjøretøy, er det nødvendig med mer drivstoff for å fylle dem. Som et resultat må mer olje fylles opp for å matche drivstoffkapasiteten, noe som presser prisen til å være høyere også. 

For eksempel er drivstoffkapasiteten for Ford Fiesta 43 liter, mens Mercedes-Benz A-klasse er 50 liter. Dette betyr at du trenger mer olje for å fylle opp Mercedesen din sammenlignet med Ford Fiesta. Så mer penger vil bli brukt. 

  Krever Mercedes premium gass

En kompleks metode for å bytte olje 

Metoden for å bytte olje i en Mercedes-Benz er ganske kompleks enn i konvensjonelle biler. I motsetning til konvensjonelle biler som trenger dreneringsolje ut av pannen, krever Mercedes tømming av oljen fra motoren. Dette er en veldig kjedelig prosess som vil ta mer tid og penger. 

Dessuten krever denne komplekse prosedyren en profesjonell for å gjøre det med dyrt vakuumutstyr. Dermed legger alle disse tingene opp til den totale kostnaden for den skiftende oljen. Dessuten er dette en av grunnene til at DIYers synes det er vanskelig å bytte olje i Mercedes-biler. 

Tilleggstjenester som tilbys 

I motsetning til tradisjonelle biler innebærer en Mercedes-oljeskift mer enn bare å skifte olje. Det innebærer også å inspisere eller til og med bytte deler som oljefiltre, luftfiltre og drivstoffilter. Hvis disse delene er i dårlig stand, må mekanikeren endre dem med nye. Som et resultat legger dette til den totale kostnaden. 

Mercedes-Benz forhandler 

Noe av det mest utfordrende med å eie en Mercedes-Benz er å besøke en Mercedes-autorisert forhandler. Ja, disse forhandlerne har riktig personell med riktig kunnskap og verktøy, men de krever en formue for å få bilen reparert eller gjøre enkle vedlikeholdsoppgaver som en oljeskift. 

Imidlertid, hvis du vil spare litt penger, kan du besøke en pålitelig og kompetent bilforhandler med Mercedes-kunnskap. Slike verksteder eller eksperter er ganske billigere, men de kan også mangle de nødvendige verktøyene og kunnskapen for å håndtere din Mercedes perfekt. Så det er et røverkjøp. 

  Kan Mercedes betjenes hvor som helst?

FAQ

Hvor ofte bør jeg bytte olje i Mercedesen min?

En Mercedes oljeskift er dyrere enn en oljeskift i konvensjonelle biler. Men i motsetning til tradisjonelle biler krever ikke Mercedes oljeskift etter hver 3000 til 7000 miles. Tvert imot trenger Mercedes en oljeskift hver 10.000 miles. 

Hva er den gjennomsnittlige kostnaden for en oljeskift for en Mercedes-Benz?  

Hvis du planlegger å ha en oljeskift for din Mercedes, kan du forvente å betale mellom $ 200 og $ 450. Dette er langt over bransjegjennomsnittet på mellom $ 30 og $ 40. Ifølge denne sammenligningen betaler du nesten 10 ganger mer, noe som er ganske mye. 

Hvorfor er Mercedes-tjenesten så dyr?

Mercedes-tjenesten er så dyr fordi bilene deres trenger spesialisert omsorg og deler. Derfor anbefaler Mercedes alltid sine kunder å besøke en Mercedes-Benz autorisert forhandler. Noen mennesker tar en snarvei og skaffer seg ettermarkedsdeler, som ikke varer så lenge som OEM-deler. 

Når du sammenligner Mercedes-tjenesten med sin andre tyske motpart, vil du oppdage at Porsche, Audi og Volkswagen er mye billigere å vedlikeholde. Det eneste tyske merket som er dyrere å betjene enn Mercedes er BMW. Årlig må du kanskje bruke nær $ 900, som er over bransjegjennomsnittet på $ 650. 

Må jeg gjøre oljeskift hos en Mercedes-Benz-forhandler? 

Nei, det trenger du ikke. Du kan ta benzen din til et bilverksted eller en mekaniker du ønsker. Vanligvis får Mercedes-forhandlere folk til å tro at de vanlige mekanikerne eller bilverkstedene ikke har verktøy, utstyr og ferdigheter til å håndtere Mercedes-Benz, men det er en løgn. 

  Hvilken SUV er bedre, Cadillac eller Mercedes?

Men siden de fleste Mercedes-verktøy er ganske kostbare og metoden for å bytte olje er kompleks, anbefales det å få bilen reparert hos en autorisert forhandler. Dessuten, hvis noe går galt med bilen din, kan du annullere garantien hvis du tok Benz til et uavhengig bilverksted. 

Trenger Mercedes spesialolje? 

Ja, Mercedes trenger ikke å bruke spesialolje. Bortsett fra at Mercedes anbefaler sine kunder å bruke syntetisk olje og ikke motorolje, må oljen oppfylle Mercedes 229.5 spesifikasjoner. Det betyr at oljen må være av høyeste kvalitet, noe som også driver prisen opp.

Bunnlinjen 

Mercedes olje er så dyrt fordi de bruker syntetisk olje, i stedet for tradisjonell motorolje. I tillegg er kvaliteten på oljen bedre enn det som anbefales av de europeiske (ACEA) spesifikasjonene. Dessuten krever Mercedes mer olje å fylle enn tradisjonelle biler. Dessuten er metoden for å legge til olje mer kompleks. 

Når du vurderer alle faktorer, vil du oppdage at kostnaden for Mercedes-Benz oljeskift er verdt. Bortsett fra det, er Mercedes en luksusbil som trenger olje av beste kvalitet for å kjøre jevnt og effektivt. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter